Dondurulmuş Karides Nasıl Pişirilir?
Dondurucunuzda bir paket dondurulmuş karides varsa ve nasıl pişireceğiniz konusunda kafanız karışıksa bu haber tam size göre! İşte, dondurulmuş karides nasıl pişirilir:

Bir torba donmuş karides, akşam yemeği vakti geldiğinde kurtarıcı olabilir. Bununla birlikte, uygun şekilde hazırlanmazsa, en sevdiğiniz deniz ürünleri yemekleri kolayca yumuşak, sulu bir hale dönüşebilir. Dondurulmuş karidesi pişirmenin en önemli püf noktası, karidesi pişirmeden önce karideslerin çözülmeleri için bolca zaman tanımaktır. Tüm fazla sıvı serbest bırakıldıktan sonra, karidesinizi haşlayabilir, soteleyebilir ya da farklı tariflerinizin içerisine dahil edebilirsiniz. 

Dondurulmuş Karides Nasıl Çözülür?

  1. Bir torba soyulmuş, kabuğu çıkarılmış karides alın. Halihazırda soyulmuş ve kabuğu çıkarılmış karidesle başlamak, hazırlık sürenizi kısaltmanıza yardımcı olacaktır. Dilerseniz bütün karidesleri alıp daha sonra kendiniz de soyabilirsiniz. Her iki durumda da onları tencereye, fırına veya tavaya hazırlamak için tek yapmanız gereken onları çözdürmektir.
  2. Karidesleri bir kevgir veya tel süzgecin içine koyun. Torbayı keskin bir şekilde açın ve donmuş karidesleri süzgecinize koyun. Karidesinizin mümkün olan en kısa sürede çözülmesini sağlamak için, birlikte donmuş olan büyük parçaları parçaladığınızdan emin olun.
  3. Süzgeci soğuk su dolu bir kaba daldırın. Suyun karidesi tamamen kapladığından emin olun. Karidesin 10-15 dakika veya son buz eriyene kadar bekletin.
  4. Çözülmüş karidesleri katlanmış bir kağıt havlu tabakasına aktarın. Süzgeci çıkarın ve fazla suyun gitmesi için birkaç kez sallayın, ardından karidesleri kağıt havluların üzerine dökün. 
  5. Çözülmüş karidesinizi kuru bir yapışmaz tavaya veya kaynar su dolu tencereye yüksek ateşte ekleyin ve yaklaşık 2-3 dakika veya tamamen opak hale gelene kadar pişirin. Isı, karidesin hafifçe büzülmesine neden olacak ve esasen istenmeyen nemin her bir parçasını karideslerden dışarı atacaktır.

Karides Nasıl Haşlanır?

  1. Büyük bir tencereyi 3/4'üne kadar su ile doldurun. Suyun kaynama noktasına geldiğinde kabarması için yeterli alan sağlamak üzere tencerenin üst kısmında 2,5–5,1 cm bırakın. Suyunuzla birlikte pişirmeyi planladığınız tüm karidesleri tutacak kadar geniş bir pişirme kabı seçtiğinizden emin olun. Karidesiniz, tencerenin toplam hacminin yaklaşık 1/4'ünden fazlasını almamalıdır.
  2. Suyunuzu yüksek kaynama noktasına getirin. Tencereyi ocağınızın merkezi brülörlerinden birinin üzerine yerleştirin ve orta-yüksek ateşte açın. Su düzenli bir şekilde köpürmeye başladığında, karidesinizi koymanın zamanı gelmiş demektir.
  3. Pişirme sıvınıza bütün baharatları ve diğer tatlandırıcıları ekleyin (isteğe bağlı). Karidesin baharatlanmasına yardımcı olmak için tencereye bol miktarda koşer tuzu serpin. Ardından, kullanmak istediğiniz diğer malzemeleri ekleyin. 230 gr karides için 2-3 çay kaşığı sarımsak veya karabiber ekleyebilir veya limonun yarısını sıkıp damlatabilirsiniz.
  4. Karidesinizi 2-7 dakika veya yüzmeye başlayana kadar kaynatın. Daha küçük karideslerin tipik olarak sadece 2-3 dakika pişmesi gerekirken, daha büyük olanların 5 dakikaya yakın pişmesi gerekebilir. Birkaç karidesin tencerenin yüzeyine sallanmaya başlamasını yakından izleyin; bu, piştiklerinin iyi bir işaretidir.
  5. Haşladığınız karidesleri bir kevgir veya tel süzgeçte iyice süzün. Karidesleri süzgecinize dökün, ardından fazla suyu çıkarmak için birkaç kez sallayın.

Karides Nasıl Sotelenir?

  1. 1–2 yemek kaşığı sıvı yağı veya tereyağını büyük bir tavada ısıtın. Pişirme yüzeyinizin eşit şekilde kaplandığından emin olmak için ısınırken tavayı tüm farklı yönlerde eğin. Karidesinizi eklemeden önce yağın hafifçe parlamaya başlamasını bekleyin.
  2. Ek lezzet için yağınıza sarımsak veya diğer aromatikleri ekleyin. Tava ısınırken isterseniz 15–30 gr kıyılmış sarımsak, dilimlenmiş beyaz soğan, kıyılmış maydanoz veya limon kabuğu rendesi atabilirsiniz. Seçtiğiniz malzemeleri yumuşamaya ve yarı şeffaf hale gelene kadar pişirin.
  3. Karideslerinizi tavaya ekleyin ve 4-5 dakika soteleyin. Sıcak pişirme yüzeyine dokundukları anda cızırdamaya başlayacaklar. Tavayı hareket ettirin veya eşit şekilde ısındıklarından emin olmak için karidesleri sürekli karıştırın. Birkaç kısa dakika içinde karidesiniz yumuşak pembemsi beyaz bir renk ve hafif çıtır bir dış doku alacaktır.
  4. Karideslerinizi yemeden önce 1-2 dakika soğumaya bırakın. Karidesler tavadan ilk çıktıklarında sıcak olacaktır. Ne kadar zor olursa olsun, onları güvenli bir sıcaklığa soğuyana kadar yememeye çalışın.

Şunlara da göz atın;

  1. Karides nasıl temizlenir?
  2. Karides sağlıklı mı?
  3. Karides nasıl pişirilir?
  4. Karidesli tarifler

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Boğaz Gıcıklanmasına Ne İyi Gelir?
Bir Uzmana Göre Mod Yükselten, İyi Hissettiren 10 Yiyecek
Avokadolu Salata Tarifleri: Düşük Kalorili 10 Tarif
Kalabalık Sofralarınıza Çok Yakışacak Makarna Tarifleri: Birbirinden Lezzetli 10 Tarif
İstanbul Baklavacıları: İstanbul'un En İyi 8 Baklavacısı
Feng Shui Bitkileri: Yaşam Enerjisiyle Dolu 10 Bitki