Köfte, yediden yetmişe herkesin sevdiği yemeklerden biridir. Yalnızca Türk mutfağında yüzlerce çeşidi olan köfte, hem lezzetli, hem de pratik olması sebebiyle tercih edilir. Öte yandan çalışanlar veya aniden gelen misafirlere karşı hızlı yemek hazırlamak isteyenler, köfteleri önceden hazırlayarak dondurmayı tercih edebilir. Böyle zamanlarda dondurulmuş köfteyi nasıl pişireceğinizi merak edebilirsiniz.
Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve içine bir miktar yağ ekleyin. Donmuş köfteleri tavaya yerleştirin. Köfteleri birbirine yapışmadan pişirmek için aralarında boşluk bırakın. Köftelerin her iki tarafını da kızarana kadar pişirin. Her iki tarafını da yaklaşık 4-6 dakika pişirin veya köftelerin iç sıcaklığı 74°C’ye (165°F) ulaşana kadar pişirmeye devam edin. Köfteleri piştikten sonra servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi servis edin.
Fırını 200°C’ye ayarlayın ve ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve donmuş köfteleri tek sıra halinde tepsiye yerleştirin. Köfteleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin, köftelerin ortasına bir termometre ile ölçerek iç sıcaklığının 74°C’ye (165°F) ulaştığından emin olun. Pişen köfteleri fırından çıkarın ve servis edin.
Izgarayı orta-yüksek ısıya kadar ısıtın. Köfteleri ızgaranın üzerine yerleştirin. Köftelerin her iki tarafını da yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Köftelerin iç sıcaklığı 74°C’ye (165°F) ulaşmalıdır. Köfteleri ızgaradan alın ve servis edin.
Köfteleri mikrodalga fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Mikrodalga fırını orta yüksek ısıya ayarlayın ve köfteleri 1-2 dakika pişirin. Ardından köfteleri çevirin ve 1-2 dakika daha pişirin. İç sıcaklığın 74°C’ye (165°F) ulaştığından emin olun. Köfteleri mikrodalga fırından çıkarın ve servis edin.
Bu yöntemlerden birini seçerek dondurulmuş köftelerinizi lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Şunlara da göz atın;