Çok Fazla Süt Tüketmenin Yan Etkileri
Günde üç kez süt içmenin sağlığınız için harika olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu doğru değildir. Çok fazla süt içmenin vücut üzerindeki 3 yan etkisi:

Çocukken, sütün sağlığımız için harika olduğu sık sık söylendi, hatta büyük miktarlarda tüketmemiz istendi. Bunun nedeni, iyi bir kalsiyum kaynağı olması ve sağlıklı kemiklere katkıda bulunmasıdır. O zaman sütün sağlığımız için yararlı olduğunu ve bizi olumlu yönde etkileyeceğini varsaymamız şaşırtıcı değil. Ancak çok fazla süt içmenin yarardan çok zarar verebileceğini biliyor muydunuz? Evet, sütün yan etkileri de vardır. 

  1. Mide bulantısına neden olabilir

Yetişkinlerin %65'inde bir tür laktoz intoleransı vardır. Mide bulantısı en büyük semptomlardan biridir ve aşırı durumlarda süt, dondurma ve peynir dahil olmak üzere laktoz içeren herhangi bir süt ürünü tüketildikten sonra kusma meydana gelebilir.

  1. Şişkinliğe ve sindirim sorunlarına neden olabilir

Bu, yalnızca laktoz intoleransı olanlarda değil, diğer insanlarda da görülen bir semptomdur. Çok fazla süt içmek şişkinlik, kramplar ve ishal gibi sindirim sorunlarına neden olabilir. Vücudunuz laktozu düzgün bir şekilde parçalayamıyorsa, sindirim sisteminden geçer ve bağırsak bakterileri tarafından parçalanır. Bu nedenle gaz ve diğer sindirim sorunları ortaya çıkabilir.

  1.  Sivilceye neden olabilir

Günümüzde mevcut olan sütün büyüme ve süt üretimi düzenleyici hormonlar içerdiğine inanılmaktadır . Bunun insülin benzeri büyüme faktörü-1 adı verilen bir şey aracılığıyla insülin düzenlemesini bozarak akneyi kötüleştirdiği bilinmektedir. Yaygın algının aksine, yağsız süt aknenizi kötüleştirebilir, bu nedenle genellikle hormon enjekte edilmeyen tam yağlı inek sütü tercih etmek daha iyidir.

Şunlara da göz atın;

  1. İnek sütünün faydaları nelerdir?
  2. Organik ve normal sütün farkları nelerdir?
  3. Süt hakkında doğru bilinen yanlışlar
  4. Sütün kullanım alanları
  5. Soğuk süt tarifleri

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Tane Tane Bulgur Pilavı İçin 5 Önemli Püf Noktası
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Hamilelikte Trabzon Hurması Tüketilir Mi?
19 Kasım 2024 Masterchef: Ödül Oyununu Kim Kazandı?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi