Ev yapımı ekmek yaptıktan sonra fırından çıkardıktan sonra soğutmanız gerekecek. Ekmeği en iyi durumda tutmak için terlemeyi, yapışkanlığı veya çok fazla yumuşaklığı önlemek için uygun şekilde soğutulması gerekir. Ekmek yaptıktan sonra sıcak ekmeğinizi nasıl soğutursunuz? Sizler için ekmek nasıl soğutulur anlattık. İşte, ekmek nasıl soğutulur:
- Tarifi okuyun. Tarif, belirli bir soğutma yöntemini belirgin hale getirebilir ve tarifin vaat ettiği sonucu elde etmek için buna uyulmalıdır. Değilse, burada özetlenen yöntemi izleyin.
- Ekmeği fırından çıkarın. Ellerinizi hem sıcak tavadan hem de fırından korumak için fırın eldiveni kullanın. Sıcak ekmeği tutarken, başlangıçta eldiveni açık bırakmayı düşünün.
- Ekmeği fırından çıkarır çıkarmaz somun tepsisinden veya fırın tepsisinden çıkarın. Bu önemlidir, çünkü fırının dışında tavada bırakılan ekmek, tavadaki nem ekmeğin üzerinde yoğunlaştıkça çok çabuk nemlenir, sırılsıklam olur ve süngerimsi bir hal alır.
- Ekmeği bir tel soğutma rafına çevirin. Soğumaya bırakın veya sıcakken ekmek dilimlerini "sıcak ekmek" ikramı olarak alabilirsiniz.
- Saklanacak herhangi bir ekmeği plastik veya kağıda yerleştirmeden önce kesinlikle soğuk olduğundan emin olun. Bu, kabuğun etrafında gevrek kalmasını sağlayacaktır.
Şunlara da göz atın;
- Evde ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
- Ekmek hamurunu fazla yoğurduğunuzu anlamanın yolları
- Ekmek neden kabarmaz?
- Bayat ekmek nasıl yumuşatılır?
- Ekmek bıçağı nasıl olmalıdır?