Çipura balığı çupra olarak da bilinir. Eylül ayı itibari ile avlanması başlayan çipura oldukça lezzetli balıktır. Çipura bir çok tarifin sevilen lezzetlerinden biridir. Sizler için çipura ile hazırlanan tarifleri sizler için derledik. Çipura ile hazırlanan birbirinden lezzetli 10 tarif:
Yalnızca 6 malzemeden oluşan tod mun pla, Tayland mutfağında çok sevilen bir yemektir. 'Balık köftesi' olarak da bilinen bu yemek, çipura, köri ve yeşil fasulye ile hazırlanır.
Ravioli, İtalyan mutfağında sık sık tüketilen hem mantı, hem de makarna olarak bilinen bir yemektir. İç harcı çipura ile hazırlanan bu ravioliye bayılacaksınız.
Fırında balık her balık türü ile hazırlanabilir. Fırında çipura tarifini sizlerin denemenizi öneriyoruz.
Çipura, deniz börülcesi ve sarımsağı bir araya getirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Sizi Akdeniz ve Ege kıyılarına götürecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Çipura füme hazırlamaya ne dersiniz? Evde hazırlayabileceğiniz çipura füme tarifini sizlere verdik. Füme tarif severler bunu mutlaka denemeli.
Liguria usulü çipuraya bayılacaksınız. Mercanköşk ile lezzetlendirilen çipura oldukça aromatik ve lezzetli.
Fırında lezzetli bir balık hazırlamaya ne dersiniz? Aromatik fırın çipura zencefil, bal, sarımsak ve soya sosu ile lezzetlendirilir.
Farklı lezzetlere açık mısınız? Farklı lezzetler seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hamsi balığı ile çipura balığının uyumuna bayılacaksınız.
Tuzlu hamurda çipura balığı oldukça sulu ve lezzetli şekilde pişer. Yanında salata ile sunulabilir.
Sebzeler ile lezzetlendirilen çipura balığı kendi başına bir ana yemek olarak sunulur. Besin değeri ve lezzet oranı oldukça yüksektir.
Şunlara da göz atın;