Dondurulmuş Enginar ile Konserve Enginar Arasındaki Farklar Nelerdir?
Enginar, hoş görüntüsü ve lezzeti ile sevilen bir sebzedir. Mevsiminde alınarak saklanabilir. Enginarı dondurma ya da konserve yapma en sık kullanılan saklama yöntemidir. İşte, enginarın donuk ile konserve halindeki farkları nelerdir:

Enginar, hoş görüntüsü ve lezzeti ile sevilen bir sebzedir. Dışı sert, ortası lifli bir yapıya sahiptir. İyi kısımlara ulaşmak zaman ve çaba gerektirir. Mevsiminde alınarak saklanabilir. Enginarı dondurma ya da konserve yapma en sık kullanılan saklama yöntemidir. Evde bu şekilde kendiniz hazırlayabilir ya da marketlerden satın alabilirsiniz.

Hem konserve hem de dondurulmuş enginarlar yıl boyunca mevcut olma avantajına sahiptir ve her ikisinin de raf ömrü uzundur, böylece canınız çektiğinde onları stoklayıp elinizin altında bulundurabilirsiniz. Her ikisi de salatalar, soslar, makarna sosları ve güveçler dahil olmak üzere çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Bununla birlikte, ikisi arasındaki seçim genellikle nihai yemeğin istenen dokusuna ve lezzet profiline bağlıdır. Konserve enginarlar, daha yumuşak dokuları ve hafif tuzlu tatlarıyla, soslar veya sürülebilir ürünler gibi arka plandaki tatlarla kaynaşmaları amaçlanan tarifler için çok uygundur. Öte yandan, dondurulmuş enginarlar, daha sıkı dokusu ve daha taze tadıyla, salatalar veya makarna yemekleri gibi öne çıkan bir içerik olması amaçlanan yemeklerde en iyi sonucu verir.

Konserve Enginarlar Daha Yumuşak Bir Dokuya Sahiptir

Konserve ve kavanoza konmuş enginarlar suda veya salamurada muhafaza edilir ve raf ömrü uzundur, böylece ihtiyaç duyduğunuzda stoklayıp elinizin altında bulundurabilirsiniz. Konserveleme işlemi, enginarların yüksek sıcaklıklarda pişirilmesini içerir; bu, sert dış yüzeylerinin yumuşamasına yardımcı olur ve onları doğrudan kutudan yenebilecek kadar yumuşak hale getirir. Bu yumuşak doku, ağızda eriyen bir kıvamın istendiği bazı yemeklerde avantajlı olabilir, ancak daha sert bir lokmayı tercih edenlere hitap etmeyebilir. Ek olarak, konserve enginarlar genellikle paketlendikleri salamura veya turşunun bir kısmını emer, bu da lezzet profilini değiştirebilir ve onları biraz tuzlu hale getirebilir.

Konserve enginarlar tamamen pişirildiği için kullanımı çok kolaydır: Kabı açmanız yeterlidir. Zeytinyağı ve otlarla marine edilmişlerse, bunları doğrudan bir otlatma tabağına koyabilir veya süzüp salatalara veya sos tariflerine katabilirsiniz. Salamura enginarlar süzüldükten sonra hızlı bir şekilde durulanmalıdır. Konserve enginarların çoğu, yumuşak iç yaprakları hala takılı olan kalplerdir, ancak etli enginar diplerini de bulabilirsiniz. Yapraklardaki lifleri sevmiyorsanız, yapraksız dipleri aramanızda fayda var.

Dondurulmuş Enginarlar Daha Az Su İçeriğiyle Daha Sıkıdır

Öte yandan dondurulmuş enginarlar, hasat edildikten ve pişirildikten hemen sonra tarladan dondurucuya gönderilerek tazeliklerinin ve besin değerlerinin büyük bir kısmını korumalarına olanak tanır. Dondurma işlemi, enginarın doğal dokusunun korunmasına yardımcı olur ve konserve muadillerine göre daha sıkı bir ısırık elde edilmesini sağlar. Bu daha sıkı doku, dondurulmuş enginarları, farklı enginar parçalarının istendiği yemekler için ideal kılar.

Dondurulmuş enginarlar, genellikle konserve çeşitlerde bulunan ilave tuz veya koruyucu maddeler olmadan doğal lezzetlerini korurlar. Bu, enginarın gerçek özünün yemeklerde parlamasını sağlar. Ekstra nem eksikliği, dondurulmuş enginarları, kızartılmış enginar gibi ekstra gevrek bir sonuç istediğinizde veya bunları unlu mamullere dahil ettiğinizde ve sulu bir sonuç istemediğinizde tarifler için mükemmel hale getirir. Konserve kuzenleri gibi, dondurulmuş enginarlar da enginar kalbi veya dipleri olarak bulunabilir, bu da size hayallerinizdeki enginar tarifini yaratmada en üst düzeyde esneklik sağlar.

Şunlara da göz atın;

  1. Evde enginar nasıl yetiştirilir?
  2. Enginar nedir nasıl pişirilir?
  3. Enginarın faydaları nelerdir?
  4. Enginar nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Ocak Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir, Ocak Ayında Ne Yenir?
Kolay Yılbaşı Tatlıları: Yılbaşı Menüsüne Çok Yakışacak 45 Nefis Yılbaşı Tatlısı
Ayfer Yavi Börek Yapmanın Püf Noktalarını Anlatıyor
Yüksük Çorbasının Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Şelengo Meyvesi Nasıl Yetiştirilir?
Kilo Vermeye Çalışırken Yapılan 15 Hata