Chia Puding Nasıl Yapılır: 5 Farklı Chia Puding Tarifi
Chia puding son zamanların gözde kahvaltılıklarından biridir. Sizler için nasıl yapılır anlattık. İşte, chia puding nasıl yapılır ve 5 farklı chia puding tarifi:

Chia tohumlu puding, yapması kolay, besleyici bir pudingdir; bir şey pişirmek zorunda olmadan kolayca hazırlanır. Temel malzemeleri birkaç dakika içinde bir araya getirin, ardından pudingin dokusunu geliştirmek için karışımı birkaç saat veya gece boyunca bekletin. Sonsuz varyasyonlar yaratmak için sevdiğiniz aromaları veya malzemeleri ekleyin!


Malzemelerimiz;

(Sade puding)

  1. 90 gr chia tohumu
  2. 470 ml süt


  1. Süt ve chia tohumlarını bir kapta veya cam kavanozda birleştirin. Hindistan cevizi, badem, kaju veya %2 süt gibi tercih ettiğiniz 470 473 mL şekersiz sütü bir kaseye veya kavanoza dökün. Sütten sonra 90 gr chia tohumunu dökün.
  2. İsterseniz vanilya, bal ya da tatlandırıcı farklı bir şey ekleyebilirsiniz.
  3. Karışım koyulaşana kadar 5 dakika bekletin. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra kaseyi veya kavanozu oda sıcaklığında tezgahın üzerinde bırakın. 5 dakika sonra karışımın kıvamını kontrol edin.
  4. 5'ten sonra hala çoğunlukla sıvıysa, karışımı 10 dakika bekletin. Son bir karıştırıp soğutmadan önce biraz koyulaşmaya başlamalıdır.
  5. Daha pürüzsüz bir doku istiyorsanız chia tohumlu pudingi blenderdan geçirin. Chia tohumlarının dokusunu sevmiyorsanız, tohumları kolayca parçalayabilirsiniz. Karışımı bir karıştırıcıya dökün ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  6. Pudingi 1-2 saat veya gece boyunca buzdolabına koyun. Kavanozun kapağını kapatın veya kaseyi kapatın ve pudingi buzdolabınıza koyun. Pudingin koyulaşması için en az 1 saat bekletin. Karışımı ne kadar uzun süre bırakırsanız o kadar puding gibi olur.
  7. 1-2 saat sonra veya ertesi gün sabah pudingi kontrol edin. Kalın, puding benzeri bir dokuya sahip olmalıdır. Hala çoğunlukla sıvıysa, 1 yemek kaşığı chia tohumu daha ekleyin, karıştırın ve 30 dakika daha bekletin.
  8. Chia tohumlu puding buzdolabında 5 güne kadar dayanır.



Chia Puding Tarifleri

  1. Kakaolu Chia Puding

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı herhangi bir süt
  2. 5 yemek kaşığı chia tozu
  3. 5 yumuşak hurma
  4. 3-4 yemek kaşığı çiğ kakao

Yapılışı: Sütü ve chia tozunu bir kasede hafifçe karıştırın. Yaklaşık 30 dakika, chialar şişip yumuşayıncaya dek bekletin. 2 Kalan bütün malzemelerle birlikte yüksek hızda tohumlar, hurma ve süt iyice birbirine geçinceye dek blender’dan geçirin. Tadına bakın, gerekirse hurmasını ya da kakaosunu artırın. Kaselere bölüştürün ve en az 1-2 saat, mümkünse 1 gün buzdolabında dinlendirin.


  1. Ananaslı Chia Puding

Malzemeler:

  1. 12 yemek kaşığı chia tohumu
  2. 3.5 su bardağı süt
  3. 4 dilim ananas
  4. 1 tatlı kaşığı vanilya
  5. 4 adet yulaflı bisküvi
  6. 1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık içi

Yapılışı: Chia tohumlarını kapaklı ve geniş bir kaseye alın. Üzerine süt ve vanilyayı ekleyip karıştırıp buzdolabına kaldırın.Ara sıra karıştırdığınız sütlü chia tohumlarını soğuması ve jel formunu alması için ortalama 3-4 saat aralığında buzdolabında bekletin. Dilimlenmiş ananasları küp küp doğrayın. Yula?ı bisküvileri ezip ince çekilmiş fındık içiyle karıştırın. Servis kaselerine bisküvili karışımı paylaştırın. Üzerlerini buzdolabında beklettiğiniz chia pudingi ile örtün. Ananas küplerini de ekleyerek bekletmeden soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.


  1. Elmalı Chia Puding

Malzemeler:

  1. 6 yemek kaşığı chia tohumu
  2. 3 su bardağı süt
  3. 2 yemek kaşığı bal
  4. 1 çay kaşığı tarçın
  5. 2 elma

Üzeri için;

  1. Elma
  2. File Antep fıstığı

Yapılışı: Chia tohumlarını geniş bir kaseye alın. Üzerine süt, bal ve tarçını ilave edip karıştırın. Ara ara karıştırarak oda sıcaklığında 2 saat bekletin. Chia tohumları jelleşmeye başlayıp puding kıvam aldığında kabuğunu soyup rendelediğiniz elmaları ilave edin ve buzdolabına alın. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün üzerini küçük küp doğradığınız elmalar ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.


  1. Chia puding 

Malzemeler:

  1. 6 yemek kaşığı chia tohumu
  2. 3 su bardağı süt
  3. 3 yemek kaşığı bal
  4. 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  1. Mevsim meyveleri

Yapılışı: Chia tohumlarını geniş bir kaseye alın. Üzerine süt, bal ve tarçını ilave edip karıştırın. Ara ara karıştırarak oda sıcaklığında iki saat bekletin. Chia tohumları jelleşmeye başlayıp puding kıvam aldığında buzdolabına alın, bir gece bekletin. Üzerini mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.


  1. Avokado ve Chia Tohumlu Puding

Malzemeler:

  1. 4 yemek kaşığı chia tohumu
  2. 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  3. 1/2 avokado
  4. 2 yemek kaşığı matcha  
  5. 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı: İlk olarak hindistan cevizi sütü, avokado ve matcha çayı tozunu blender’da yüksek devirde karıştırın. Ardından orta büyüklükte bir kaseye alıp içine bal ve chia tohumlarını ekleyip karıştırın. Ağzını kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Yarım saat sonra çıkarıp tekrar karıştırın, küçük bardaklara paylaştırıp buzdolabına koyun. En az 2 saat daha bekletip mevsim meyveleri ile süsleyip tüketin. Avakado ve chia tohumlu pudingi, çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.


Şunlara da göz atın;

  1. Chia tohumlu tarifler
  2. Pudingli tatlılar
  3. Ev yapımı puding tarifleri
  4. Chia tohumlu tarifler


Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!