Çökertme kebabı, kibrit patates, ince dilimlenmiş et, domates sosu ve yoğurt ile hazırlanan lezzetli yemeklerden biridir. Bodrum mutfağıyla popüler olan çökertme kebabı, en sevilen kebap çeşitlerinden biridir. Genellikle sade bir şekilde sunulsa da, özellikle kalabalık sofralarda menü olarak sunabilirsiniz.
Tamamlayıcı tariflere geçmeden önce çökertme kebabı tarifine de göz atın.
Çökertme kebabından önce sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız, mercimek çorbası tam size göre. Videolu anlatımıyla mercimek çorbasını 20 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Çökertme kebabıyla doyurucu bir menü hazırlamak için, mısırla zenginleştirilmiş pirinç pilavını deneyebilirsiniz. Dilerseniz, bezelye ve havuç gibi garnitürler ekleyebilirsiniz.
Kebabın yanına çok yakışan Osmanlı pilavı, kuş üzümü ve badem ile zenginleştirilir. Yapımında kuru kayısı, kestane, badem gibi malzemeler kullanılır. Ortalama 35 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan zeytinyağlı bebek enginar, düşük kalorisi ile diyet listelerine uygundur. Çökertme kebabının yanında hafif bir tarif arıyorsanız, bebek enginarı mutlaka defterinize kaydedin.
Karnabaharın beşamel sos ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu tarif, hem hafif, hem de doyurucudur. Üzerine kaşar peyniri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Patateslerin haşlanıp püre haline getirilmesiyle hazırlanan bu tarif, sarımsaklı yoğurt ve toz biberli tereyağı ile zenginleştirilir. Hem lezzeti, hem de şık sunumu ile çok sevilen tariflerden biridir.
Çökertme kebabını, salatalık, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı ile hazırlanan salatalık salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Porsiyonu 62 kalori olan bu salatayı, 10 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Makarnanın yoğurt, bezelye, havuç, mısır, sarımsak ve mayonez ile birleştirilmesiyle hazırlanan bu tarif, çökertme kebabının en lezzetli eşlikçilerinden biridir.
Çökertme kebabını, önceden hazırlayacağınız acı biber turşusu eşliğinde sunabilirsiniz. Turşuyu, serin ve karanlık bir ortamda muhafaza etmeyi unutmayın.
Kekin şerbetle ıslatılmasıyla hazırlanan Kıbrıs tatlısı, krema ile zenginleştirilir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlanan bu tarifi, çökertme kebabının ardından sunabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;