Cilt Temizliğinde Sık Sık Yapılan Hatalar
Cilt bakımı, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için en gerekli bakım rutinlerinden oluşur. Ancak bazen farkında olmadan yaptığınız hatalar, cildinizin kötü görünmesine, sivilceye ve cilt lekelerine sebep olabilir. İşte, cilt bakımında sık sık yapılan hatalar:

Canlı, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak, cilt bakımından geçiyor. Ancak cildi temizlerken ve bakım rutinleri esnasında yapılan hatalar, cildinizde sivilce ve leke oluşumuna, erken kırışıklıklara sebep olabiliyor. Tam da bu yüzden, cilt temizliğinde yapılan hataları yazımızda derledik. İşte, hemen herkesin farkında varmadan yaptığı cilt temizliği hataları ve çözüm önerileri:

  1. Cildi tanımamak

Cilt temizliği için, cildinizi tanımanız gerekiyor. Eğer cildinizi tanımıyorsanız, ürün seçiminiz yanlış olabilir. Kuru ciltler nemli ürünleri tercih etmeli, yağlı ciltler ise su bazlı ürünler kullanmalıdır. 

  1. Islak mendil kullanmak

Cildinizdeki makyajı temizlerken ıslak mendil kullanmayın. Alkol ve parfüm içeren ıslak mendiller, alerjik reaksiyonlara yol açabilir ve makyaj kalıntılarını daha çok yayabilir.


  1. Cildi fazla yıkamak

Cildinizi sürekli olarak yıkıyorsanız, doğal yağ dengesini bozmuş olursunuz. Bu da cildin tahriş olmasına ve istenmeyen pütürtülerin meydana gelmesine yol açar. Bu yüzden aşırı yıkamaktan kaçının.

  1. Aşırı peeling yapmak

Cilt temizliğinde yapılan hatalardan biri de, cildi derinlemesine arındırmak için yapılan peeling işlemidir. Eğer haftada 2 kereden fazla peeling uyguluyorsanız, cildiniz hassaslaşır ve tahriş olur. Bu yüzden peeling ürünlerini haftada en fazla 2 kez uygulayın.

  1. Ürünlerin fazla kullanımı

Ürünleri ne kadar fazla uygularsanız, cildiniz o kadar güzel olur düşüncesi çok yanlıştır. Bu durum cildin daha çok yorulmasına yol açar. Nemlendirici ürünler göz çevresi için pirinç tanesi kadar, yüz içinde bezelye tanesi kadar kullanılmalı. Temizleyici ürünler ise, üzüm tanesi kadar kullanılmalıdır.

  1. Sık sık yüze dokunmak

Cildinizi temizlemeden önce ellerinizi mutlaka yıkayın. Sık sık yüze dokunmak, gün boyu kire maruz kalan ellerin cilt sorunlarına yol açmasına neden olur.

  1. Sıcak su kullanmak

Sıcak su, cildi doğal yağlardan arındırır ve cildinizin kurumasına yol açar. Hassas ciltlerde iltihaplanma kızarıklığı artırır. Bu yüzden temizleme için cildinizi ılık suyla durulayın.


  1. Yanlış sıralama

Uyguladığınız bakım ürünlerinin sıralaması, aslında çok önemlidir. Yanlış sıralama halinde ürünlerin etkisi azalabilir. Bakım rutininde izlemeniz gereken sıralama şu şekilde olmalı; Temizleyici ve tonik, besleyici serum, tedavi edici ürün, bakım yağları ve nemlendiriciler.

  1. Makyaj fırçalarını temizlememek

Makyaj fırçalarını her kullanımdan sonra temizlemeniz gerekir. Temizlenmeyen fırçalarda biriken bakteri ve makyaj kalıntıları, cildinizde sivilce, akne ve enfeksiyonlara yol açabilir.

  1. Nemlendiriciyi atlamak

Nemlendiricinin daha hızlı nüfuz edebilmesi için, yüz temizliğinden hemen sonra kullanın. 


  1. Makyajı silmeden uyumak

Makyajı silmeden uyumak, erken yaşlanma ve sivilcenin en yaygın nedenlerinden biridir. Bu yüzden her gece yatmadan önce mutlaka cildinizi temizleyin.

  1. Yastık kılıfını değiştirmemek

Son olarak cilt bakım hatalarında en yaygın yapılanı, yastık kılıfını değiştirmemektir. Gece boyu ciltle temas eden yastık kılıfı, ciltte ölü hücrelerin birikmesine neden olur. Bu da sivilceyi beraberinde getirir. Bu yüzden haftada bir kez yastık kılıfınızı değiştirin.


Şunlara da göz atın;

  1. Cilt dokusunu iyileştirme yolları
  2. C vitamini serumu ne işe yarar?
  3. Ciltteki yorgun görünüm nasıl giderilir?
  4. Gıdı oluşumu nasıl önlenir?
  5. Dudak üstü kırışıklıkları nasıl geçer?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı