Yaz kış demeden afiyetle yiyebileceğiniz birbirinden lezzetli dondurmalı tatlıları yazımızda derledik. Listedeki tariflerde sevdiğiniz dondurma çeşitlerini kullanabilir, farklı soslarla harmanlayabilirsiniz. Hemen hemen her tatlının yanında kullanılan, özellikle şerbetli tatlılara çok yakışan dondurmayı bu kez ana malzeme olarak kullanıyoruz. Dondurmalı tatlılar nelerdir diye merak edenler için nefis önerilerimiz var. İşte, en lezzetli 14 farklı dondurmalı tatlı tarifi:
Böğürtlen, şeftali, su ve toz şeker ile hazırlanan sorbe, ortalama 20 dakikada hazırlanır. Serinlemek isteyenlerin ilk tercihlerinden biridir. İsteğe göre farklı meyvelerle de hazırlanabilir. Kore'nin sevilen tatlılarından biri olan bingsu, dondurulmuş süt ve dondurma ile hazırlanır. Ortalama 10 dakikada hazırlanan bu tatlı, mevsim meyveleri ile süslenir. Daha önce hiç dondurma kızarttınız mı? Eğer cevabınız hayırsa, fındık, badem ve mısır gevreği ile kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifimiz var. Yağda kızartılan dondurmaları buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Bal, süt krema ve portakal kabuğu ile hazırlanan bu tatlı, marketlerde hazır olarak satılan dondurmalara benzemektedir. Evde hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlıyı, afiyetle tüketebilirsiniz. Genelde çikolata ile hazırlanan parfe, dondurulmuş bir tatlı çeşididir. Fransa mutfağıyla özdeşleşen çikolatalı parfeyi, beyaz çikolata ve bitter çikolata ile hazırlayabilirsiniz. Çikolata, tereyağı ve yumurta sarısı ile hazırlanan çikolatalı markiz, yoğun bir aroma içermektedir. Genelde özel günlerde sunulur. Orman meyveleri bu tatlının yanına çok yakışmaktadır. Görünümü ile çocukların bayılarak yediği dondurmalı sandviç, iki bisküvinin dondurma ile birleştirilmesiyle hazırlanır. Sandviç yapımında hazır dondurma kullanabilir veya kendi dondurmalarınızı hazırlayabilirsiniz. İki farklı dondurmayla hazırlanan bu tatlı, çikolata ve krema eşliğinde sunulur. Misafir ağırlarken ikram edilen dondurmalı lokmalar, kalabalık sofralarda da kendine yer bulur. Klasik sütlaç tarifini biraz renklendirmeye ne dersiniz? Ana malzemeleri süt ve pirinç olan sütlacı fırına verdikten sonra, dondurma topları ile servis edebilirsiniz. İsmi Fransızca'dan gelen profiterol tatlısını bu kez dondurma ve sos eşliğinde hazırladık. Özellikle yaz aylarında büyük bir ilgi gören bu tatlıyı, çikolata ve meyve sosları ile süsleyebilirsiniz. Hem sağlıklı, hem de lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyenler için önerimiz mangalda meyve şenliği. Ananas ve muzun mangalda kızartılmasıyla hazırlanan bu tatlıyı, sos ve dondurma ile zenginleştirebilirsiniz. Kış dondurması olarak da bilinen rokoko, meyveli beze, bisküvi ve dondurma ile hazırlanır. Genellikle pasta şeklinde sunulur. Türk mutfağında dondurma deyince akla ilk gelen şehir Kahramanmaraş'tır. Dövme usulüyle hazırlanan Maraş dondurmasını, evde yalnızca 3 malzemeyle hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde kendi ellerinizle pasta hazırlamak istiyorsanız, önerimiz üç renkli ve dondurmalı pasta. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan bu pastayı, renkli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Şunlara da göz atın;