Arkadaş toplanmalarının, kalabalık partilerin, filmlerin, dizilerin vazgeçilmezi cipsler bir de lezzetli soslarla beraber yendiğinde tadına doyulmuyor. Sizlerin seveceğinizi düşündüğümüz birbirinden lezzetli sosları sizler için listeledik. İşte lezzetli cips sosları:
1 su bardağı haşlanmış nohut 2 pancar 2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Yapılışı: Pancarları haşlayıp soğutun. Nohut ile birlikte mutfak robotuna alın. Diğer tüm malzemeleri ekleyip püre haline getirin. Servis yapın. Domates sos için; 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni 1 çay kaşığı Chili biberi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 tutam toz şeker 400 gr domates (küp doğranmış) 3 yemek kaşığı domates püresi 1 yemek kaşığı balzamik sirke Yoğurtlu sos için; 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı krema 3~4 dal Frenk soğanı 1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni 1 tatlı kaşığı İtalyan otları 1 çay kaşığı Chili biberi 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Domates sos için, zeytinyağını ısıtıp sarımsaklı çeşni, chili biberini ekleyin ve soteleyin. Limon kabuğu rendesi, domates ve domates püresi ve şekeri ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Balzamik sirke ve baharatları ilave edin. Sıcak ya da ılık servis yapın. Yoğurtlu sos için, bir kasede yoğurt ve kremayı çırpın. Sarımsaklı çeşni, İtalyan otları, chili biberi ve deniz tuzu ekleyip karıştırın. Frenk soğanlarını ince doğrayıp sosa karıştırın ve yanında cipslerle servis yapın. 5 bostan patlıcanı 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 5 yemek kaşığı zeytinyağı 3 dal taze kişniş 2 yemek kaşığı limon suyu 2 diş sarımsak Kırmızı pul biber Tuz Yapılışı: Patlıcanları yıkayıp közleyin. Sıcakken içini kaşıkla çıkartarak bir kaseye alın, limon suyu ile ezerek karıştırın. Yoğurt, tuz, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve kıyılmış kişnişi ekleyip karıştırın. Servis kasesine doldurun. Üzerine kırmızı pul biber serpiştirin. Cips ile servis edin. 10 adet kırmızı biber 1 adet chili biber Bir tutam kişniş tohumu 2 domates (Küp doğranmış) 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz, karabiber, kimyon 3 yemek kaşı zeytinyağı 1 çay bardağı ceviz içi 100 g rendelenmiş çedar peyniri Yapılışı: Cevizlerin kabuğunu soyup irice kıyın. Biberleri közleyin ve domates ile birlikte püre haline getirin. Zeytinyağını ve salçayı ekleyin. Orta ateşte 10 dakika kaynatıp suyu yarı yarıya çekilene kadar kaynatın. En son tuzunu, baharatını ve ceviz içini ilave edin. Peynir ekleyerek eritene kadar ıstın ve servis edin. 450 g çiğ kaju fıstığı (8 saat suda bekletilmiş) 2 adet havuç (Haşlanmış) 4 çorba kaşığı limon suyu 500 g organik domates (Doğranmış) 3-4 adet tütsülenmiş Chipotle biber 1 adet beyaz soğan 1 su bardağı pazı 1 yemek kaşığı besinsel maya, 2 yemek kaşığı isli paprika 1 yemek kaşığı tuz Yapılışı: Soğan ve pazı hariç tüm malzemeyi rondo ya da belender’dan geçirerek pürüzsüz bir hale getirin. Hazırladığınız karışıma soğan ve pazıyı da ekleyerek fırın kabına alın. 175 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin. 2 avokado 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: Avokado ve pişirilmiş sarımsak blenderdan geçirilir. Azar azar 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Birkaç damla acı sos ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Servis yapın. 150 gr süzme yoğurt 100 gr labne peynir 5 yemek kaşığı mayonez 3 yemek kaşığı taneli hardal 1 diş sarımsak Kişniş Kimyon Tuz Kırmızı biber Yapılışı: 1 diş sarımsağın kabuğunu soyup havanda ezin. 150 gr süzme yoğurt, 100 gr labne peyniri, 5 yemek kaşığı mayonez, 3 yemek kaşığı taneli hardal, yarım çay kaşığı toz kişniş, yarım çay kaşığı toz kimyon, tuz ve toz kırmızıbiberi çukur bir kapta karıştırın. Servis yapın. Yarım su bardağı mayonez 3 su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı krema Yarım çay kaşığı worcestershire sos 1 tutam sarımsak tozu Yarım çay kaşığı deniz tuzu 1 yemek kaşığı kıyılmışsoğan 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: Tüm malzemeleri iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. 