Çubuk Tarçın Nasıl Kullanılır: Çubuk Tarçın Kullanmanın Yolları
Çubuk tarçın oldukça aromatik ve lezzetlidir. Peki çubuk tarçın nasıl kullanılır? İşte, çubuk tarçın kullanmanın yolları:

Tarçın çubukları, çok çeşitli şekillerde kullanılabilen lezzetli ve aromatik bir tarçın şeklidir. Çeşitli faydalı ve türünün tek örneği el sanatları yaratmak veya çeşitli yemeklere ince bir baharat aroması eklemek için tarçın çubuklarını kullanabilirsiniz. Sıvıya batırıldığında, lezzetli, benzersiz baharatlı içecekler yapmak için tarçın çubukları da kullanılabilir. Oldukça lezzetli olan çubuk tarçınları nasıl kullanırsınız sizin için anlattık. İşte, çubuk tarçın nasıl kullanılır:


Tarçın Çubukları ile Süsleme Nasıl Yapılır?

  1. Kokulu süsler yapmak için tarçın çubukları ve deri kordon kullanın. Yaklaşık 30 cm uzunluğunda bir parça deri kordonu 3 tarçın çubuğunun içi boş merkezinden geçirin. Tarçın çubuklarını üçgen şeklinde katlayın, ardından şekli sabitlemek için kordonu sıkıca çekin.
  2. Düşmeye hazır bir çubuk tarçın mumu yapın. 4 tarçın çubuğunu ince ince doğrayın ve bir kenara koyun. Mumluğunuzu (kavanoz, küçük kase veya dilediğiniz herhangi bir küçük kap kullanabilirsiniz) düz bir zemin üzerine koyun. Bir mum fitilinin bir ucunu kasenin ortasına yerleştirin, ardından fitili dik ve yerinde tutmak için diğer ucunu bir kurşun kalemin etrafına sarın.
  3. Kalemi çıkarmadan ve fitili gerektiği gibi düzeltmeden önce balmumunun soğumasını ve en az 15 dakika sertleşmesini bekleyin.
  4. Mumunuzun tarçın kokusunu daha güçlü hale getirmek için, eritirken balmumuna birkaç damla tarçın özü ekleyin.
  5. Kolay kokulu içecek altlıkları için tarçın çubuklarını birbirine sabitleyin. Yaklaşık 5 veya 6 çubuk tarçın hazırlayın. Tarçın çubuklarından birinin ortasına bir miktar zanaat tutkalı ekleyin ve ikisini birbirine sabitlemek için başka bir çubuğu sıkıca bastırın. 5 veya 6 çubuk tarçın birbirine yapıştırılana kadar bu işlemi tekrarlayın.
  6. Dolabınız için güve kovucu bir kese yapın. Küçük bir file poşeti veya poşeti tarçın çubuğu, 1 yemek kaşığı (14,3 gram) karabiber ve 1 yemek kaşığı (14,3 gram) bütün karanfil ile doldurun. Çantayı dolabınızdaki bir askıya asın veya güveleri kıyafetlerinizden uzak tutmak için bir şifonyer çekmecesine koyun.

Tarçın Çubukları ile Yemek Pişirme

  1. Kolay bir ev yapımı tarçın şurubu yapın. Bir tencerede 470 mL suya 4 çubuk tarçın ekleyin. Suyu kaynatmak için ocağı yüksek açın, ardından ısıyı azaltın. Tarçın çubuklarını yaklaşık 25 dakika kaynatın, ardından ocağı kapatın ve tencereyi 15 dakika soğumaya bırakın. Tarçın çubuklarını sudan çıkarın, ardından 1,5 su bardağı beyaz şeker ekleyin. Ocağı tekrar düşük seviyeye getirin ve suyu sık sık karıştırarak 7 dakika tekrar ısıtın. Şeker eridikten sonra, kullanmadan veya bir kavanozda saklamadan önce şurubu soğumaya bırakın.
  2. Eşsiz bir lezzet için pirinç pişiricinize bir çubuk tarçın koyun. Pirincinize zengin bir baharat aroması vermek için, pilav pişiriciye ekledikten sonra üzerine bir çubuk tarçın koyun. Daha sonra pirinci talimatlara göre pişirin.
  3. Pilav pişiriciniz yoksa bir tencereye pirinç ve suya bir çubuk tarçın da ekleyip ocaktaki talimatlara göre pişirebilirsiniz.
  4. Rahatlatıcı bir kahvaltı için bir çubuk tarçını yulaf ezmesinde pişirin. Yulaf ezmesini ocakta veya yavaş ocakta pişirirken damak zevkinize göre 1 veya 2 çubuk tarçın ekleyin. Bu, yulafınıza ekstra rahatlatıcı bir baharat aroması verecektir.
  5. Yavaş pişirilen etleri, yahnileri ve körileri tatlandırmak için tarçın çubuğu kullanın. Sığır eti, tavuk, domuz eti veya kuzu eti yavaş pişirirken veya güveç veya köri yemeği yaparken, yavaş pişiriciyi açmadan hemen önce bir tarçın çubuğu ekleyin. Tarçın çubuğu, et veya yahni tadı güçlü bir tarçın yapmaz, ancak ince, zengin bir baharat aroması katar.

Tarçınlı İçecekler Hazırlayın

  1. Tarçın çubuğu çayınıza ekleyin. Bal ile birlikte tatlandırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
  2. Tadını kaybetmeden önce bir çubuk tarçını birkaç kez karıştırıcı olarak kullanabilirsiniz. Sadece sıcak suyla durulayın ve tekrar kullanmadan önce kurumasını bekleyin.
  3. Sıcak çikolata ile bir çubuk tarçın kaynatın. Geleneksel bir New Mexico sıcak çikolatası yapmak için bir tencereye süt, kakao tozu ve beyaz şeker dökün. Bir tarçın çubuğu ekleyin, ardından ocağı düşük seviyeye getirin. Birleştirmek için sürekli karıştırırken sıvıyı bir kaynamaya getirin. Düşük kaynama noktasına geldiğinde ocağı kapatın ve bir bardağa dökmeden önce soğumaya bırakın.
  4. Eşsiz aromalı kahve için kahve makinenize tarçın çubukları koyun. İstediğiniz miktarda kahve telvesini genellikle yaptığınız gibi kahve makinesine dökün. Ardından, kahve telvesinin üzerine bir çubuk tarçın koyun. Kahve makinesini açın ve her zamanki gibi demleyin.


Şunlara da göz atın;

  1. Tarçının faydaları nelerdir?
  2. Pekmezin faydaları nelerdir?
  3. Tarçın çayı nasıl yapılır?
  4. Tarçınlı suyun faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli