Kahvaltı sofralarının yıldızı olan reçel tarifleri, birbirinden farklı çeşitlerle sunulur. En bilinen çeşitleri çilek reçeli, kayısı reçeli, vişne reçeli olsa da, bu kez bilinmeyen reçel çeşitlerini sizler için paylaşıyoruz. Aklınıza dahi gelmeyecek malzemelerle hazırlanan bu reçelleri, evde kolayca hazırlayabilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz. İşte, lezzetiyle tadı damağınızda kalacak en değişik 15 nefis reçel tarifi:
Çam ağaçlarından toplanan kozalaklarla nefis bir reçel hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 5 malzemeden oluşan kozalak reçeli, öksürüğü giderir, solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Patlıcan reçelinin adını daha önce duymuş, ancak hiç denememiş olabilirsiniz. Tam da bu yüzden patlıcan, şeker ve limon suyu ile hazırlanan nefis patlıcan reçeli tarifini sizlere sunuyoruz. Farklı bir reçel hazırlamak isteyenler için, ıtırlı limon reçelini öneriyoruz. Limon ve ıtır çiçeği karışımıyla hazırlanan bu reçel, hem tadı, hem de kokusuyla kahvaltı sofralarının favorisi olacak, bizden söylemesi. Son yıllarda popülerleşmeye başlayan süt reçeli, sütün yoğun bir şekilde pişirilmesiyle hazırlanır. Yapımında şeker yerine üzüm pekmezi kullanılan bu reçel, tatlı yapımında da kullanılır. Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan karpuzu afiyetle tüketirken, kabuklarını da reçel yapmak için kullanabilirsiniz. Porsiyonu yaklaşık 45 kalori olan karpuz kabuğu reçelini, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Filmlere konu olan incir reçelini, bu kez farklı bir versiyonu ile sizlere sunuyoruz. Yapımında yeşil incir, toz şeker ve su kullanılan yabani incir reçeli, henüz olgunlaşmamış incirler ile hazırlanır. Turunçgiller familyasının en küçük üyesi olan kamkat, tatlı yapımında kullanılan bir meyvedir. Kamkatı sade bir şekidle tüketmek istemeyenler için, hazırlaması 15, pişirmesi 40 dakika olan kamkat reçeli tarifini öneriyoruz. Salatalarda sık sık kullanılan pancarı reçel yapımında kullanmaya ne dersiniz? Ayva, gül suyu, tarçın ve pancar ile hazırlanan bu reçel, pancar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak. Listemizin en değişik ve en farklı reçelini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Meksika biberi, kırmızı biber ve elma ile hazırlanan acı biberli reçel tarifini mutlaka deneyin. Tariflerinde şeker kullanmak istemeyenler için de bir önerimiz var. Çilek, kuru üzüm ve hurma ile tatlandırılan şekersiz reçele, karanfil ve tarçın ile aroma katabilirsiniz. Büyük boy hurma ile hazırlanan bu reçel, hem tadı, hem de görünümü ile kahvaltı sofralarının yıldızı olmaya aday. Reçel yapımında olgun ve sert hurmalar kullanmaya özen gösterin. Malta eriği olarak da bilinen yeni dünya ile nefis bir reçel hazırlayabilirsiniz. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu reçeli, ortalama 30-35 dakikada hazırlayabilirsiniz. Karpuzda olduğu gibi kavun kabuklarını da çöpe atmak yerine reçel yapımında kullanabilirsiniz. Özellikle Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları bu reçel için en uygun zamanlardır. Yemek yapımında sık sık kullanılan domatesler ile nefis bir reçel hazırlayabilirsiniz. İtalyan domatesi ve kireç ile hazırlanan bu reçel, tuzsuz badem ile zenginleştirilir. Özellikle tatlı yapımında tercih edilen antep fıstıkları ile en farklı reçellerden birini hazırlayabilirsiniz. Yalnızca 4 malzemeden oluşan antep fıstığı reçeli, 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Şunlara da göz atın;