Dikenli İncir Nasıl Yenir?
Dikenli incir nasıl yenir? Meksika mutfağında sıklıkla kullanılan dikenli incir nasıl tüketilir sizler için anlattık. İşte, dikenli incir nasıl yenir:

Dikenli incir bir diğer adı ile kaktüs meyveleri Meksika mutfağının sevilen meyvelerinden biridir. Geniş, yassı kaktüs yastıkları, salatalar, yumurtalar gibi birçok Meksika ana yemeklerinde ve diğer yemekler için dolgu olarak kullanılır. Dikenli incirler çok tatlıdır ve bitkinin hemen dışında çiğ olarak yenebilir. Olgunluk seviyesine bağlı olarak, hafif tatlıdan şuruplu tatlıya kadar değişebilir.


Dikenli meyveler , kaktüsün düz pedlerinin kenarlarında yetişir ve armut şeklindedir. Renkleri yeşilden (daha az tatlı) kırmızıya (çok tatlı) ve aradaki turuncu tonlara kadar değişebilir. Üzerlerinde gördüğünüz küçük noktalar diken değil, kıymıklara benzeyen, cildinize yapışabilen ve çok acı verici ve görülmesi çok zor olan dikenler ile kaplıdır.


Dikenli incirleri toplarken ellerinize mutlaka dikkat etmelisiniz. Birkaç kat halinde katlanmış kalın eldivenler veya eski bir havlu kullanabilirsiniz. Havlu yerine birkaç kat peçete ile de ellerinizi koruyabilirsiniz.


Meyveyi tutmak için eldiven veya havlu kullanın ve hafifçe bükün. Daha yeşil meyveler daha sıkı bir tutuş ve daha fazla bükülme gerektirecektir ve daha olgun meyveler çok az çabayla hemen çıkacaktır. Meyveleri bir kaseye veya sepete koyun. Meyveye çıplak elle dokunmayın.


İlk olarak, meyveyi tutabilmeniz için dikenlerin çıkmış olması gerekir. Marketten ya da pazardan satın aldıysanız dikenleri olmayacaktır.


Bir meyveyi maşayla kavrayın veya çatalın ucuna yapıştırın. Meyveyi yavaşça açık alevin üzerine çevirin. Dikenlerin yanarken patlama sesleri duyabilir veya meyveden küçük kıvılcımların uçuştuğunu görebilirsiniz.Meyvenin uçlarından kesin. Ardından bıçağınızı alın ve meyvenin derisini üst kısımdan uzunlamasına, meyveyi dilimleyin. 


Cildi meyveden geri çekmek için parmaklarınızı kullanın. Cildin dışı incedir, ancak altında da çıkan kalın bir tabaka vardır. Tüm kabuğunu soyun.

Dikenli incirin içerisini dilimleyerek yiyebilirsiniz.

Dikenli incir, ısıramayacağınız küçük, sert tohumlara sahiptir, ancak isterseniz yutmak güvenlidir. Ya da meyve ve tohumları çiğneyip tohumları tükürebilirsiniz. Tohumları çıkarmak için bir meyve sıkacağı veya süzgeç de kullanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın

  1. Ejder meyvesi nasıl yenir?
  2. Kamkat nasıl yenir?
  3. Cennet hurması nasıl yenir?
  4. Pepino nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif