Damla Çikolata Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken İpuçları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Hazır paketlerde ne olduğunu bilmediğimiz damla çikolatalar yerine, mutfağınızda kendi lezzetinizi yaratmaya ne dersiniz? Damla çikolata yapmak evde biraz sabır ve dikkat ister ama sonucu güzeldir. İşte damla çikolata yaparken dikkat edilmesi gerekenler!
Damla Çikolata Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken İpuçları

Hem sağlıklı, hem katkısız, hem de tam damak zevkine göre damla çikolata yapabilirsiniz. Evde damla çikolata yapmak aslında düşündüğünüzden çok daha kolay. İşte damla çikolata yapmanın ipuçları!

damla çikolata

Malzeme Seçimi

Kuvertür çikolata veya kaliteli bitter/sütlü çikolata tercih edin. İçeriğinde "bitkisel yağ" yerine "kakao yağı" olması önemli. Bitter çikolatalarda %55-70 kakao oranı idealdir. Daha yüksek oranlar daha acı olabilir.

Temperleme (Çikolatayı eritme)

Temperleme, çikolatanın parlak ve çıtır kalmasını sağlar. İşte iki yöntem:

Benmari usulü eritme:

Çikolatayı küçük parçalara ayırın. Sıcak su dolu bir tencereye ısıya dayanıklı bir cam kase oturtun. Çikolatayı düşük ısıda, sürekli karıştırarak eritin. Su çikolataya değmemeli.

Mikrodalgada eritme:

Çikolatayı cam kaseye koyun. 20-30 saniyelik aralıklarla mikrodalgaya atın, aralarda karıştırın.45-50°C’ye kadar ısıtın, sonra 30-32°C’ye soğutarak kullanın.

Şekil Verme

Eritilmiş çikolatayı sıkma torbasına veya minik delikli bir buzdolabı poşetine doldurun. Yağlı kağıt serili tepsiye küçük damlalar halinde sıkın. Her damla arasında boşluk bırakın.

Soğutma

Tepsiyi buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Çikolata tamamen sertleşince damlalar kolayca ayrılır.

Ek İpuçları

Dilerseniz çikolataya biraz vanilya özü, tarçın ya da deniz tuzu gibi aromalar katabilirsiniz. Damlaların şekli düzgün olsun istiyorsanız şablon kullanabilirsiniz. (yağlı kağıdın altına kurşun kalemle minik daireler çizip üzerine sıkabilirsiniz).

Şunlara da göz atın:

  1. Damla Çikolata Nasıl Eritilir?
  2. Damla Çikolatalı Tarifler
  3. Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
  4. Çikolata Lekeleri Karbonat İle Çıkarılır Mı?
  5. Gianduja Çikolatası Nedir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kek Neden Lastik Gibi Olur?
Kekin Güzel Kabarması İçin Ne Yapmalıyım?
Fanlı Fansız Farkı Nedir?
Yemek Yaparken Salça Kaç Dakika Kavrulur?
Gurme Kahve Sevenlerin Favorisi: Kolombiya Kahvesi
Zeytinyağlı Yemeklere Neden Şeker Atılır?