Derin dondurucu, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan eşyalardan biridir. Özellikle bol bol kışlık hazırlayanların tercih ettiği derin dondurucu, yaza girmeden güzel bir şekilde temizlenmelidir. Bu sayede hem bahar temizliği yapılmış olur, hem de derin dondurucunun kullanım performansı artırılabilir. İşte, 5 adımla derin dondurucu temizliği:
Temizliğe başlamadan önce, derin dondurucunun fişini çekin ve içindekileri çıkartın. Tarihi geçen tüm yiyecekleri atın. Dondurucudaki ürünleri buzdolabına veya güneş ışığı almayan bir yere koyup üzerini örtün. Daha sonra dondurucunun buzlarını salmasını bekleyin. Buzlar dondurucu panelinden ayrılmaya başladığında, kaşık yardımıyla kaldırıp alın. Ancak dondurucuyu temizlerken asla sivri aletler kullanmayın. Delinen dondurucu paneli, gaz saldığı için zehirlenmelere yol açabilir.
İkinci adımda, boş olan ve buzları çözünen derin dondurucuyu temizlemeye başlayabilirsiniz. Fısfıslı bir şişeye 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Şişeyi güzelce çalkalayın ve dondurucunun içine sıkıp sünger yardımıyla silin. Daha sonra nemli bezle üzerinden geçebilirsiniz. Derin dondurucunun dışını ve kapağını da bu şekilde silmeyi unutmayın.
Derin dondurucunun içinde nem kalmayacak şekilde kuru bir bezle silin. Dondurucuda nem kalırsa, yiyecekleriniz bozulabilir. Bu yüzden tüm noktaları kuruttuğunuzdan emin olun.
Derin dondurucuda zamanla kötü kokular meydana gelebilir. Bunu önlemek için temizlik aşamasında bazı malzemelerden yardım alabilirsiniz.
Temizleme aşaması bittikten sonra, yiyecekleri tekrar dondurucuya koymak gerekiyor. Ancak bu aşamada bazı adımları takip etmeniz, işinizi kolaylaştıracaktır;
Dondurucunun içini doldurduktan sonra kapağını kapatıp fişini takarak kullanmaya özen gösterin. Ancak dondurucunun fişini sık sık çıkarmamaya çok dikkat edin.
Şunlara da göz atın;