Evdeki Malzemelerle Doğal Ev Yapımı Öksürük Şurubu
Evde öksürük şurubu nasıl yapılır? Evdeki malzemelerle balgam söktürücü ve öksürük giderici bir şurup hazırlamaya ne dersiniz? İşte, tamamen doğal bir şekilde hazırlanan ev yapımı öksürük şurubu tarifi:

Sonbaharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları değişmeye başladı. Dünyayı etkileyen pandemiden dolayı bu kış, sağlığımıza her zaman olduğundan daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Sonbahar ve kış aylarında sık sık yakalandığımız grip, nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli noktalardan biri. Bununla birlikte soğuyan hava boğaz ağrılarına ve kuru öksürüğe neden olabiliyor. Bir türlü bitmeyen öksürük ve balgam için evde uygulayabileceğiniz bir şurup tarifimiz var. Evde öksürük şurubu nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarını tek tek paylaştık. İçeriğinde kimyasal maddeler olan öksürük şuruplarını doktor tavsiye etmediği sürece bilinçsizce içmemenizi hatırlatıyor, ev yapımı doğal öksürük şurubu tarifine geçiyoruz. Unutmadan ev yapımı pastil tarifine de mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.


Evde Doğal Öksürük Şurubu Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  1. 1-1.5 su bardağı içme suyu
  2. 1 adet kuru soğan
  3. 1 adet limonun suyu
  4. 2 diş sarımsak
  5. 3-4 yemek kaşığı bal
  6. 1 çay kaşığı toz zencefil
  7. 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  8. 2-3 adet karanfil


Yapılışı:

  1. Öncelikle 1.5 su bardağı suyu kaynatın.
  2. Su kaynarken sarımsak ve soğanın kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
  3. Kaynar suyu cam kaseye aldıktan sonra içerisine doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyin.
  4. Su tamamen soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Su soğuduğunda ise süzerek soğan ve sarımsaklardan ayırın.
  5. Elde ettiğiniz suyun içerisine limon suyu, zencefil, bal ve tarçını ekleyin.
  6. Karanfili havanda ezerek toz haline getirin.
  7. Ardından karanfili de karışıma ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  8. Hazırladığınız karışımı çalkalayın. Malzemeler karıştığında öksürük şurubunuz hazır demektir.


Ev Yapımı Öksürük Şurubu Nasıl Kullanılır?

Hazırladığınız şurubu cam kavanozda ve ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında 7 gün boyunca saklayabilirsiniz. Şurubun faydalarından yararlanmak için sabah ve akşam tok karna bir yemek kaşığı tüketebilirsiniz. Şurubun içerisinde kullanılan soğan ve sarımsağın doğal antibiyotik etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu karışım, boğaz başta olmak üzere tüm vücuda olumlu etki verir. Bal ve zencefilin birleşimi sayesinde balgam sorununu da kökünden çözer. 


Önemli Not: Bu karışım öksürük şurubu etkisi gösterse de, ciddi hastalığı olan kişiler ve alerjik bünyelerin kullanmadan önce mutlaka doktora danışması gerekir. Aynı şekilde doktorunuzun vermiş olduğu bir öksürük şurubu varsa, mutlaka onu kullanın. 


Şunlara da göz atın;

  1. Öksürüğe ne iyi gelir?
  2. Evde gargara nasıl yapılır?
  3. Bağışıklığı güçlendiren besinler nelerdir?
  4. Gribe karşı doğal çözümler
  5. Ev yapımı bitki çayları

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı