Çemen Otu Tohumu Nasıl Yenir: 4 Farklı Yöntem
Çemen otu tohumu, son zamanlarda popüler olan besinlerden biridir. Peki, çemen otu tohumu nasıl tüketilir ve kilo verdirir mi? İşte, çemen otu tohumu tüketmek için 4 yöntem:

Çemen otu tohumu, çemen otu bitkisinden elde edilir. Sağlıklı tohumlardan biri olan çemen otu tohumu, özellikle son zamanlarda giderek popüler bir hale gelmeye başlamıştır. Büyük marketlerde ve aktarlarda satılan bu tohumun, kan şekerini dengelemek ve kolesterolü düşürmek gibi faydaları olduğu söylenir. Çemen otu tohumu, iştahı azalttığı için kilo verme süreçlerine de dahil edilir. Ancak bu tohumun nasıl tüketileceğini merak ediyor olabilirsiniz. 

Çemen Otu Tohumu Nasıl Tüketilir?

  1. Islatarak tüketmek

Çemen otu tohumunu tüketmeden önce, üzerine 1 su bardağı ılık su dökün. Tohumları bir gece boyunca bu suda bekletin. Ardından tohumlardaki fazla suyu süzgeç yardımıyla dökün. Çemen otu tohumunu, aç karna sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Artan tohumları saklama kabına alın ve buzdolabında saklayın. Çemen otu tohumları, buzdolabında 5 güne kadar muhafaza edilebilir. Sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız, yoğurtla karıştırabilirsiniz. Aç karnına tüketildiğinde iştahı kapatır ve kilo kaybını destekler. 

  1. Filizlendirerek tüketmek

Çemen otu tohumlarını, filizlendirerek de tüketebilirsiniz. Bunun için, tohumları bir gece boyunca ılık suda bekletin. Ertesi gün fazla suyunu süzgeç yardımıyla süzün. Tohumları nemli bir kağıt havlu arasına alın. Tohumların filizlenmesi için 3-4 gün bekleyin. Filizlenmeyi hızlandırmak için, kağıt havluyu düzenli aralıklarla nemlendirin. Filizlenen tohumları tek başına tüketebilir veya salataya ekleyebilirsiniz. Filizleri 1 haftaya kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 

  1. Yemeklere ekleyin

Çemen otunu baharat olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için baharat öğütücü veya mutfak robotu kullanın. Çemen otu tohumlarını toz haline gelinceye kadar öğütün. Elde ettiğiniz tozu, et veya sebze yemeklerine aroma katmak için kullanabilirsiniz. 

  1. Kızartarak tüketin

Bir tavaya sıvı yağ alın ve kızdırın. Çemen otu tohumlarını sıcak yağın içine alın ve 1-2 dakika bekletin. Ardından süzerek tohumları yağdan çıkarın. Çemen otu tohumu kızartmasını, farklı kızartmalara ekleyebilir veya salatalara serpiştirebilirsiniz. Çemen otu tohumlarını baharatlarla harmanlayarak ve kavurarak daha iyi bir tada sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Çemen otu tohumları, ishal ve hazımsızlığa yol açabilir. Ayrıca aşırı miktarda tüketildiğinde ciddi yan etkilere yol açabilir. İştahı azaltma etkisi sebebiyle kilo almak isteyen veya yemek bozukluğu olan kişilerin, çemen otu tohumu tüketmesi önerilmemektedir. 

Not: Kronik rahatsızlığı olanlar, düzenli ilaç kullananlar, alerjik bünyeye sahip olanlar, hamileler ve emziren kadınlar, çemen otu tohumu tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Çemen otu tohumunun faydaları nelerdir?
  2. Chia tohumu nasıl içilir?
  3. Keten tohumu nasıl yenir?
  4. Üzerlik tohumunun faydaları nelerdir?
  5. Chia tohumlu tarifler

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Elma Nasıl Saklanır: 2 Farklı Yöntem
Ruşeym Nedir, Nasıl Kullanılır?
Pudra Şekeri Yerine Ne Kullanılır: 5 Farklı Alternatif
Dut Kurusu Çayı Nasıl Yapılır?
Menemen Yemeğinin İsmi Nereden Geliyor?
Sağlıklı Dudaklar İçin 14 Öneri