Değişik İftar Yemekleri: İftarda Ne Pişirsem Diyenler İçin 30 Farklı Tarif
Farklı iftar yemekleri nelerdir? Klasik tariflerden sıkılanlar ve yeni tatlar denemek isteyenler için en lezzetli iftar yemeklerini yazımızda derledik. İşte, 30 farklı iftar yemeği tarifi:

Birlik, beraberlik ve paylaşımların en üst seviyede olduğu Ramazan ayında, sofraya koyulan yemeklerin ve yapılan muhabbetlerin tadı bir başkadır. Ramazan ayında her gün 'İftara ne yemek yapsam?' diyenleri bu zahmetten kurtarıyoruz. Klasik tariflerden sıkılanlar için, iftarda deneyebileceğiniz birbirinden farklı iftar yemeklerini sizler için derledik. İşte, Ramazan ayına renk katacak hem doyurucu, hem de değişik 30 nefis iftar yemeği tarifi:

  1. Teriyaki Soslu Dana


İftarda hem karnını doyurmak, hem de bol bol protein almak isteyenler için önerimiz, teriyaki soslu dana bonfile. Ortalama 40 dakikada hazırlanan bu yemeği, ince ince dilimleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Harşıl


Sebze severleri böyle alalım. Eskişehir mutfağıyla özdeşleşen harşıl, bazı yörelerde 'ıspanak boranisi' olarak da bilinir. Sahrap Soysal'ın özel tarifiyle harşıl yemeğini iftar menüsüne eklemeyi unutmayın.

  1. Kremalı Pazı Graten


Pazı sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Pazı, krema ve dana jambon ile hazırlanan bu yemek, fırında pişirilir. Üzeri kaşar peyniri rendesi ile zenginleştirilir.

  1. Tarhanalı Çıtır Tavuk


Klasik çıtır tavuğu, toz tarhana ile kapladık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Yalnızca 5 malzemeden oluşan tarhanalı çıtır tavuğu 15 dakikada hazırlayabilir, 10 dakikada pişirebilirsiniz.

  1. Lebeniye Çorbası


Lübnan mutfağından sofralarımıza kadar uzanan lebeniye çorbası, farklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ideal. Ana malzemeleri nohut, kıyma, yoğurt ve pirinç olan lebeniye çorbası hem doyurucu, hem de lezzetli bir yemek çeşididir.

  1. Mevsim Güveci


Bildiğiniz tüm güveçleri unutun. İftarda değişik yemek tarifi arayanlar için, ekmek içinde sunulan nefis mevsim güveci tarifini veriyoruz. Sofraları ziyafete dönüştüren mevsim güveci, mutlaka denenmesi gereken bir tarif.

  1. Mutancana


Ramazan boyunca her gün tekrar eden iftara ne pişirsem sorusunu kafanızdan çıkartın. Kuzu eti ve kuru meyvelerle hazırlanan nefis mutancana tarifi ile iftar sofralarının tadı bir başka olacak.

  1. Yarma Mısırlı Isırgan Otu Çorbası


İftar sofralarına sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler için de bir tarifimiz var. Değişik çorba tarifleri arasında yer alan yarma mısırlı ısırgan otu çorbası; hem sağlıklı, hem de doyurucu. İçinizi ısıtacak çorbanın ana malzemeleri; yarma mısır, ısırgan otu, patates ve soğandır. Üstelik 45 dakika içinde sofralardaki yerini almaya hazır.

  1. Mantarlı Risotto


İtalyan mutfağına ait bir yemek olan risottoya masanızda yer açın. 15 dakika da hazırlanan mantarlı risottonun pişirme süresi ortalama 40 dakikadır. Bu pratik iftarlık tarifi sade veya et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.

  1. Pirpirim Aşı


Değişik iftar yemekleri arayanlar için, bol malzemeli bir tarifimiz var. Semizotu, nohut, mercimek ve fasulyeyi bir araya getirdik ve iftar sofraları için nefis bir yemek ortaya çıkardık. Yüksek proteinli pirpirim aşı tarifini, notlarınız arasına ekleyin.

  1. Ratatouille


İftara ne yapsam diyenler için nefis bir tarifle karşınızdayız. Biber, fesleğen, domates ve kabak gibi ana malzemelerden oluşan ratatouille, Fransız mutfağından yayılmıştır. Vegan menülerinde sık sık yer verilen ratatouille tarifini, iftara 30 dakika kala hazırlayabilirsiniz.

  1. Tavuklu Buritto


Listemize tavuk ve sebzelerden oluşan nefis buritto tarifi ile başlıyoruz. Yapımı 30-35 dakika süren tavuklu buritto tarifini, lavaş veya tortilla ekmeği ile sunabilirsiniz. 

