Detoks, vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan ve kilo vermeyi kolaylaştıran içecek karışımlarına denir. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte şimdiden diyet programları hazırlandı bile. Bu süreçte vücudu diyete hazırlamak ve diyet yaparken gerekli tüm vitamin ve mineralleri almak için detoks tarifleri ile yanınızdayız. Tariflere geçmeden önce detoks hakkında bizim de söyleyeceklerimiz var. Öncelikle detoks tariflerinin bir çoğu meyve ve sebze içeriyor. Detoks yapma süreci ise en az 2 gün, en fazla 7 gün olarak sınırlandırılmalı. Detoks sürecinde minimum 2 buçuk litre su içilmesi gerekiyor. Vücudu dinç tutmak için detoksun yanında su tüketmek oldukça önemli. Bunun yanı sıra detoks döneminde sigara, kahve, çay ve alkol tüketiminden uzak durulmalı. Sauna ve buhar banyosu detoksun etkisini güçlendiren ve kilo verdiren etkinliklerin başında geliyor. İşte, evde hazırlayabileceğiniz zayıflatan 21 detoks içeceği:
Detoks, bir tür yaşam düzenleme çeşididir. Bu sebeple de sadece detoks yapmak isteyen kişi öncelikle metabolik değerlerinin ve genel sağlık koşullarının bu programa hazır olup olmadığını anlamak için bir uzmana danışmalıdır. Ardından 1, 3, 5 günlük bir beslenme, spor ve dinlenme programını kişi kendisi de oluşturabilir, destek de alabilir. Örneğin bir günlük detoks yapmak isteyen bir kişi gün boyunca sadece evde taze sıkılmış portakal suyu, normal su içer ve taze, çiğ meyve, sebze yer. O gün boyunca kendisini rahatsız edebilecek, üzebilecek her hangi biriyle görüşmez, hatta telefonu, bilgisayarı kapatır ve kendisiyle baş başa kalır. Bunun yanında sabah ve akşam saatlerinde birer kez olmak üzere yarım saatlik yürüyüş yapar. Burada bahsi geçen çok basit, uygulanması kolay bir günlük detoks önerisidir.
Malzemeler;
Yapılışı: Bir sürahinin içerisine su, dilimlenmiş elma ve tarçını koyun ve karıştırın. Hazırladığınız detoks içeceğini gün boyunca tüketin.
Malzemeler;
Yapılışı: Sürahinin içerisine elinizle parçaladığınız nane yaprakları, su ve dilimlenmiş limonları ekleyin. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra içebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri küçük parçalar haline getirin ve blenderdan geçirerek sıvı bir hale getirin. Karışımı hazırladıktan hemen sonra tüketebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Dilimlenmiş karpuzları blenderdan geçirerek sıvı bir hale getirin. Ardından içerisine küçük parçalara ayırdığınız nane yapraklarını ekleyin ve 1 saat dolapta bekletin.
Malzemeler;
Yapılışı: Bir sürahinin içerisine su doldurun. Üzerine rendelenmiş zencefili ekleyin ve yarım limonu sıkın. Malzemeleri karıştırdıktan sonra hemen tüketebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Portakalları ince ince dilimleyin. Buzlu su karışımının içerisine dilimlenmiş portakal ve küçük dilimli salatalıkları ekleyin. Tatlandırmak için nane yaprakları de kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Nane yapraklarını elinizle küçülttükten sonra suyun içine ekleyin. Ardından dilimlenmiş salatayı da ekleyerek 1 saat buzdolabında bekletin.
Malzemeler;
Yapılışı: Küçük küçük dilimlenen mangoyu su dolu sürahinin içerisine ekleyin. Üzerine rendelenmiş zencefili de ekledikten sonra gün içinde tüketebilirsiniz. Bu detoks, metabolizmanın hızlanmasında ve hafızanın güçlenmesinde etkilidir.
Malzemeler;
Yapılışı: Detoks tarifleri arasında ilk akla gelenlerden olan salatalık detoksu, bir bardak suyun içerisine dilimlenmiş salatalıkların eklenmesiyle hazırlanır. Kilo vermeye yardımcı olan bu detoks, hücrelerin yenilenmesini sağlar ve cilt sağlığını korur.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri mutfak robotuna koyun ve sıvı kıvama getirin. Karışımı bardağa aldıktan sonra içerisine 1-2 adet buz atabilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Narın suyunu sıkın veya çekirdekleri rondoya alın. Diğer malzemeleri küp küp doğrayarak üzerine ekleyin ve 5 dakika rondodan geçirin. Üzerine maden suyunu ilave edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Elma, zencefil ve limonu parçalara ayırıp tencereye alın. Üzerine tarçın ve maydanoz yapraklarını ekleyin. Daha sonra suyu ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişirin ve soğuması için kenara alın. Soğuduğunda tüketebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Suyu ısıtın. Tüm malzemeleri birlikte karıştırın. Suyunu süzün ve ılık bir şekilde tüketin.
Malzemeler;
Yapılışı: Papatya çayını ve diğer malzemeleri kaynar suya alın ve 5 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından çayı süzün ve sıcak bir şekilde tüketin.
Malzemeler;
Yapılışı: Hindistan cevizi suyunu bir sürahiye alın. Hindistan cevizinin etli kısmını kaşık yardımıyla kazıyın ve ince ince ekleyerek sürahiye ekleyin. Diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırdıktan sonra tüketin.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeler blenderdan geçirin. Üzerine içme suyu ekleyin. Hazırladığınız karışımı süzerek içebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Yeşil çayı bir kupada demleyin. Tencereye yarım litre su ve kalan malzemeleri ekleyerek kaynatın. Çilekler rengini verince ocaktan alın ve içine yeşil çayı ekleyerek 15 dakika bekletin. Ardından karışımı süzün ve sürahiye aktarın. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra içebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Bir sürahiye salatalık ve limonları dilimleyerek ekleyin. Çilekleri iri iri doğrayıp karışıma aktarın. Nane yaprakları ve suyu ekleyerek sabaha kadar bekletin. Ertesi gün suyunu süzerek içebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Tarçın dışındaki tüm malzemeleri ve yarım litre suyu blenderdan geçirin. Ardından süzgeçten geçirerek bir kaba aktarın. Üzerine kalan suyu ekleyin ve çubuk tarçını ilave edin. Soğuk bir şekilde tüketin.
Malzemeler;
Yapılışı: Portakal ve yaban mersinini suyun içine atıp birkaç saat buzdolabında bekletin. Ardından süzerek içebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri dilimleyip suyun içinde bekletin. Ardından buzdolabında soğutarak tüketebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;