Bamya, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir sebzedir. Ancak yaz mevsiminde yetişiyor olması, bamyanın kış boyunca sofralarımıza konuk olamamasına yol açar. Tam da bu yüzden mevsimindeyken aldığınız bamyaları dondurabilir veya marketlerde paketlenmiş olarak satılan dondurulmuş bamyaları pişirerek yemeğini yapabilirsiniz. Ancak dondurulmuş bamyayı pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bu yazıda, dondurulmuş bamya pişirme tekniklerini tüm detaylarıyla sizlerle paylaşacağız.
Detaylara geçmeden önce, ''Bamya nasıl dondurulur?'' başlıklı yazımıza göz atın.
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle bamyaları buzluktan çıkarıp soğuk sudan geçirin ve suyunu süzün. Limon suyunu bamyaların üzerinde gezdirin. Tencereye yağı ve yemeklik doğranmış soğanları alarak kavurun. Soğanlar pembeleşince, üzerine salça ve domates rendesi ekleyerek karıştırın. Bamyaları üzerine ilave edin ve 2 dakikada daha pişirin. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve 25-30 dakika pişirin. Ardından sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Bakınız; Zeytinyağlı bamya yemeği
Malzemeler;
Yapılışı: Tencereye ilk olarak zeytinyağı ve tereyağını alın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanların üzerine tuz ve kıymayı ekleyerek rengi değişene kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırın. Dondurulmuş bamya ve limon suyunu ekleyerek 1-2 dakika kadar karıştırın. Üzerine sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika pişirin. Ara sıra yemeği kontrol edip karıştırmayı unutmayın.
Bakınız; Kıymalı bamya yemeği
Şunlara da göz atın;