  1. Macar Gulaş


İftar sofrasında yer verebileceğiniz bir diğer tarif ise Macar gulaş'tır. Macaristan'dan Orta Avrupa ülkelerine yayılan Macar gulaş, farklı iftar yemeği tarifleri arasında en beğenilen tariflerden biri. 

  1. Steak Tartar


İftar sofrası etsiz olmaz diyenler için, çok farklı bir tarifle listemize devam ediyoruz. Pişirilmeden sunulan steak tartar, en değişik iftar tarifleri arasında yer alıyor. Steak tartar yemeğini hazırlamak ise yalnızca 20 dakika.

  1. Hardal Soslu İsveç Köfte


Bildiğiniz tüm köfteleri unutturacak nefis hardal soslu isveç köfte, herkesin favorisi olacak. Klasik tariflerden sıkılanlar için, isveç köfteyi ev yapımı hardal sosuna batırdık ve ortaya muhteşem bir lezzet çıktı.

  1. Siyah Pirinç Pilavı


Hem görünümü, hem de lezzeti ile gönülleri fetheden siyah pirinç pilavı tarifi ile karşınızdayız. Uzakdoğu mutfağını sofralara getiren ve farklı iftar yemekleri arasında çok beğenilen siyah pirinç pilavını 30 dakika da hazırlayabilirsiniz.

  1. Ağzı Açık


Hamur işi tariflerden vazgeçemeyenler için de farklı bir önerimiz var. Zahmetli pide çeşitlerinden sıkıldıysanız, ana malzemeleri hamur ve kıyma olan pratik ağzı açık tarifini deneyin.

  1. Sömelek Köfte


Kahramanmaraş mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan sömelek köfte, ince bulgur, irmik ve kıyma ile hazırlanır. Üzeri biberli yağ ile zenginleştirilir.

  1. Portakal Soslu Tavuk


Portakal sosu ile tatlandırılan tavuk, iftar sofralarında farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Süslemek için susam ve file bademler kullanılabilir.

  1. Frigya Biber Dolması


Antalya mutfağının sevilen tatlarından biri olan frigya biber dolması, kıymalı harç ile doldurulur. Hazırlanan dolmalar, kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir. 

  1. Bıldırcın


İftarda protein dolu bir yemeğe yer vermek isteyenler, farklı sebzelerle zenginleştirilen bıldırcın eti tarifini deneyebilir.

  1. Portekiz Usulü Biftek


Dana bonfile, pastırma ve yaban mersini ile hazırlanan biftek, ortalama 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Hazırlanan biftek, sos eşliğinde sunulur.

  1. Teşrübe


İftar sofralarında yöresel lezzetlere yer vermek isteyenler, Kilis mutfağından teşrübe tarifini deneyebilir. Kuşbaşı et ve patlıcan ile hazırlanan teşrübe yemeği, sarımsaklı yoğurt ile birlikte sunulur. 

  1. Yer Elması Yemeği


Diyet listelerinde de yer verilen yer elması yemeği, 15 dakikada hazırlanır, 30 dakikada pişirilir. Portakal suyuyla aroma katılır. 

  1. Zeyve Kebabı


Karaman mutfağıyla özdeşleşen zeyve kebabı, sac tavanın içerisinde pişirilir. Koyun veya keçi etiyle pişirilir. İsteğe göre pirinç pilavıyla birlikte servis edilir. 

  1. Sebzeli Makarna Pastası

Kıyma, ıspanak, havuç ve domatesli harç ile doldurulan makarnalar, fırında pişirilir. Pastaya benzer bir görünümü olan bu tarif, klasik tatlardan sıkılanların vazgeçilmezidir.

  1. Kuşbaşı Etli Fırın Kereviz

İç harcı kuşbaşı dana etiyle doldurulan kereviz, fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Üzeri ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süslenebilir.

  1. Cevizli Spagetti Bolonez

Bolonez soslu spagettiye farklı bir tat kazandıracak tarifimiz var. Parmesan peyniri ve ceviz ile zenginleştirilen spagettiyi, kalabalık sofralarda sunabilirsiniz.

  1. Bamya Dolması

Bamyaların pirinçli harçla doldurulmasıyla hazırlanan bamya dolması, Adana'nın pek bilinmeyen lezzetlerinden biridir.

  1. Çıtır Kolyoz

Ülkemizde pek ilgi gösterilmeyen kolyoz balığı, aslında çok lezzetli bir balık türüdür. Kapari ve turp ile birlikte sunulan çıtır kolyoz yemeğini, mutlaka deneyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Pratik iftar yemekleri
  2. Etsiz iftar yemekleri
  3. İftar için diyet yemekler
  4. Doyurucu iftar yemekleri
  5. İftar için ana yemek tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?
Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi