Değişik Kabak Yemekleri: Yedikçe Yedirten 10 Nefis Kabak Yemeği Tarifi
Kabakla hangi yemekler yapılır? Kabak hangi yemeklere eklenebilir? İşte, klasik tariflerden sıkılanlar için mutlaka denemeniz gereken, birbirinden lezzetli 10 farklı kabak tarifi:

Kabak, lif bakımından çok zengin bir sebzedir. Sağlık açısından faydalı olması ve düşük kalorisi ile diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Özellikle yaz aylarında tüketilen bu sebze, doğru yöntemlerle saklandığında kış aylarında da tüketilebilir. Zeytinyağlı kabak yemeği, kıymalı kabak dolması, mücver gibi birçok tarifte kendine yer bulan kabağı, bu kez hiç bilmediğiniz tariflerde kullanıyoruz. Siz de klasik tatlardan sıkılıp farklı yemekler arıyorsanız, listemizdeki yemeklerden yararlanabilirsiniz. İşte, birbirinden lezzetli 10 farklı kabak yemeği:

  1. Sarımsaklı Kabak Topları

Sarımsak, galeta unu ve kabak rendesi ile hazırlanan bu toplar, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Özellikle davet sofralarında atıştırmalık olarak sunulabilir.

  1. Köz Biberli ve Bamyalı Kabak

Bamya, kabak ve domates ile hazırlanan bu yemek, közlenmiş biber ile zenginleştirilir. Limon dilimleri ile servis edilir. Yanına ev yapımı lavaş ekleyebilirsiniz.

  1. Kabak Lazanya

İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan kıymalı lazanyayı, kabak ile hazırlamaya ne dersiniz? Hafifliği ile çok sevilen bu tarifi, defterinize eklemeyi unutmayın.

  1. Kabak Sıyırma

Girit kabağı ve pirinç ile hazırlanan kabak sıyırma, dereotu ile süslenir. İsteğe göre yemeklerin yanında ılık veya soğuk bir şekilde servis edilir.

  1. Kabak Sarması

İç harcı kıyma ve pirinç ile doldurulan bu sarma, kabakların ince uzun şekilde dilimlenmesiyle hazırlanır. İç harcı doldurulan kabaklar, rulo şeklinde sarılır.

  1. Kabak Bastı

Kabak, domates ve soğan ile hazırlanan kabak bastı, düşük kalorisiyle diyet listelerine eklenebilir. Ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Kabaklı Tart

Kabak, kaşar peyniri ve ekşi krema ile hazırlanan bu tart, çay saatinde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Tart hamuru yumuşak bir kıvamda olmalıdır.

  1. Kabaklı Krep Kasesi

Krep kasesinin beyaz peynir, kabak ve karides ile doldurulmasıyla hazırlanan bu tarif, şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakacak niteliktedir.

  1. Kabak Çintmesi

Kabak, domates ve sarımsak ile hazırlanan çintme, 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Üzeri ince dilimlenmiş nane ile zenginleştirilir.

  1. Kabaklı Sufle

Süt, peynir, un ve kabak ile hazırlanan sufle, akışkan kıvamı ile mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biridir. Küçük porsiyonlar halinde sunulur.


Şunlara da göz atın;

  1. Kabaklı diyet yemekleri
  2. Zencefilli tarifler
  3. Pırasalı tarifler
  4. Patates salatası tarifleri
  5. Başlangıç yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!