3 domates 1 kırmızı soğan 5~6 dal kişniş 2~3 damla limon suyu 2~3 damla üzüm sirkesi Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Sumak Yapılışı: Domatesleri küp küp doğrayın. Kişnişleri ince kıyın. Domates, kişniş, kırmızı soğan, limon suyu ve üzüm sirkesi ile birlikte geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız harcı tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. 25 g dolmalık fıstığı 2 su bardağı taze fesleğen 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri Tuz Yapılışı: Dolmalık fıstıkları bir tavada rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Fesleğen yaprakları, sarımsak, toz parmesan, zeytinyağı, tuz ve kavurduğunuz dolmalık fıstıkları tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Afiyet olsun. 1 diş ezilmiş sarımsak 200 g mayonez 100 g ekşi krema 1 tatlı kaşığı worcestershire sos 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı kuru soğan tozu Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 1/4 demet ince kıyılmış dereotu 1 yemek kaşığı ince kıyılmış Frenk soğanı 100 ml kefir Toz kırmızıbiber Toz karabiber Tuz Yapılışı: Kefir dışında tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın. Sonra sosunuz istediğiniz kıvama gelene kadar kefir ekleyerek karıştırmaya devam edin. Toz kırmızıbiber, karabiber ve tuz ile tatlandırarak servis yapın. 2 adet olgun avokado 1/4 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı taze limon suyu veya limon suyu 2 yemek kaşığı ila 1/4 fincan kıyılmış kırmızı soğan 1-2 yeşil biberi, sapları ve tohumları çıkarılmış, kıyılmış 2 yemek kaşığı kişniş (yapraklar ve yumuşak saplar), ince doğranmış Bir tutam taze rendelenmiş karabiber 1/2 olgun domates, çekirdekleri ve posası alınmış, doğranmış 1 diş sarımsak Yapılışı: Avokadoyu kesin, içerisini çatalla ezin. Tuz, misket limonu suyu ve kalan malzemeleri ekleyin. Doğranmış soğan, kişniş, karabiber ve biberi ekleyin. Guacamole sosunuza doğranmış domates eklemek opsiyoneldir. Eklemek istiyorsanız servis yapmadan hemen önce ekleyin 250 gr kurutulmuş domates 4 diş sarımsak 100 gr ince çekilmiş badem 50 gr tulum peyniri (ufalanmış) 1 su bardağı zeytinyağı Kekik Yapılışı: Kuru domatesi yumuşatın ve havanda ezin. Badem, sarımsak ve domatesler iyice özleştikten sonra dilerseniz ev yapımı biber sosu ekleyip ezme işlemine devam edin. Peynir ve zeytinyağı ilave edin. Kekik ekledikten sonra servis edin. 1 kase yoğurt 2 tatlı kaşığı pul biber 1-2 adet sarımsak 2 tatlı kaşığı nane 2 tatlı kaşığı mayonez Tuz Yapılışı: Kasenin içerisine yoğurt, pul biber ve naneyi ekleyin. Sarımsakları rendeleyin, kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Servis edin, afiyet olsun. 4 adet chili biberi 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış) 4 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 2 tatlı kaşığı ketçap 1/2 lime suyu Yapılışı: 3 adet chili biberlerini 3-4 parçaya kesip çekirdekleri ile beraber mutfak robotuna alın. Sarımsak, pirinç sirkesi, ketçap ve lime suyunu ilave ederek robotu 1 dakika kadar çalıştırın. Hafif kıvamlı bir karışım elde ettikten sonra balı ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın. Sonuncu chili biberi önce ortadan uzunlamasına ikiye, daha sonra eşit küçük kare parçalar halinde kesin ve sosa ekleyin. Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı taneli hardal 1 yemek kaşığı bal Yapılışı: Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpın ve bir servis kasesine alın. Şunlarada göz atın;