Donuk Hamur Nasıl Çözülür?
Dondurulmuş hamurun buzunu çözmek çok kolaydır. Sizler donuk hamuru çözmenin yöntemlerini anlattık. İşte, donuk hamur nasıl çözülür?

Dondurulmuş hamurun buzunu çözmek çok kolaydır ve çözmek için çeşitli yöntemler kullanabilirsiniz. Mikrodalga, buzdolabı veya fırın kullanarak her tür hamurun buzunu çözün. Aceleniz varsa, hamurunuzun buzunu hızlı bir şekilde çözmek için mikrodalga fırın en iyi seçeneğinizdir. Buzdolabı en uzun sürecek ama en az çabayı gerektirecek. Fırının kullanılması, tam bir çözülme sağlar, ancak mikrodalgadan çok daha uzun sürer. İşte, donuk hamur nasıl çözülür?

Buzdolabı Kullanarak Çözdürme

  1. Bir tavaya ya da tabağa yağ püskürtün. Hamur buzdolabında iki katına çıkacak, bu nedenle tavanızın bu genişleme için yeterince büyük olduğundan emin olun.
  2. Hamuru strece sarın ve tavaya yerleştirin. Plastik ambalajınızı pişirme spreyi ile kaplayın. Tavadaki hamurun etrafına plastiği sıkıca sarın. Plastik sargıyı püskürtmek, hamurun kabardığında ona yapışmasını engelleyecektir.
  3. Tavanızı buzdolabına koyun ve gece boyunca bırakın. Hamurun orijinal boyutunu iki katına çıkarmak için yeterli alana sahip olduğundan emin olun. Tavanız raflar için çok büyükse, rafı buzdolabından çıkarın ve buzdolabının iç duvarındaki daha alçak bir oyuğa yerleştirin.
  4. Gerekirse hamuru oda sıcaklığında kabarmaya bırakın. Hamurun hala biraz daha kabarması gerektiğini düşünüyorsanız, streç filmi çıkarın ve mutfağınızdaki tezgahın üzerine bırakın. 30-60 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Hamurunu pişirin. Hamurunuz iki katına çıktığında, tarifte belirtildiği gibi fırında pişirebilirsiniz. Fırına koymadan önce donmuş gibi görünmediğinden veya donmuş gibi hissetmediğinden emin olmak için kontrol edin.

Mikrodalga ile Çözdürme

  1. Mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa yağ sıkın.
  2. Dondurulmuş hamurunuzu tabağa koyun ve üzerini streç filmle kapatın. Donan hamurunuzu buzluktan çıkarın. Doğrudan pişirme spreyi ile kaplanmış mikrodalga plakasına yerleştirin. Streç film ile sarmadan hamurun üzerine yerleştirmeden önce sargıyı pişirme spreyi ile sıkın. Bu, hamurun kendisine yapışmamasını sağlayacaktır.
  3. Hamuru 25 saniye yüksekte mikrodalgaya koyun. Mikrodalganızın yüksek ayarı hamuru ısıtır ama 25 saniyede pişirmez. 25 saniye dolduğunda, hamuru mikrodalgadan çıkarın.
  4. Hamuru ters çevirin ve 25 saniye daha mikrodalgada pişirin. Tekrar mikrodalgaya koymadan önce tüm hamurun plastik ambalajla kaplandığından emin olun. Süre dolduğunda, hamuru mikrodalgadan çıkarın ve temiz bir çalışma yüzeyine koyun.
  5. Plastik ambalajı çıkarın ve hamurunuzu inceleyin. Plastik ambalajı yırtın ve çöp kutusuna atın. Ne kadar donmuş olduğunu kontrol etmek için hamurunuza bakın ve dokunun. Yine de dokunulduğunda soğuk hissettirmeli, ancak zor olmamalıdır.
  6. Hamuru buz çözme modunda 3 ila 5 dakika mikrodalgada ısıtın. Buz çözme ayarı, hamurunuzun buzunu eşit şekilde çözecektir.
  7. Hamuru mayalanması için oda sıcaklığında bir saat bekletin. Hamurunuzun mikrodalgada çözülmesi bittiğinde, çıkarın ve bir çalışma yüzeyine yerleştirin. Oda sıcaklığında dışarıda bırakmak, hamurun düzgün bir şekilde kabarması için bolca zaman verecektir.

Fırın ile Buz Çözme

  1. Bir kaseye veya fırın tepsisine pişirme spreyi sıkın. Pişirme tavanızın veya kasenizin, donmuş boyutunun iki katına çıktığında hamuru destekleyecek kadar büyük olduğundan emin olun.
  2. Hamuru tavaya yerleştirin ve plastik sargıyla örtün. Hamurun kabarırken yapışmaması için önce pişirme spreyi ile plastik ambalajı kaplayın.
  3. Tavayı 38 °C sıcaklıktaki fırına koyun. Bu sıcaklık, donmuş hamurun çözülmesi için mükemmel bir sıcaklıktır.
  4. Test etmek için 1 saat sonra tavayı fırından çıkarın. Süre dolduğunda fırın eldivenlerini takın ve tavayı fırından çıkarın. Hamurun plastik ambalajını çıkarın ve hamurun tamamen çözülüp kabarmadığını kontrol edin.
  5. Tamamen çözülmemişse, hamuru 30 dakika ila 1 saat arasında tekrar fırına koyun. Hamur iki katına çıkmadıysa, daha fazla zamana ihtiyacı olabilir. Hamuru tekrar fırına koymadan önce streç filmle sarın.
  6. Tarifte belirtildiği gibi hamuru pişirmeden önce plastik ambalajı çıkarın. Süre dolduğunda, plastik ambalajı çıkarın ve hamuru çalışma yüzeyinize yerleştirin. Daha sonra temiz bir tavaya koyun ve size özel tarifindeki talimatlara göre pişirin.

Şunlara da göz atın;

  1. Fazla yumuşak hamur nasıl kurtarılır?
  2. Ekmek hamurunu neden düşük hızda karıştırmalısınız?
  3. Ekmek hamurunu buzdolabına koymak iyi bir fikir mi?
  4. Kurabiye hamurunu neden dinlendirmeniz gerekir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?