Ejder Meyvesi Nasıl Yenir, Faydaları Nelerdir?
Ejder meyvesi nasıl yenir? Ejder meyvesinin kabuğu yenir mi? Ejder meyvesi nasıl doğranır? İşte, kendine has lezzetiyle ejder meyvesi ve kullanıldığı tarifler:

Kaktüsgiller familyasına ait bir meyve olan ejder meyvesi, 'pitaya' ismiyle de bilinir. Ana vatanı Meksika, Orta ve Güner Amerika'dır. Özellikle Asya kıtasında yetiştirilen bu meyve, ülkemizde ise Mersin ve Adana'da üretilmeye başlamıştır. Ejder meyvesinin kırmızı ve sarı olmak üzere farklı çeşitleri de mevcuttur. Bu meyvenin içindeki etli kısım, kiviye benzetilmektedir. Peki, ejder meyvesinin faydaları nelerdir ve nasıl tüketilir? İşte, ejder meyvesi hakkında merak edilen her şey:

Ejder Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

  1. B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir.
  2. İçeriğinde bulunan yüksek kalsiyum değeri sayesinde kemikleri güçlendirir ve kemik gelişimine yardımcı olur.
  3. Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
  4. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
  5. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kilo vermeye destek olur.
  6. Kan şekerini dengeler. Diyabet hastalarına da önerilen besinlerden biridir.
  7. Cildin sağlıklı, parlak ve genç görünmesine yardımcı olur.

Ejder Meyvesi Nasıl Yenir?


Ejder meyvesini soyabilmek için, ilk olarak ortadan ikiye bölün. Bu sayede içinde bulunan beyaz etli kısmı görebilirsiniz. Yemek kaşığını meyvenin kabuğunun kenarlarında gezdirin ve içindeki bölümü gevşetebilmek için kaşığı alta doğru yerleştirin. Meyve olgunsa, kaşık sayesinde kabuğundan kolayca ayrılacaktır. Elde ettiğiniz beyaz etli kısmı, sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Ejder meyvesi, özellikle soğukken çok lezzetli bir meyvedir. Bu yüzden buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.



Ejder meyvesini böğürtlen, çilek, kivi gibi meyvelerle bir araya getirerek smoothie yapımında kullanabilirsiniz. Smoothie yapmak için ejder meyvesinin beyaz kısmını küçük küçük doğrayın. Doğradığınız meyveyi blendera ekleyin. Üzerine ince ince doğranmış muz ve yaban mersinini ilave edin. Lezzetini arttırmak için aromalı yoğurt, yarım yağlı süt veya soya sütü kullanabilirsiniz. Smoothienin daha tatlı olması için birkaç kaşık şeker ya da bal, elma suyu ve fıstık ezmesi ilave edebilirsiniz. Seçtiğiniz malzemeleri blenderdan geçirerek sıvı bir karışım elde edin. Eğer smoothie çok koyu kıvamdaysa, üzerine süt ekleyerek seyreltebilirsiniz.



Ejder meyvesini bowl ve sorbe yapımında kullanabilirsiniz. Bunun dışında ejder meyvesini blenderdan geçirip püre haline getirerek meyve salatası yapımında da kullanabilirsiniz. Ejder meyvesine en çok yakışan meyveler, çilek, muz, böğürtlen ve kividir. Meyve salatasına yulaf ekleyerek ara öğün olarak da tüketebilirsiniz.

Ejder Meyvesinin Kabuğu Tüketilir Mi?


Ejder meyvesinin kabuğu acı bir tada sahiptir. Bu nedenle ejder meyvesi kabuğu kesinlikle tüketilmemelidir. Tüketilmesi halinde karın ağrılarına neden olabilir. 

Ejder Meyvesi Nasıl Seçilir?

  1. Ejder meyvesinin tadı, tam olgunlaştığında lezzetli bir hale gelir. Ejder meyvesi pembe veya parlak kırmızı renginde olmalıdır. 
  2. Olgun olup olmadığını anlamak için, parmağınızla hafifçe üzerine bastırın. Eğer içe doğru biraz çöküyorsa, meyve olgunlaşmış demektir. Ancak meyve çok yumuşaksa, bu durum fazla olgunlaştığını gösterir ve tadını kötü etkiler. 
  3. Eğer meyve çok sertse, henüz olgunlaşmamıştır, bu yüzden 2-3 bekletilmelidir.
  4. Ejder meyvesinin üzerinde kahverengi noktalar, koyu lekeler varsa ya da dalları kuruysa bu durum olgunlaşmadığını gösterir.


Şunlara da göz atın;

  1. Evde ejder meyvesi nasıl yetiştirilir?
  2. Avokado nasıl yenir?
  3. Kudret narı nasıl tüketilir?
  4. Ananas nasıl yenir?
  5. Mango nasıl tüketilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı
25 Aralık 2024 Masterchef: 4. Ceketi Kim Kazandı?