Dijon Hardalı Nedir, Nasıl Kullanılır?
Fransız mutfağında ortaya çıkan dijon hardalı, son yıllarda dünyada oldukça popüler olan bir besindir. Peki, dijon hardalı nasıl kullanılır ve normal hardaldan farkı nedir? İşte, dijon hardalı hakkında merak edilenler:

Dijon hardalı, Fransa'nın Dijon kentinde ortaya çıkmıştır. Aslında 13. yüzyılda ortaya çıkan bu hardal, o zamanlar sirke ile yapılmış ve bugünkü kadar yaygın kullanılmamıştır. 19. yüzyılda farklı malzemeler eklenerek bugünkü formunu kazanmış ve giderek dünyaya yayılmıştır. Dijon hardalında kekik, sarımsak, tarhun gibi baharatlar kullanıldığı için, daha yoğun, keskin ve sert bir tada sahiptir.


Dijon Hardalının Farkı Nedir?

Normal hardal, sarı hardal tohumlarıyla hazırlanırken, dijon hardalında kahverengi veya siyah hardal tohumları kullanılır. Hem tadı, hem de kokusu daha keskin ve yoğundur. Hafif acı bir tadı olan dijon hardalı, soluk sarı bir renge sahiptir. Normal hardal ise parlak sarı tonlarındadır. Dijon hardalında farklı tatlandırıcılar ve baharatlar kullanıldığı için, normal hardala göre daha yoğun aromalar içerir.

Dijon hardalı yerine normal sarı hardal kullanmak mümkündür. Ancak normal hardalın daha az keskin olduğu unutulmamalıdır. Normal hardala siyah toz hardal ve sirke eklenerek dijon hardalına dönüştürmek mümkündür.


Dijon Hardalı Nasıl Kullanılır?

  1. Sandviç: Dijon hardalı, özellikle füme et ve peynir içeren sandviçlerde kullanılır.
  2. Sosisli sandviç: Dijon hardalının en yaygın kullanıldığı tarif, sosisli sandviçlerdir.
  3. Deniz ürünleri: Dijon hardalı, somon gibi yağlı balıkların sunumunda kullanılabilir.
  4. Kırmızı ve beyaz et: Dijon hardalı, hem tavuk, hem de kırmızı et yemeklerinin yanında sos olarak kullanılır.
  5. Salata: Dijon hardalı, baharat ve zeytinyağı ile karıştırılarak salata sosu olarak kullanılabilir. Özellikle yeşilliklerin bol olduğu salatalara farklı bir tat katar.
  6. Patates: Dijon hardalı, patates kızartması ve patates salatası gibi patates içeren tariflerde de kullanılabilir.
  7. Hamburger: Dijon hardalı, son yıllarda burgerların popüler bir parçasıdır.

Özellikle acı tatlar sevenlerin favorisi olan dijon hardalı, yoğun miktarda sodyum içerir. Bu yüzden, tariflerde kullanılırken ölçülü olmak gerekir.


Dijon Hardalı Yerine Ne Kullanılır?

Dijon hardalı olmadığı durumlarda, aşağıdaki malzemelerden herhangi biri de kullanılabilir;

  1. Sarı hardal
  2. Yabanturbu tozu
  3. Zerdeçal tozu
  4. Wasabi
  5. Doğranmış roka

Şunlara da göz atın;

  1. Hardal nedir?
  2. Hardal tüketmek sağlıklı mı?
  3. Hardallı tarifler
  4. Hardal yağının faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?