Ne Kadar Yeseniz De Kilo Aldırmayacak Düşük Kalorili ve Sağlıklı 20 Besin
Düşük kalorili yiyecekler nelerdir? İşte, diyet listelerine gönül rahatlığıyla ekleyebileceğiniz, neredeyse sıfır kalori olarak bilinen düşük kalorili besinler listesi:

Kaloriler, yaşamsal desteği sağlamak ve vücuda enerji vermek için çok önemlidir. Ancak, karbonhidrat, yağ ve şeker içeren besinlerin birçoğu fazla kilo alımına neden olur. Özellikle yağlı gıdalar damarları tıkayarak kalp sağlığını olumsuz yönde etkiler. Sağlıklı bir yaşam için, gün içerisinde yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmalı, düzenli beslenilmeli ve egzersiz yapılmalıdır. Diyet yapanların listelerine ekleyebileceği besinleri sizler için derledik. Bu düşük kalorili besinleri günlük öğünlerinize ekleyebilir, düşük kalorisi ile kilonuzu kontrol altında tutabilirsiniz. İşte, düşük kalorili ve sağlıklı besinler:

  1. Elma

Her mevsim bulabileceğiniz elma, hem cilt sağlığını, hem de sindirimi destekleyen meyvelerin başında gelir. Bir adet elma, ortalama 50 kalori değerindedir.

  1. Kuşkonmaz

Yeşil, beyaz ve mor renkleriyle sunulan kuşkonmaz, en sağlıklı besinlerden biridir. Bir fincan kuşkonmaz, ortalama 25 kaloriye sahiptir.

  1. Brokoli

Dünyanın en sağlıklı besinleri arasında yer alan brokoli, özellikle kanserle mücadelede son derece etkilidir. Bir fincan brokoli 30 kalori değerindedir ve C vitamini ihtiyacını tamamıyla karşılar.

  1. Patlıcan

Demir bakımından zengin olan patlıcanın ızgara veya fırında pişirilmiş hali ortalama 25 kaloridir. Patlıcanlı yemekler sayfamızdan patlıcanı pişirme tekniklerine göz atabilirsiniz.

  1. Et Suyu

Tavuk eti ve kırmızı etin haşlanması sonucunda elde edilen et suyu, hem çorba yapımında, hem de güveç tariflerinde kullanılır. Bir bardak et suyu 7-12 kalori içerir.

  1. Roka

Koyu yeşil yapraklı sebzeler grubunda olan roka, genelde salataların içerisinde kullanılır. K vitamini, potasyum, folat ve kalsiyum bakımından zengin olan rokanın bir fincanı, yalnızca 6 kaloridir.

  1. Lahana

Yeşil ve mor yapraklı olarak ikiye ayrılan lahana, turşu, çorba ve salata yapımında kullanılır. Bir fincan lahana, ortalama 20 kalori içermektedir.

  1. Kabak

Kalp ve damar hastalıklarında önerilen kabak, hem düşük kalorili, hem de sağlıklı besinlerden biridir. 100 gram kabak, ortalama 15 kalori içermektedir. Düşük kalorili kabaklı yemekler sayfamızdan kabakla hazırlayabileceğiniz tariflere ulaşabilirsiniz.

  1. Kereviz

Adını duyduğumuzda burun kıvırsak da, faydaları saymakla bitmeyen kereviz sadece 18 kaloridir.

  1. Çilek

Lezzetine doyamadığımız ve tatlıların içerisinde sık sık kullandığımız çilek de ölçülü bir şekilde tüketildiğinde büyük bir fayda sağlar. Bir kase çilek, yaklaşık 45 kaloridir.

  1. Sarımsak

Antioksidan özellikleri bulunan sarımsak, yemeklerin içine aroma katmak için kullanılır. Bir diş sarımsak, 5 kaloriye sahiptir.

  1. Greyfurt

Ülkemizde yeterince ilgi görmeyen greyfurt, en lezzetli C vitamini kaynaklarından biridir. İçeriğindeki bileşikler sayesinde metabolizmayı arttırabilir. Yarım greyfurt, ortalama 50 kaloridir.

  1. Limon

Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlü tutan limon, salata ve yemeklerde sık sık kullanılır. 30 gram limon suyu veya limon, sadece 8 kalori içermektedir.

  1. Mantar

Farklı çeşitleri olan mantar, protein ve demir bakımından zengin bir besindir. Özellikle vejetaryen ve veganlar, mantarı et yerine tüketebilir. Bir bardak (70 gram) mantar, yaklaşık 15 kaloridir. Mantarlı yemekler sayfamızdan en lezzetli tariflere göz atın.

  1. Soğan

Kırmızı, sarı, beyaz ve yeşil gibi çeşitleri bulunan soğan, düşük kalorili bir besindir. Bir orta boy soğan, ortalama 45 kalori içermektedir.

  1. Turp

En çok bilinen türleri kırmızı ve siyahtır. Salataların içerisinde kullanılan turp bitkisinin bir fincanı, ortalama 20 kaloriye denk gelmektedir.

  1. Ispanak

Yüksek miktarda demir minerali içeren ıspanak, özellikle kış aylarında tüketildiğinde vücudu hastalıklara karşı korur. Bir bardak (30 gram) ıspanak, yalnızca 7 kalori içermektedir. Ispanaklı yemekler sayfamızdan düşük kalorili tariflerin deneyebilirsiniz.

  1. Domates

Çiğ ve pişmiş olarak tüketilen domates, oldukça besleyicidir. Bir bardak (150 gram) kiraz domates, ortalama 25 kaloridir. Domatesli yemekler sayfasından tariflerimize göz atabilirsiniz.

  1. Karpuz

Yüksek miktarda C vitamini içeren karpuz, çok ferahlatıcı bir meyvedir. Özellikle yaz aylarında tüketilen karpuzun bir bardağı, yaklaşık 45 kaloriye sahiptir.

  1. Sade Kahve

Kafein içerikli bir içecek olan sade kahvenin bir fincanı, 2 kaloridir. Fakat kafein değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir

Şunlara da göz atın;

  1. Diyete başlarken yapılması gerekenler nelerdir?
  2. Düşük kalorili meyveler
  3. Düşük kalorili fırın yemekleri
  4. Düşük kalorili sebze yemekleri
  5. Düşük kalorili atıştırmalıklar

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!