Dilimlenmiş Muzların Kararmasını Önlemenin Yolları
Muz sevilen, besin değeri yüksek, lezzetli meyvelerden biridir. Ancak doğradıktan kısa süre sonra kararmaya başlar. Muzların kararmasını önlemek için ne yapmak gerekir sizler için listeledik. İşte, dilimlenmiş muzların kararmasını önlemenin yolları:

Muz sevilen, besin değeri yüksek, lezzetli meyvelerden biridir. Lezzetli bir meyve salatası servis etmek üzeresiniz ki aşağı baktığınızda dilimlenmiş muzlarınızın kahverengiye dönmüş olduğunu görürsünüz. Birçok meyve gibi muz da oksidasyona eğilimlidir. Bu, muzun etinin çok uzun süre dışarıda bırakıldığında kahverengileşeceği anlamına gelir. Muzların kararmasını önlemek için ne yapmak gerekir sizler için listeledik. İşte, dilimlenmiş muzların kararmasını önlemenin yolları:

Bilmeniz Gerekenler

  1. Tatlı bir lezzet katmak ve oksitlenmelerini önlemek için muz dilimlerini limon, misket limonu, portakal, ananas, greyfurt veya elma suyuyla kaplayın.
  2. Dokundukları oksijen miktarını azaltmak için kesilmiş muzları hava geçirmez bir kapta saklayın.
  3. Hızlı koruma için muzların üzerine bir meyve koruma tozu serpmeyi deneyin.

Dilimlenmiş muzu soda suyuyla taze tutun.

Soda suyu, tadı değiştirmeden meyvenin korunmasına yardımcı olur. Meyve suyu gibi, soda suyu da meyvenin eti ile hava arasında koruyucu bir bariyer oluşturarak oksidasyonu yavaşlatır. Bu karışım muzların tadını değiştirmiyor.

Muz dilimlerini meyve suyuna bulayın.

Meyve suyundaki asitlik, dilimlenmiş muzların üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur. Kullandığınız meyve suyunun türü muzunuzun tadını değiştirse de kararmasını da engelleyecektir. Limon, misket limonu, portakal, ananas, greyfurt veya elma suları kullanmayı deneyin. %100 meyve suyu veya meyve konsantresi satın alın veya kendiniz sıkıp dilimlerin üzerine serpin.

Tazeliğini korumak için dilimlerin üzerine sitrik asit serpin.

Meyve koruma tozları, dilimlenmiş meyvenin oksitlenmesini önlemek için sitrik asit kullanır. Bu tozlar, dilimlenmiş muzunuzun kararmasını önlemek için özel olarak tasarlanmıştır. Temel olarak toz, limon, misket limonu, greyfurt ve portakalda bulunan sitrik asidin kurutulmuş halidir. Tek yapmanız gereken muz dilimlerinizi bir kase suya koymak ve paketin arkasındaki talimatları takip ederek doğru miktarda toz/su oranını eklemek. 3 ila 5 dakika bekletin ve süzün.

Muzları balla tatlandırın ve taze tutun.

Bal ve su karışımı, dilimlenmiş muzların kararmasını önlemeye yardımcı olabilir. Bal tekniği, meyvedeki asitliğe benzer şekilde çalışır; ancak geride çok daha tatlı bir tat ve daha yapışkan bir doku bırakır. 2 yemek kaşığı ile 1 bardak suyu karıştırın ve karışımı muz dilimlerinin üzerine dökün.

Tazeliğini korumak için muz dilimlerini sirkeye batırın.

Seyreltilmiş sirke, dilimlenmiş meyvenin oksidasyon sürecini yavaşlatabilir. Tıpkı meyve suyu gibi, sirke de meyveyi asidik bir bariyerle kaplar. 2 çay kaşığı sirkeyi 250 gr suya ekleyin ve dilimlerinizi içine daldırın. Sirke muzun tadını çok ekşi yapıyorsa, yemeden önce durulamayı deneyin.

Esmerleşmeyi yavaşlatmak için C vitaminini suda eritin.

C vitamini veya askorbik asit, doğal bir gıda koruma maddesidir. Su ile karıştırıldığında, meyveye hava girmesini engellediği için muz dilimlerinizin kararmasını önlemeye yardımcı olabilir. Ürünü toz veya tablet formunda satın alın (gıda açısından güvenli olduğunu iki kez kontrol edin) ve paketteki talimatları izleyin. Toz veya tablet suda çözüldükten sonra muz dilimlerini solüsyona 3 ila 5 dakika yerleştirin, süzün ve servis yapın.

Hava maruziyetini sınırlamak için dilimlenmiş muzları örtün veya saklayın.

Muz dilimlerini yağlı kağıt arasına veya hava geçirmez bir kaba koyun. Bir muzun meyve eti, kabuğunu çıkardığınız anda oksitlenmeye başlar. Yeterince hızlı hareket ederseniz, çirkin, lapa gibi bir kahverengiye dönüşmeden onları başka bir saklama aracına alabilirsiniz. Muzları buzdolabına koymak için kapaklı bir kaba atın veya buzdolabına veya dondurucuya koymadan önce dilimleri 2 yağlı kağıt arasına eşit şekilde yerleştirin.

Kızarmış dilimleri ananas veya greyfurt suyuna batırın.

Ananas ve greyfurt suyunun asitliği, kararmış muzları canlandırabilir. Rengi solmuş muzu bir kaseye boşaltın ve 10 ila 15 dakika boyunca üzerini meyve suyuyla örtün. Orijinal soluk sarı renklerine dönmeyecekler ama daha taze ve lezzetli görünecekler.

Renksiz muz dilimlerini bir muz ikramına dönüştürün.

Kızarmış muzlar lezzetli muzlu ekmekler, krepler ve kekler yapar. Her şey başarısız olursa ve dilimlenmiş muzlarınız yemek için çok iştah açıcı görünmüyorsa, rengin önemli olmadığı nefis bir şeyler pişirmeyi düşünün! Muz dilimlerini bir kapta ezin ve bir hamur haline getirin. Muzunuzu farklı bir şekilde yemeye devam edeceksiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Muz cipsi nasıl yapılır?
  2. Muzun faydaları nelerdir?
  3. Muzlu tatlı tarifleri
  4. Muz kaç kaloridir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!