Cennet Hurmalı Tarifler: Cennet Hurmasıyla Yapılan 10 Nefis Tarif
Cennet hurması hangi tariflerde kullanılır? Cennet hurmasıyla ne yapılır? İşte, cennet hurması ile kolayca yapılan, tadına doyamayacağınız 10 nefis tarif:

Cennet hurması, 'Trabzon hurması, Japon hurması, Akdeniz hurması' gibi farklı isimlerle de bilinen bir meyvedir. Subtropik iklim kuşaklarında yetişen bu meyve, ülkemize ilk kez Fransızlar tarafından getirilmiş ve ilk kez Hatay'da yetiştirilmiştir. Zamanla diğer bölgelere de yayılan cennet hurması, hafif tadı ve faydaları ile sofralarda mutlaka yer verilmesi gereken bir meyvedir. Eylül sonu, Kasım ayı gibi hasat edilmeye başlanan bu meyve, kış aylarında pazar ve manav tezgahlarındaki yerini alır. İşte, sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen cennet hurması ile yapabileceğiniz 10 nefis tarif:

  1. Cennet Hurmalı ve Damla Sakızlı Muhallebi

Cennet hurması ve damla sakızı ile hazırlanan bu muhallebi, vanilya ile aromalandırılır. Hem lezzetli, hem de besleyici tatlılardan biridir. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Cennet Hurmalı Detox Smoothie

Cennet hurması, havuç suyu ve zerdeçal ile hazırlanan bu smoothie, detoks olarak içilebilir. Doyurucu olduğu için, uzun süre tokluk hissi verir.

  1. Cennet Hurmalı Parfe

Ortalama 30 dakikada hazırlanan parfe, keten tohumu, yaban mersini ve bal ile zenginleştirilir. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.

  1. Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya

Cennet hurması kremasıyla aroma verilen bu kek, özel günlerde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Çayın yanına çok yakışır. Üzerini sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.

  1. Trabzon Hurmalı Laz Böreği

Cennet hurmasını yalnızca tatlı yapımında değil, hamur işi tariflerde de kullanabilirsiniz. Laz böreği yapımında kullanacağınız hamurun, çok ince olmasına dikkat edin.

  1. Trabzon Hurmalı Mereng

Pudra şekeri ve yumurta beyazı ile hazırlanan mereng, kimi zaman sade bir şekilde tüketilir, kimi zaman da pastaların üzerine süsleme olarak eklenebilir.

  1. Trabzon Hurmalı Bar

Yulaf, buğday unu, cennet hurması ve pekmez ile hazırlanan barlar, enerji vermesi amacıyla gün içinde afiyetle tüketilir. Yapımında şeker yerine doğal tatlandırıcılar kullanılır.

  1. Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet

Şık görünümü ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Yıldız şekli verilen tart hamurunu, cennet hurması dolgusuyla nefis bir atıştırmalığa dönüştürebilirsiniz.

  1. Bisküvili Trabzon Hurması Tatlısı

Görünümü mozaik pastaya benzeyen bu tatlı, cennet hurmasının aromasıyla benzersiz bir tada sahiptir. Üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz.

  1. Trabzon Hurmalı Kek

Cennet hurmasını, klasik kek yapımında kullanarak da harikalar yaratabilirsiniz. İçini zenginleştirmek için, kuru meyvelerden de yardım alabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kestaneli tatlı tarifleri
  2. Sıcak içecek tarifleri
  3. Ayvalı tatlı tarifleri
  4. Bal kabaklı tatlı tarifleri
  5. Karadutlu tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı