Dondurulmuş Bamya Nasıl Pişirilir?
Bamya, yaz sebzesi olduğu için mevsim dışında yemeğini yapmak isteyenler dondurulmuş çeşidini tercih edebilir. Peki, dondurulmuş bamya nasıl pişirilir? İşte, dondurulmuş bamya ile yapılan 2 nefis tarif:

Bamya, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir sebzedir. Ancak yaz mevsiminde yetişiyor olması, bamyanın kış boyunca sofralarımıza konuk olamamasına yol açar. Tam da bu yüzden mevsimindeyken aldığınız bamyaları dondurabilir veya marketlerde paketlenmiş olarak satılan dondurulmuş bamyaları pişirerek yemeğini yapabilirsiniz. Ancak dondurulmuş bamyayı pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bu yazıda, dondurulmuş bamya pişirme tekniklerini tüm detaylarıyla sizlerle paylaşacağız.

Detaylara geçmeden önce, ''Bamya nasıl dondurulur?'' başlıklı yazımıza göz atın.

Dondurulmuş Bamya Yemeği

Malzemeler;

  1. 400 gr dondurulmuş bamya
  2. 1 adet kuru soğan
  3. 1 yemek kaşığı domates salçası
  4. 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  5. 1 adet limon
  6. 1 adet rendelenmiş domates
  7. Sıcak su
  8. Tuz

Yapılışı: Öncelikle bamyaları buzluktan çıkarıp soğuk sudan geçirin ve suyunu süzün. Limon suyunu bamyaların üzerinde gezdirin. Tencereye yağı ve yemeklik doğranmış soğanları alarak kavurun. Soğanlar pembeleşince, üzerine salça ve domates rendesi ekleyerek karıştırın. Bamyaları üzerine ilave edin ve 2 dakikada daha pişirin. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve 25-30 dakika pişirin. Ardından sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

Bakınız; Zeytinyağlı bamya yemeği

Dondurulmuş Kıymalı Bamya Yemeği

Malzemeler;

  1. 300 gr kıyma
  2. 600 gr dondurulmuş bamya
  3. 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  4. 2 tatlı kaşığı domates salçası
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
  6. 2 adet soğan
  7. Yarım limonun suyu
  8. 1-2 su bardağı su
  9. Tuz

Yapılışı: Tencereye ilk olarak zeytinyağı ve tereyağını alın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanların üzerine tuz ve kıymayı ekleyerek rengi değişene kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırın. Dondurulmuş bamya ve limon suyunu ekleyerek 1-2 dakika kadar karıştırın. Üzerine sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika pişirin. Ara sıra yemeği kontrol edip karıştırmayı unutmayın. 

Bakınız; Kıymalı bamya yemeği

Dondurulmuş Bamya Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Dondurulmuş bamyaları önceden çıkarıp çözdürmeyin. Aksi takdirde kararmaya başlayabilir. Bunun yerine soğuk sudan geçirmeniz yeterlidir. 
  2. Dondurulmuş bamyayı pişirirken metal kaşık kullanmayın ve çok fazla karıştırmayın. Bamyalar sünebilir.
  3. Yemeği hazırlarken salça yerine rendelenmiş domates de kullanabilirsiniz.
  4. Bamyaların pişip pişmediğini anlamak için çatal ile kontrol edin. Eğer bamyalar yumuşaksa pişmiş demektir. Hala sertse üzerine su ilavesi yapabilirsiniz.
  5. Yemeğinizi kısık ateşte pişirin. Ortalama 30 dakika içinde bamyalar tamamen pişmiş olacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Bamya tarifleri
  2. Bamya yemeğinin yanına ne gider?
  3. Bamya pişirirken yapılan hata nedir?
  4. Bamya nasıl temizlenir?
  5. Bamya nasıl kurutulur?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

French Press ile Kahve Demlerken Bilmeniz Gereken 14 Adım
Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?