Ekmek Unu Nasıl Yapılır?
Ekmek sabah kahvaltıdan akşam yemeğine sofralarda yer alan bir üründür. Eğer evde ekmek yapmak için hazır karışım ekmek unu alıyorsanız sizler için ekmek unu nasıl yapılır anlattık. İşte, ekmek unu nasıl yapılır:

Deneyimsiz fırıncıya "ekmeklik un" ve "çok amaçlı un" ilk başta aynı şey gibi görünebilir. Aslında ekmeklik un, sert, yüksek proteinli buğdaydan yapılan özel bir un türüdür. Bu, ona yüksek bir glüten içeriği ve pişirildikten sonra "daha güçlü", daha yoğun bir his verir. Ekmek unu tüm mutfaklarda yaygın olmasa da, ortalıkta duran unun yerini almak kolaydır. Ekmek sabah kahvaltıdan akşam yemeğine sofralarda yer alan bir üründür. Eğer evde ekmek yapmak için hazır karışım ekmek unu alıyorsanız sizler için ekmek unu nasıl yapılır anlattık. İşte, ekmek unu nasıl yapılır:

Çok Amaçlı Un Nasıl Hazırlanır?

  1. Hayati buğday glüteni satın alın veya sipariş edin. Bu tarif için sadece iki malzemeye ihtiyacınız olacak: çok amaçlı un ve hayati buğday glüteni. Çok amaçlı un, hemen hemen her marketten satın alınabilir. Bununla birlikte, hayati önem taşıyan buğday glütenini bulmak için bir sağlıklı gıda mağazasına veya fırın malzemeleri satan bir mağazaya gitmeniz gerekebilir.
  2. Tarifiniz için çok amaçlı unu ölçün. Ne kadar ekmek unu gerektiğini görmek için tarife bakın. Bunun yerine bu kadar çok amaçlı unu ölçün. Bu unu diğer malzemelerden ayrı bir karıştırma kabına alın.
  3. Bir fincan un başına bir çay kaşığı vital buğday glüteni ekleyin. Bu, çok amaçlı unu tıpkı ekmek unu gibi kullanılabilecek bir forma dönüştürür. Bu oran orantılı olarak ölçeklenir.
  4. Az miktarda tam buğday unu ekleyin. Bu adım gerekli değildir, ancak biraz buğday unu bir bağlayıcı madde olarak iyi çalışır ve ekmeğe hafif bir "fındık" tadı verir. Kuru malzemelerinizin toplam hacmini etkilememek için her bir fincan çok amaçlı un için en fazla 1/2 çay kaşığı ekleyin.
  5. İyice karıştırın. Yukarıdaki malzemeleri bir kapta birlikte eleyin. İyice karıştırıldıktan sonra ekmek unu yerine kullanabileceğiniz bir madde kalır.


Tam Buğday Unu Nasıl Hazırlanır?

  1. Tarifiniz için tam buğday ununu ölçün. Kepekli unu ekmek ununa dönüştürmek için temel işlem, temelde yukarıdakiyle aynıdır. Bununla birlikte, tam buğday ununun birkaç kalitesi, bazı küçük farklılıkları gerekli kılmaktadır. Başlamak için, buğday ununu bir karıştırma kabına ekleyin.
  2. Bardak un başına iki çay kaşığı vital buğday glüteni ekleyin. Tam buğday unu, glutenin etkilerini zayıflatan kepek adı verilen bir madde içerir. Bu, çok amaçlı unla yapacağınızdan daha fazla glüteni yapay olarak eklemeniz gerektiği anlamına gelir.
  3. İyice karıştırın. Malzemeleri karıştırma kabında birlikte eleyin. İyi bir şekilde birleştiğinde, kasede bulunan madde ekmek unu yerine iyi bir şekilde geçecektir. Ancak, mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için birkaç önlem daha gereklidir. Sonraki adımlara bakın.
  4. Islak malzemelere ekstra su ekleyin. Tam buğday ununun kepek ve protein içeriği, onu normal una göre biraz daha emici yapma eğilimindedir. Telafi etmek için, ekmeğiniz için kullandığınız ıslak malzemelere biraz daha ekleyin. Bir bardak tam buğday unu için yaklaşık iki buçuk yemek kaşığı su yeterli olacaktır.
  5. Ekmeğin normalden daha az kabarmasını sağlayın. Normalde ekmek yaparken hamurun normal boyutunun yaklaşık iki katına çıkmasına izin verirsiniz. Bununla birlikte, tam buğday unu ile normal boyutunun yalnızca 1 1/2 katına çıkmasına izin vermek isteyeceksiniz. Bunun nedeni, tam buğday ununun hamuru biraz daha az esnek hale getirme eğiliminde olmasıdır. Hamurun tamamen kabarmasına izin verirseniz, tam boyutunu destekleyemez ve pişirme sırasında bir miktar "söner".

Şunlara da göz atın;

  1. Ekmek nasıl soğutulur?
  2. Evde ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
  3. Ekmek hamurunu fazla yoğurduğunuzu anlamanın yolları
  4. Ekmek neden kabarmaz?
  5. Bayat ekmek nasıl yumuşatılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları