Çoban Çantası Otu Nedir, Faydaları Nelerdir?
Çoban çantası nedir? Çoban çantası otu ne işe yarar, faydaları nelerdir? Çoban çantası nasıl kullanılır? İşte, mucizevi faydaları ile çoban çantası otu ve çoban çantası kürü:
Çoban Çantası Otu Nedir, Faydaları Nelerdir?

Turpgiller familyasından çoban çantası otunu hiç duymuş muydunuz? Eğer cevabınız hayırsa, sizi böyle alalım ve şifa dolu bu minik ot ile tanıştıralım. Çayırlarda, tarlalarda yetiştirilen bu bitki hem kendiliğinden yetişebiliyor, hem de saksıda ekilebiliyor. Kuraklığa ve soğuğa dayanıklı olan çoban çantası, kalp şeklindeki meyve keseleri ve küçük çiçekleri ile tanınıyor. Boyu 50-60 santimetreye çıkabilen çoban çantası, halk arasında 'çıngıraklı ot, kuşkuş otu ve medik' isimleriyle de biliniyor. Japonların uzun ömrün sırrı olarak tanımladıkları çoban çantası otu, sağlık açısından oldukça faydalı. Peki, çoban çantasının faydaları neler, nasıl kullanılır? İşte, çoban çantası faydaları ve kullanımı:

Çoban Çantasının Faydaları Nelerdir?

  1. Vücutta bulunan iltihaplı bölgelerin daha hızlı iyileşmesini sağlar.
  2. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, kabızlığı giderir.
  3. Burun kanaması başta olmak üzere vücutta oluşan kanamaların daha kısa sürede durmasını sağlar.
  4. Regl dönemlerinde ortaya çıkan şiddetli ağrıları azaltır. Kanamaları normalleştirir.
  5. Tansiyon düşürücü özelliği vardır. Yüksek tansiyon hastalarına önerilir.
  6. Regl düzensizliklerinin normale girmesini sağlar.
  7. Gargara olarak kullanıldığında boğaz ve diş ağrılarının geçmesine destek olur.
  8. Kan dolaşımına olumlu etkileri mevcuttur.
  9. Başta karaciğer ve böbrek olmak üzere, birçok organa iyi geldiği söyleniyor.
  10. Hipertansiyon nedeniyle ortaya çıkabilecek kalp ve damar rahatsızlıkları riskini azaltır.
  11. Hemoroid sorununa iyi gelmesiyle bilinir.

Çoban Çantası Nasıl Kullanılır?

Çoban otunun kurutulmuş halini veya yağını aktarlardan veya doğal ürünler satan online alışveriş sitelerinden temiz edebilirsiniz. Mayıs-Haziran arasında toplanılan çoban çantasını, gölgede kurutabilir hava almayacak kaplarda saklayabilirsiniz.

Çoban Çantası Çayı Nasıl Yapılır?

Bir su bardağı kaynamış suya, 1 tatlı kaşığı çoban çantası bitkisi ekleyin ve 10 dakika demlemeye bırakın. Ardından çayı süzün ve çoban çantası otlarını çıkartın. Bu şekilde içebilirsiniz. Günde 2 fincandan fazla içilmemesi gerektiğini unutmayın.

Çoban Çantası Cilde Nasıl Uygulanır?

Çoban çantası cilde uygulamak için, tentüre dönüştürmeniz gerekir. Bunun için cam bir kavanoza 50 gram çoban çantası bitkisi koyun. Üzerine 4-5 bardak kadar elma sirkesi ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın. Bu kavanozu 14 gün boyunca hiç açmadan bekletin. Her gün bir kez kavanozu çalkalayın. 14 günün sonunda karışımı temiz bir tülbent ile süzün. Elde ettiğiniz sıvı karışımı koyu renkli cam kavanoza aktarın. Bu sıvıyı ağrılı bölgelerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ağrıları kısa sürede hafifletecektir.

Çoban Çantasının Zararları Nelerdir?

  1. Çoban çantasının bilinen ciddi bir yan etkisi yok. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi bu bitkiyi kullanırken de dikkat etmeniz gerekiyor.
  2. Çoban çantasını çay olarak günde en fazla 2 bardak tüketebilirsiniz. 1 aylık kullanımdan sonra en az 3 hafta çoban çantası kullanmaya ara verin.
  3. Aşırı tüketildiğinde faydalarından çok zararını görebilirsiniz. Bu yüzden ölçülü ve dikkatli bir şekilde kullanmaya özen gösterin.
  4. Çoban çantası ve diğer bitkisel ürünleri kullanırken tedbiri elden bırakmamanız gerektiğini unutmayın. Ve bu ürünleri kullanmadan önce doktora danışmayı ihmal etmeyin.

Not: Ciddi ve kronik rahatsızlıkları olanların, emzirme dönemindeki kadınların ve hassas bünyeye sahip olanların kullanmadan önce mutlaka doktora danışması gerekir.

Şunlara da göz atın;

  1. Açlık otunun faydaları nelerdir?
  2. Kedi otu neye iyi gelir?
  3. Eğrelti otu ne işe yarar?
  4. Semizotu neye iyi gelir?
  5. Isırgan otunun faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

2025 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?
Mısır Patlatma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Siyah Zeytinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır: 5 İşaret
Vücutta İltihaplanmaya Neden Olan 4 Besin Grubu
Beyoğlu Mekanları: Beyoğlu'nda Mutlaka Gitmeniz Gereken 12 Mekan
Dünyada En Çok Tüketilen 10 Yiyecek Açıklandı