Çiçek Coşturan Tarifleri: 9 Farklı Tarif
Çiçek coşturan nedir? Çiçek coşturan hangi çiçeklerde kullanılabilir? İşte, sağlıklı bir şekilde çiçek yetiştirmek isteyenler için 9 farklı çiçek coşturan tarifi:

Evde çiçek ve bitki yetiştirmek isteyenleri böyle alalım. Balkon ve bahçede yetiştirdiğiniz çiçeklerin sağlıklı görünmesini istiyor, çiçekleriniz solduğunda ise üzülüyorsanız, sizler için birbirinden farklı tariflerimiz var. Çiçek coşturan, doğal karışımlarla hazırlanır ve çiçeklerin sağlıklı görünümlerine kavuşmasını sağlar. Özellikle kış sonu ve ilkbahar aylarının başında kullanılırsa, daha etkili sonuçlar alınabilir. 

Çiçek Coşturan Tarifleri


  1. Yumurta kabuğu

Yumurtayı kaynattıktan sonra kabuklarını kırın ve ufak parçalar haline getirin. Bu kabukları saksıdaki toprakla karıştırın. Yumurta kabukları bitkinin verimli olmasını sağlar.

  1. Haşlanmış yumurta suyu

Yumurtayı haşladığınız suyu, sardunya gibi çiçeklere dökerek daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca haşlama suyu, çiçeğin daha bol çiçek açmasına da yardımcı olur.

  1. Meyve sebze kabuğu

Meyve ve sebzelerin kabuklarını bir kapta biriktirin. Bu kabuklar tazeyken, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 12 saat bekletin. Ardından kabukları suyun içinden çıkartın ve elde ettiğiniz su ile bitkilerinize su verin.

  1. Kuru maya

3 litre suyun içerisine 1 yemek kaşığı kuru maya ekleyin ve karıştırın. Elde ettiğiniz su ile çiçekleri sulayın. Bu suyu yalnızca toprağa dökün, bitki yapraklarına değmemesine dikkat edin.

  1. Muz kabuğu karışımı

Muz kabuğu, 30 adet fasulye ve bir adet küçük balığı tencereye koyun. Malzemelerin üzerine su ekleyin ve haşlayın. Suyun oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra malzemeleri blenderdan geçirerek püre haline getirin. Püreyi çiçeklerin toprağına karıştırın.

  1. Yosun

Yosun, bitkinin köklerini güçlendirir ve mineral verir. Denizden topladığınız yosunları bol su ile güzelce yıkayın. Bir kabın içine temiz su doldurun ve içine yosunları koyup kapakla kapatın. Yosun bu suda 1 buçuk ay kalmalı. İki ayın sonunda yosunu bitki toprağına yerleştirebilirsiniz.

  1. Aspirin

Aspirin, bitkilerin büyümesini hızlandırır. Mantar hastalıklarını önler. 4 adet aspirini havanda ezin. 15 litre suyun içerisine karıştırın. Bu su ile bitkinizi sulayabilirsiniz.

  1. Kahve telvesi

Yumurta kabuklarını sudan geçirin ve kahve telvesiyle birlikte kapta birleştirin. Blenderdan geçirin. Pürüzsüz bir hal alan karışıma, su ilave edin ve tekrar blenderdan geçirin. Bu karışımı, bitkilerin toprağına karıştırın. 

  1. Kül

Odun küllerini saksıya koyarak, yapraklardaki böcek ve kurtları uzaklaştırabilirsiniz. Özellikle bitkileriniz açık bir alandaysa, şömine külü kullanmak, çiçeklerinizi böceklere karşı koruyacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Gübre nasıl kullanılır?
  2. Soğuk kompost nasıl yapılır?
  3. Eve pozitif enerji veren bitkiler
  4. Doğduğunuz aya göre favori çiçeğiniz
  5. Ülkelerin sembolü haline gelen çiçekler

Haber Kategorileri

Bitki Yetiştirme

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı