El Açması Börek Tarifleri: 10 Nefis Tarif
Çay saatlerinde sunabileceğiniz el açması börek tarifleri mi arıyorsunuz? İşte, evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz 10 farklı el açması börek tarifi:

El açması börek, hazır yufka yerine hamur ile yapılan böreklere verilen genel isimdir. İç harcı patates, peynir, ıspanak, kıyma gibi farklı malzemeler olabilir. Evde hazırlanan hamur, oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra ince bir şekilde açılır. Ortası harç ile doldurulan hamura, isteğe göre gül veya farklı bir şekil verilebilir. Siz de çayın yanında sunabileceğiniz el açması börek tarifleri arıyorsanız, listedeki tariflerimizden ilham alabilir, daha fazlası için börek tarifleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


Not: Hamur açmaya vakti olmayanlar için, hazır yufkadan börek tarifleri listemizi de buraya bırakıyoruz.

  1. El Açması Ispanaklı Börek


İç harcı ıspanak ve soğanla doldurulan el açması börek, çıtır çıtır kıvamıyla en çok tercih edilen böreklerden biridir. Bir dilimi yaklaşık 195 kalori olan bu böreği, misafir ağırlarken de sunabilirsiniz.

  1. El Açması Patatesli Börek


Patates ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu börek, rulo şeklinde sarılır. Üzerinin çıtır olması için yoğurtlu yağ karışımı sürebilirsiniz. İsteğe göre susam ve çörek otu ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Kıymalı El Açması Börek


Kıymalı harç ile doldurulan el açması börek, pastanede yapılanları aratmayacak niteliktedir. Üzeri mavi haşhaş tohumu ile süslenebilir. 

  1. Çarşaf Böreği


Bosna Hersek'in milli yemeği olarak da bilinen çarşaf böreği, ismini hamurun incecik açılmasından almıştır. Özellikle Trakya mutfağında sık sık tüketilir.

  1. Boşnak Böreği


Bursa'ya göç eden Boşnaklar sayesinde ülkemize kazandırılan bu lezzet, el açması börek tarifleri denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biridir. İsteğe göre ıspanaklı, kıymalı ve peynirli versiyonları da yapılabilir.

  1. Elmalı El Açması Börek


Farklı bir tarif denemek isteyenler için, el açması elmalı börek tarifini öneriyoruz. İç harcı elmayla doldurulan bu börek, görünümü ile elmalı kurabiyeyi andırmaktadır. Özellikle çay saatlerinin favorisidir.

  1. Çekme Börek


İç harcında hem beyaz peynir, hem de ıspanak kullanılan çekme börek, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. İsteğe göre gül şekli verilerek sunulabilir.

  1. Kalın Kıyı


Kırklareli mutfağıyla özdeşleşen kalın kıyı, kıymalı harç ile doldurulur. Pişen börek, ortasında bulunan harca batırılarak yenilir.

  1. Karışık Otlu El Açması Börek


Isırgan otu, ebegümeci, arapsaçı ve pazı ile hazırlanan bu börek, vitamin bakımından çok zengindir. Tadını hafifletmek için beyaz peynir de ilave edilebilir.

  1. Laknur Arnavut Böreği


Arnavut mutfağıyla özdeşleşen laknur, pırasa ve lor peyniri ile hazırlanır. Üçgen şeklinde dilimlenerek sunulur. 


Şunlara da göz atın;

  1. Böreğin yanına ne gider?
  2. Osmanlı mutfağı börekleri
  3. Böreğin tarihçesi
  4. Değişik kek tarifleri
  5. Kolay kurabiye tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!