Chimichurri Nedir?
Izgara bifteği seviyorsanız, bu bitki sosu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Son zamanların popüler sosu chimichurri nedir, nasıl yapılır sizlere anlattık. İşte, chimichurri nedir:

Izgara bifteği seviyorsanız, bu bitki sosu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Son zamanların popüler sosu chimichurri nedir, nasıl yapılır sizlere anlattık. İşte, chimichurri nedir:

Chimichurri Sosu Nedir?

Chimichurri, iki şekilde yapılan Arjantinli bir pişmemiş bitki sosudur: yeşil chimichurri ve kırmızı chimichurri. Yeşil chimichurri, zeytinyağı, kırmızı şarap sirkesi, ince kıyılmış maydanoz, kekik, sarımsak ve baharatlarla yapılır. İkisinin daha baharatlısı olan kırmızı chimichurri ayrıca tütsülenmiş kırmızı biber ve kurutulmuş kırmızı biber, kırmızı biber veya pul biber içerir. Bazı tariflerde kırmızı dolmalık biber de eklenir.

Chimichurri sosu, standart kiler malzemeleriyle bir mutfak robotunda yapmak kolaydır ve buzdolabınızda olabilecek ekstra maydanozu kullanmanın harika bir yoludur. Orijinal Arjantin chimichurri'sinde maydanoz ve sarımsak iki baskın tattır, ancak kişnişli yeşil chimichurri gibi birçok varyasyon vardır.

Chimichurri Sosu Ne İçin Kullanılır?

Chimichurri genellikle biftek ve balık, tavuk veya rozbif gibi diğer etlerle servis edilir. Makarnayla karıştırılıp, sarımsaklı ekmeğin üzerine sürülerek ya da mis kokulu otlu pilav yapmak için pirinçle harmanlanarak da lezzetli olur. Chimichurri'yi ızgara yemeklerde (sığır şişleri gibi) marine olarak kullanmak da inanılmaz bir lezzet kattığı için popülerdir.

Chimichurri Çeşnisi Nedir?

Elinizde taze otlar yoksa chimichurri baharatı yapabilir veya satın alabilirsiniz. Kuru ovma veya kuru turşu olarak da etiketlenen chimichurri baharatı, kurutulmuş maydanoz, kekik, sarımsak tozu, soğan tozu ve diğer bitki ve baharatları içerir.

Kuru baharatlardan chimichurri sosu bile yapabilirsiniz. Paketin üzerinde belirtildiği gibi zeytinyağı, su, sirke ve limon veya limon suyu ekleyin.

Chimichurri Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı maydanoz yaprağı
  2. 3 ila 4 diş sarımsak
  3. 2 yemek kaşığı taze kekik yaprağı (2 çay kaşığı kurutulmuş kekik olabilir)
  4. 1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
  5. 2 yemek kaşığı sirke
  6. 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  7. 1/8 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  8. 1/4 çay kaşığı kırmızı biber

Yapılışı:

  1. Maydanozu, taze kekiği ve sarımsağı ince ince doğrayın. Küçük bir kaseye koyun.
  2. Zeytinyağı, sirke, tuz, karabiber ve kırmızı biber pullarını karıştırın. Baharatları ayarlayın.
  3. Hemen servis yapın veya soğutun. Soğuduysa, servis yapmadan önce oda sıcaklığına getirin. Bir veya iki hafta kalabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Beşamel soslu tarifler
  2. Gravy sos nasıl yapılır?
  3. Pesto sos nasıl yapılır?
  4. Soya soslu tarifler

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu