Derin Dondurucuda Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Derin dondurucu alırken nelere dikkat etmek gerekir? Derin dondurucuda enerji tasarrufu nasıl yapılır? İşte, derin dondurucu kullanırken enerji tasarrufu yapmanızı sağlayacak yöntemler:

Derin dondurucular, son yıllarda sık sık tercih edilen mutfak aletlerinden biridir. Bunun nedeni, yaz sebze ve meyvelerini, kış aylarında da tüketebilmek için saklamaktır. Sonbahar aylarında yapılan kışlık hazırlıkları sayesinde, derin dondurucular besinleri 1 yıla kadar muhafaza eder. Bu sayede yemek yapacağınız zaman, geriye sadece hazırladığınız besinleri çıkartmak ve doğrudan pişirmek kalır. 

Derin Dondurucu Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  1. Öncelikle derin dondurucunuzu mutlaka güvenilir markalardan alın. Böylece bir sorunla karşılaştığınızda teknik ekipten yardım alabilirsiniz.
  2. Mümkünse derin dondurucunun garanti süresini uzattırın. 
  3. İç hacmi ve kapasitesine dikkat edin. Kış hazırlığınız ne kadar çoksa, dondurucunun kapasitesine buna göre seçin.
  4. Derin dondurucunun hangi enerji sınıfına dahil olduğuna bakın. A ve üzeri dondurucular, enerji tasarrufu açısından faydalıdır.
  5. Özellikle A++ sınıfındaki dondurucuları tercih edebilirsiniz.
  6. Derin dondurucular çekmeceli ve sandık tipi olarak ikiye ayrılır. Bölme ve çekmecelerden oluşan dondurucular, pratiklik açısından daha iyidir. Böylece et ve sebzeleri farklı alanda saklayabilirsiniz.


Derin Dondurucuda Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?

  1. Dondurucunun kapağını çok sık açıp kapamayın.
  2. Yiyecekleri yerleştirirken kısa sürede kullanacakları üst taraflara koyun. Böylece bir şey alacağınız zaman kapağı uzun süre açık tutmadan yiyeceğinizi çıkarabilirsiniz.
  3. Derin dondurucuların bakım ve temizliğini düzenli olarak yapın. Özellikle bakımını, her sene yaptırın.
  4. Yiyecekleri gereğinden fazla ambalaja koymayın.
  5. Sıcak olan besinleri kesinlikle doğrudan derin dondurucuya koymayın. Bunun yerine oda sıcaklığında soğutun, ardından paketleyin ve dondurucuya yerleştirin.
  6. Derin dondurucuyu kalorifer peteğine yakın veya güneş ışığı gören bir yere yerleştirmeyin. Bu durum soğutma için daha fazla enerji harcamasına neden olur.
  7. Derin dondurucuyu uygun boyutlarda, doldurabileceğiniz kadar, alın.
  8. Dondurucunun içini doldurduktan sonra en az 5 saat kapağını açmayın.
  9. Yiyeceklerinizi tek seferde yiyebileceğiniz şekilde, küçük porsiyonlara ayırın.
  10. Paketlerin içinde hava bırakmayın. Derin dondurucular içlerindeki her şeyi dondurur. Bu yüzden paketlerde hava bırakmak, enerji tüketimini artırır.
  11. Alüminyum folyo kullanıyorsanız, hiçbir köşesinin açık kalmadığından emin olun.
  12. Derin dondurucunun kapağı, sıcaklığın en yüksek olduğu yerdir. Bu yüzden dondurma gibi yumuşak besinleri zeminde saklayın. Kapağa yakın yerlere, sert ve yağ oranı düşük gıdaları yerleştirin.
  13. Yiyeceklerin ambalajına mutlaka tarih ekleyin. Besinleri bu tarihe göre dondurucunuza koyabilirsiniz.
  14. Derin dondurucunun enerji verimini artırmak için, yiyecekleri kenarlara yerleştirerek aradaki boşluklara gazete kağıdı doldurabilirsiniz.
  15. Süt ve su gibi sıvı içecekleri, şişelere doldurarak dondurucuya atabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. No frost buzdolabı nedir?
  2. Mikrodalga fırın nasıl temizlenir?
  3. Hava fritözü nasıl çalışır?
  4. Çelik tencereler nasıl parlatılır?
  5. Düdüklü tencere nasıl kullanılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif