Düşük Kalorili Fırın Yemekleri: 15 Nefis Tarif
Düşük kalorisiyle diyet listelerine ekleyebileceğiniz birbirinden lezzetli fırın yemeklerini sizler için derledik. İşte, yemeye doyamayacağınız düşük kalorili 15 nefis tarif:

Fırın yemekleri, hem lezzet, hem de sağlık açısından en çok tercih edilen yemekler arasında yer alır. Kızartmaya göre daha az kalori içeren bu yemekler, az yağlı olma özelliği taşır. Bu nedenle de diyet listelerinde mutlaka kendilerine yer bulur. İşte, hafifliği ile çok seveceğiniz 15 düşük kalorili fırın yemeği tarifi:

  1. Fırında İstavrit


Yalnızca 4 malzemeden oluşan fırında istavrit, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Porsiyonu 275 kalori olan fırında istavrit, omega 3 bakımından zengindir.

  1. Kabak Lazanya


İtalyan mutfağında çok sevilen lazanyayı, bu kez kabak ile hazırlamaya ne dersiniz? Üstelik kabak lazanyanın porsiyonu, 308 kalori. 

  1. Patates Sufle


Patatesin her türlüsünü sevenler için, nefis bir tarifimiz var. Porsiyonu 190 kalori olan patates sufleyi, kaşar peyniri, süt ve un ile kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Sebzeli Güveç


Patlıcan, domates, kabak ve patates ile hazırlanan sebzeli güveç, hem doyurucu, hem de lezzetli yemeklerden biridir. Yemeğin porsiyonu ise yaklaşık 134 kalori değerindedir. 

  1. Fırında Taze Fasulye


Klasik taze fasulyeden sıkılanlar için, beyaz peynir ve tulum peyniri ile hazırlanan fırınlanmış taze fasulye tarifini öneriyoruz. Bir porsiyonu 53 kalori olan bu yemeği, diyet listenize ekleyebilirsiniz.

  1. Fırında Kabak Yemeği


Kabak, domates ve soğan ile hazırlanan bu yemek hem vitamin bakımından zengin, hem de çok hafiftir. Porsiyonu yaklaşık 55 kalori değerindedir.

  1. Fırında Dana Kaburga


Baharat ve soğan ile hazırlanan fırında dana kaburga, protein bakımından çok zengindir. Servis için üzerine kuru mürdüm eriği, etrafına ise kemer patlıcanı ve kurutulmuş domates ekleyebilirsiniz. Porsiyonu 320 kalori olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

  1. Çömlek Kebabı


Ana malzemesi kuzu eti olan çömlek kebabı, ismini pişirildiği kaptan almıştır. Fırında pişirildikten sonra çömlek kırılarak servis edilir. Porsiyonu, 320 kalori değerindedir.

  1. Fırında Tavuk Çöp Şiş


Okurumuzdan gelen bu tarif, hem ekonomik, hem de doyurucudur. Porsiyonu 208 kalori olan tavuk çöp şişi, domates ve biber ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

  1. Fırında Bebek Patates


Bebek patates ile hazırlanan bu yemek, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre farklı baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Bebek patatesin porsiyonu, 93 kaloridir.

  1. Canneloni


İtalyan mutfağının en popüler makarnalarından biri olan canneloni, 146 kalori değerindedir. İç harcında Ege otları kullanılabilir. Rulo şeklinde sarılarak servis edilir. 

  1. Pekin Ördeği


Çin mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Pekin ördeği, yumuşacık kıvamıyla her zevke hitap eder. Üzeri bal ve soya sosu ile lezzetlendirilir. 

  1. Karnabahar Graten


Karnabahar, kaşar peyniri ve süt ile hazırlanan bu yemek, karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakır. Porsiyonu 210 kaloridir. 

  1. Ispanaklı Fırın Makarna


Makarnanın kalori değerini düşürmek isteyenler için, iç harcı ıspanak ile doldurulan ve üzeri beşamel sosla zenginleştirilen fırın makarna tarifini öneriyoruz. Ispanaklı fırın makarnanın 100 gramı, yaklaşık 115 kaloridir. 

  1. Saksı Kebabı


Boston patlıcanı, koyun eti ve biber ile hazırlanan saksı kebabı, 250 kalori değerindedir. Üzeri kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Fırınlandıktan sonra sıcak sıcak servis edilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Etli fırın yemekleri
  2. Fırında makarna tarifleri
  3. Kemikli et yemekleri
  4. Etli sebze yemekleri
  5. Beyaz et yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?