Diyette Lahmacun Yenir Mi?
Lahmacun kilo aldırır mı? Diyette lahmacun yenir mi? Hangi besinlere karşılık lahmacun tüketilebilir? İşte, Dyt. Elif Keloğlu Küçükaslan'dan diyette lahmacun yemenin kilo üzerindeki etkileri:

Diyette olma süreci birçok insan için stres faktörüdür. Bunun en büyük nedeni ise “yasak” olan besinlerle dolu bir program uygulamalarıdır. Kısıtlı sınırlayıcı bir program ile diyete devam etmek en sonunda patlamalara neden olur. Bunu bazen bir hamburger-pizza, bazen kebap-lahmacun bazen ise tatlı krizi ile sonlandırılır. Diyetin sürdürülebilir olması için belli esnekliklere ihtiyaç vardır. Danışanlardan gelen en sık sorulardan birisi de “diyette lahmacun yenir mi?” olur. Gelin bu soruyu birlikte cevaplandıralım.

Diyette Lahmacun Yenir Mi?

Diyet planlama sürecinde birinci adım kalori açığı oluşturmaktır. Besinlerin kalorisini pratik yoldan hesaplamak için ise değişim listelerini kullanırız. Değişim listeleri bir besini yemediğiniz zaman yerine neler yiyebileceğinizi anlatmak için başvurduğunuz bir tablodur..

Kısaca, kalori olarak birbiri yerine geçen besinlerdir. Bir liste içerisindeki her besin hemen hemen aynı miktarda enerji, karbonhidrat, protein ve yağ içerir. Diyette yiyemeyeceğinizi düşündüğünüz bir besin varsa o besinin değişim listelerindeki karşılığına bakarak tükettiğinizde tabiri caizse diyetinizi bozmadan/kaçamak yapmadan sürece devam etmiş olursunuz.

Hangi Besinlere Karşı Lahmacun Tüketilmeli?

Lahmacun basit olarak hamur üzerine eklenmiş kıymadır karışımıdır. 1 orta boy lahmacun için yediğiniz hamur miktarı 50 gram yani 2 dilim ince ekmektir. Üzerindeki kıyma miktarı ise 30 gram yani 1 yumurta büyüklüğünde köfte kadardır. 1 et değişimine denk gelir. Tabii yağlı bir karışım olduğunu gözden kaçırmamak lazım. 1 orta boy lahmacunda 1 tatlı kaşığı yağ olduğunu da bilmek gerekir. Özetle gönül rahatlığıyla diyet listenizden 2 dilim ekmek, 1 adet köfte ve 1 tatlı kaşığı yağ çıkartıp o gün lahmacun yiyebilirsiniz. Yanında bol salata ve ayran ile doyurucu bir menü elde etmiş olursunuz. Ancak bunu sürekli hale getirmek sürecinizi yavaşlatabilir. Bununla birlikte hayatınızda bazı besinleri yasak olarak etiketlemek (çikolata, lahmacun, pizza vb.) uzun vadede daha farklı sorunlara neden olabilir. En güzeli diyet sürecinde besinleri etiketlemeden, porsiyon miktarına ve tüketim sıklığına dikkat ederek kısıtlamadan devam etmektir.

Yazar:

Fitoterapi Uzmanı & Diyetisyen Elif Keloğlu Küçükaslan

instagram.com/fitodyt.elifkeloglu

Şunlara da göz atın;

  1. Diyette sucuk yenir mi?
  2. Diyette patates yenir mi?
  3. Çiğ köfte kilo aldırır mı?
  4. Diyette simit yenir mi?
  5. Turşu kilo aldırır mı?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı