Diyette Kefir İçilir Mi?
Kefir kilo aldırır mı, diyette kefir içilir mi? Kefir yağları eritir mi? Her gün kefir içersek ne olur? İşte, Uzm. Dyt. Hanse Nur Büyükdağ'dan kefirin kilo üzerindeki etkileri:

Kefir, güçlü ve zengin probiyotik kaynağıdır. Bu probiyotikler sağlığımızı koruyan ve geliştiren dost bakterilerdir. Yararlı bakterilere katkı sağlar, zararlı olanlara karşı savaşır. Enfeksiyonlara karşı koruyucudur. Bağışıklığı güçlendirerek metabolizmayı hızlandırır. Sindirimi kolaylaştırır. Tok tutar ve kilo aldırmanın aksine zayıflamaya yardımcı olur. Fakat her besinde olduğu gibi fazla ve bilinçsizce içilen kefir de kilo almanıza sebep olabilir. Kefir, hem besin ögesi bileşimi hem probiyotik özelliği ile fonksiyonel bir besin olarak sağlıklı bir diyetin bir parçası olabilir. 1 su bardağı kefir 105 kaloridir.

Kefir Yağları Eritir Mi?

Kefir, kalsiyum mineralinden zengin bir süt ürünüdür. Kalsiyum metabolizmada rol oynayan mineraldir ve yağ hücreleri içindeki yağ yakan makineleri kontrol eder. Diyetimizde kalsiyum tüketimi yağ yakımının hızlanması bakımından önemlidir. Kalsiyum sayesinde yağ yakımı hızlanır ve kilo verme süreci desteklenir. Kefir, hem tok tutması hem kalsiyum bakımından zengin olmasıyla yağ yakımına yardımcı olur.

Bakınız; Ev yapımı kefir

Kefir Ne Zaman İçilir?

Kefir için en iyi zaman sabahları aç karnına tüketmektir. Kefiri, yemeğinizin yanında ayran veya yoğurt yerine kullanabilirsiniz. Smoothie’lere ekleyebilir veya sadece bir içecek olarak içebilirsiniz.

Kilo vermek için kefir nasıl tüketilmeli?

Kefir en çok sindirim sistemine olan olumlu etkileri ile bilinmektedir. Kilo vermeyi dengeli ve sağlıklı bir şekilde sağladığı için diyetlerde yerini almaktadır. Diyetinize az yağlı kefir eklemeniz kilo vermenize katkı sağlar. Kefir, uzun süre tokluk hissi sağlamasına yardımcı olacak protein açısından zengindir. Kilo vermek için her gün 1-2 porsiyon kefir tüketmek uygun olacaktır. Fazlası tüketildiğinde ekstra bir etkisi olmayacaktır, her besin gibi kefirin de tüketim miktarına dikkat edilmelidir.

Her Gün Kefir İçersek Ne Olur?

Her gün 1 bardak kefir içmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirir, bağırsak florasını düzenler, bağırsak duvarını zararlı maddelerden korur ve bağırsak geçirgenliğini azaltır, sindirimi kolaylaştırır, kemikleri sağlığını destekler ve güçlendirir, bağırsakta bulunan sağlıklı bakteri sayısını artırarak bağırsak sağlığınızı destekler.

Yazar:

Fitoterapi Uzmanı ve Uzm. Dyt Hanse Nur Büyükdağ

instagram.com/dengeyasam

Şunlara da göz atın;

  1. Kefirli tarifler
  2. Kefir mayası nasıl saklanır?
  3. Kefir en fazla ne kadar tüketilmeli?
  4. Kefirin bozulduğu nasıl anlaşılır?
  5. Kefirin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri