Cheddar Peynirli Tarifler: Pratik ve Nefis 10 Çedarlı Tarif
Cheddar peyniri hangi tariflerde kullanılır? Cheddar peyniri hangi ülkenin? İşte, cheddar peyniri ile harikalar yaratabileceğiniz, birbirinden pratik 10 nefis tarif:

Cheddar peyniri, adın�� İngiltere'deki Cheddar kasabasından alan sarı bir peynirdir. İnek sütünden üretilen bu peynir, yağlı ve sert bir yağıya sahiptir. En az 1 yıl bekletilen cheddar peyniri, hamburger, pizza, sos gibi yemeklerde kullanılır. Eriyen yapısıyla, yemeklere lezzet katar. İşte, cheddar peyniri ile yapabileceğiniz, 10 farklı tarif:

  1. Cheddar Roll

Cheddar peynirinin ince uzun şeritler halinde kesilip, çiğ köfte ile doldurulmasıyla hazırlanan bu roll, davet sofralarında sunabileceğiniz tariflerden biridir.

  1. Çedar Peynirli Bisküvi

Çedar, toz biber ve tereyağı ile hazırlanan bisküviler, atıştırmalık olarak sunulur. Ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Cheddar ve Yeşil Soğanlı Muffin

Cheddar peyniri, yeşil soğan ve biber turşusu ile hazırlanan muffin, tuzlu atıştırmalık sevenler için idealdir. Küçük kalıplarda pişirildikten sonra servis edilir.

  1. Cheddar Peynirli Fırın Makarna

Makarna, hardal ve cheddar ile hazırlanan fırın makarna, farklı tatlar denemek isteyenlerin favorisidir. Porsiyonu, yaklaşık 170 kalori değerindedir.

  1. Hangover Tostu

Yumurta, füme et ve çedar ile hazırlanan hangover tostu, kahvaltıda deneyebileceğiniz lezzetlerden biridir. 20 dakika içinde hazırlanır.

  1. Cheddar Peynirli Yoğurt Sos

Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu sos, patates kızartması gibi farklı tariflerin yanında servis edilir. Kavanozda 3 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz.

  1. Cheddar Peynirli Tart

Jambon, biber, kabak, krema ve peynir ile hazırlanan bu tart, çay saatinde sunulabilir. İsteğe göre küçük veya büyük boy tart kalıbı kullanabilirsiniz.

  1. Çedarlı Omlet Sandviç

Ispanak ve çedar ile hazırlanan omlet, sandviç ekmekleri arasında yerleştirilir. Yumurtanın lezzetini kaybetmemesi için, sıcakken tüketilmesi önerilir.

  1. Grilled Cheese

Kahvaltı ve brunchlarda sunulan grilled cheese, Amerikan mutfağına ait bir lezzettir. Yalnızca 3 malzemeden oluşur.

  1. Çedar Peynirli Kruvasan

Enginar, edam peyniri ve çedar ile hazırlanan kruvasan, aslında Fransız mutfağına ait bir yemektir. Genellikle çikolatalı versiyonu bilinse de, farklı tatlar denemek isteyenler çedarlı kruvasan tarifini defterine ekleyebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Parmesan peynirli tarifler
  2. Ricotta peynirli tarifler
  3. Keçi peynirli tarifler
  4. Labne peynirli tarifler
  5. Peynirli börek tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı