Cheesecake Nasıl Dondurulur?
Cheesecake, birçok kişinin kesinlikle lezzetli bulduğu popüler bir tatlıdır. Tamamını tüketemiyorsanız ya da sonra tüketmek için hazırladıysanız nasıl dondurulur? Sizler için anlattık. İşte, cheesecake nasıl dondurulur:

Cheesecake, birçok kişinin kesinlikle lezzetli bulduğu popüler bir tatlıdır. Ama ya iki hafta sonra yapılacak bir yemek için bir tane yaparsan? Ya da bir cheesecake servis ederseniz ve hemen yemek istemediğiniz birkaç dilim artık varsa? Neyse ki cheesecake'inizi dondurup daha sonra yiyebilirsiniz. Cheesecake'inizin tamamını dondurabilir veya önce dilimleyebilirsiniz. Her iki durumda da, servis yapmadan ve yemeden önce uygun şekilde eritmek önemlidir. Sizler için anlattık. İşte, cheesecake nasıl dondurulur:

Bütün Cheesecake'lerin Dondurulması

  1. Tüm cheesecake'i 4 saat soğumaya bırakın. Cheesecake tariflerinin çoğu, buzdolabında en az 4 saat ve bazen daha uzun süre soğutmayı içeren son bir adıma sahiptir. Cheesecake'i dondurmadan önce tamamen soğumasını sağlayın.
  2. Yaklaşık 1 saat ağzı açık şekilde dondurun. Cheesecake'inizi olduğu gibi dikkatlice dondurucuya yerleştirin. Yaklaşık 1 saat orada tutun ve sonra tekrar çıkarın.
  3. Cheesecake'i tavasından kartona taşıyın. Boyuna ve enine en az cheesecake kadar büyük, dayanıklı bir karton parçası alın. Karton parçasını alüminyum folyoya sarın. Cheesecake'in kenarlarını kör bir bıçakla gevşetin ve dikkatli bir şekilde kalıptan çıkarın. Cheesecake'i doğrudan mukavvanın üzerine yerleştirin.
  4. Cheesecake'i plastik sargı ve folyoya sarın. Cheesecake'inizi dondurucu yanığından korumak için soğuk havadan ayrı tutmanız gerekir. Üzerindeki karton da dahil olmak üzere tüm cheesecake'i iki kat streç film ve ardından bir kat alüminyum folyo ile sarın.
  5. Cheesecake'i etiketleyin ve tarih atın. Alüminyum folyo üzerine kalıcı bir keçeli kalemle cheesecake'in tarihini ve türünü yazın. Bu sayede cheesecake'inizin ne kadar süre donduğunu takip edebilirsiniz.
  6. 1 aya kadar dondurucuda saklayın. Cheesecake'i tekrar dondurucuya koyun. İki veya üç ay sonra yemek hala güvenli olabilir, ancak bir ay içinde yenirse tadı en iyi olur. Cheesecake'i buzluğa koyarken diğer yiyeceklerin ağırlığı altında ezilmeyecek şekilde dikkatlice yerleştirin.

Cheesecake Dilimleri Nasıl Dondurulur?

  1. Bütün cheesecake'i soğutun. Tüm cheesecake'i buzdolabında tarifinizin belirttiği süre boyunca veya en az 4 saat soğutun. Cheesecake'in dondurulmadan önce tamamen soğutulması önemlidir.
  2. Üzeri açık olan cheesecake'i 1 saat buzluğa koyun. Tüm cheesecake'i dondurucuda zarar görmeyeceği güvenli bir yerde dondurun. Bir saat sonra çıkarın.
  3. Bıçağı sıcak suya batırın ve cheesecake'i dilimleyin. Uzun bir bardağı sıcak suyla doldurun ve bardağa ince bir çelik bıçak yerleştirin. Bıçağı çıkarın ve cheesecake'i ikiye bölün. Bıçağı dörde bölmeden önce tekrar suya batırın. Sekiz diliminiz olana kadar buna devam edin.
  4. Her dilimi folyoya sarın ve bir dondurucu torbasına koyun. Bir parça cheesecake'i bir alüminyum folyo tabakasına yerleştirin. Tamamen folyo tabakasına sarın, dondurucuya uygun plastik bir torbaya koyun ve torbayı kapatın. Her cheesecake dilimi için bu işlemi tekrarlayın.
  5. Her çantayı etiketleyin ve tarih atın. Her plastik poşetin üzerine keçeli kalemle cheesecake'in tarihini ve türünü yazın. Bu, dilimlerinizin ne kadar süreyle dondurulduğunu hatırlamanıza yardımcı olacaktır.
  6. Dilimleri bir aya kadar dondurun. Dilimlerinizi dondurucuya geri koyun ve optimum lezzeti sağlamak için en fazla bir ay boyunca donmuş halde tutun. Dilimleri derin dondurucunuzda üzerlerine eşya konmayacak bir yere koyun ki zarar görmesinler.

Cheesecake'in Çözülmesi ve Servis Edilmesi

  1. Bütün cheesecake'leri bir gecede buzdolabına koyun. Cheesecake'inizi yemeye hazır olduğunuzda, dondurucudan buzdolabına taşıyın. Yoğunlaşmayı önlemek ve cheesecake'in yapısını sağlam tutmak için gece boyunca orada tutun.
  2. Bütün bir cheesecake'i oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra cheesecake'i yarım saat mutfak tezgahınıza koyun ve servis edin. İdeal olarak, cheesecake bu süre zarfında oda sıcaklığında veya 20 Santigrat derece sıcaklıkta tutulmalıdır.
  3. Mikrodalgada 45-60 saniye buz çözme modunda bir dilim koyun. Cheesecake'inizi dilimlere ayırdıysanız, poşetinden bir dilim alıp folyosunu çıkarın. Bir tabağa koyun ve mikrodalgada 45-60 saniye ısıtın.
  4. Herhangi bir sos hazırlayın veya çözün ve bunları cheesecake üzerine koyun. Çilek ve çırpılmış krema veya çikolata sosu ve kıyılmış fındık gibi herhangi bir sos veya dekorasyon hazırlayın ve bunları cheesecake üzerine koyun. Servis yapın ve tadını çıkarın!

Şunlara da göz atın;

  1. Cheesecake sağlıklı mı?
  2. Cheesecake neden çatlar?
  3. Yaz meyveli cheesecake tarifleri
  4. Cheesecake tarifleri

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı