Çinekop Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Pişirme Tekniği
Çinekop fırında ve tavada nasıl pişirilir? Çinekop kaç derece fırında pişer? Çinekop en lezzetli nasıl yapılır? İşte, çinekop pişirme teknikleri:

Çinekop, sarıkanat ve lüfer ile aynı familyadan gelen bir balık türüdür. Lüferin daha küçük hali olan çinekop, ılıman deniz ve okyanuslarda yaşar. Genellikle su sıcaklığı 12-26 derece olan sularda yaşar. Karadeniz ve Ege Denizi'nde yaşayan bu balık, üreme işlemini Marmara Denizi'nde yapar. Çinekop balığının en lezzetli olduğu aylar ise Ocak ve Şubat ayıdır.

Çinekop Nasıl Pişirilir?

  1. Yağlı bir balık olduğu için her türlü pişirme işlemine uygundur.
  2. Genellikle tavada, fırında ve ızgarada pişirilir.
  3. Çinekopun besin değerlerini korumak için, en ideal yöntem buğulama yapmaktır.
  4. Çinekop balığını pişirirken ilave bir yağ eklemeye gerek yoktur. Yapışmaz tavada kendi yağıyla pişirilebilir.
  5. Çinekop ızgarada pişirilecekse, marine edilmelidir.

Çinekop Tavada Nasıl Pişirilir?

  1. Öncelikle çinekop, bol su ile temizlenmelidir.
  2. Ardından kağıt havlu yardımıyla kurulanır.
  3. Bir kabın içerisinde mısır unu ve tuz karıştırılır.
  4. Kurulanan balıklar bu karışıma bulandıktan sonra, derin yağda kızartılır.
  5. İsteğe göre yapışmaz yüzeyli balık tavasında önlü arkalı bir şekilde de pişirilebilir.



Çinekop Fırında Nasıl Pişirilir?

  1. Biberiye, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve baharatları bir kabın içinde karıştırın.
  2. Çinekopun üzerine tuz serpin. Daha sonra hazırladığınız karışımı balıkların üzerine ekleyin ve ovalayarak marine olmasını sağlayın.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve balığınızı tepsiye alın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında balığınızı 15 dakika üzeri kapalı bir şekilde pişirin. Daha sonra üzerini açın ve kızarana kadar pişirin.



Çinekop Izgarada Nasıl Pişirilir?

  1. Çinekoplar güzelce temizlenir. Balığı yağlamaya gerek yoktur.
  2. Ancak balığın tellere yapışmasını önlemek için, ızgara telini yağlayabilirsiniz.
  3. Balığı istediğiniz bir balık sosu ile marine edebilirsiniz.
  4. Çinekopları ızgarada önlü arkalı bir şekilde pişirdikten sonra sıcak sıcak tüketebilirsiniz.
  5. Balıklar soğuduktan sonra çıtırlığını ve lezzetini kaybedecektir.

Çinekopla Yapabileceğiniz Tarifler

  1. Çinekop buğulama
  2. Asma yaprağına sarılı çinekop
  3. Kağıtta çinekop
  4. Yaprak çinekop
  5. Biberli ve domatesli çinekop


Şunlara da göz atın;

  1. Karides nasıl pişirilir?
  2. Uskumru nasıl pişirilir?
  3. Somon nasıl pişirilir?
  4. Kefal nasıl pişirilir?
  5. Sardalya nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler