Buzdolabındaki Küf Nasıl Temizlenir: 4 Pratik Yöntem
Buzdolabında küf neden olur? Buzdolabında küf nasıl temizlenir? İşte, buzdolabındaki küfü temizlemek için uygulayabileceğiniz 4 pratik yöntem:

Buzdolabı raflarında ve duvarlarında büyümeye başlayan küf, hem eşyanızın performansını kısaltır, hem de kötü kokulara sebep olur. Buzdolabında küf oluşmasının bazı nedenleri vardır. En yaygın sebebi ise buzdolabında unutulan ve çürüyen yiyeceklerdir. Bu yiyeceği çöpe attığınızda sorun ortadan kalkar ancak küf hava yoluyla yüzeylere bulaşabilir. Böyle durumlarda yalnızca yiyeceği atmak yetersiz kalabilir. 

Bunun dışında buzdolabı fişini uzun süre prizden çekmek de küflenmeye sebep olabilir. Ayrıca buzdolabında ortaya çıkan mekanik sorunlar da küflenmelere zemin hazırlar. Bu yüzden ilk olarak küfe neyin sebep olduğunu bulmanız gerekir. Böylece en doğru şekilde temizleyebilirsiniz.

Buzdolabı Küfleri Nasıl Temizlenir?

  1. Sirke

Buzdolabındaki tüm çıkarılabilir raf ve çekmeceleri çıkarın. Bir kapta sirke ve suyu karıştırın ve sprey şişesine aktarın. Buzdolabının içine ve çekmecelere sirkeli su karışımını sıkın ve 2 dakika bekletin. Ardından nemli bezle tüm yüzeyi güzelce silin. Daha sonra mikrofiber bezle kurulayarak buzdolabının parçalarını yerine takabilirsiniz. 

  1. Limon Suyu

Bir kapta limon suyu ve tuzu karıştırın. Karışıma temiz bez batırın ve buzdolabının her köşesini dikkatlice silin. Ilık bezle üzerini sildikten sonra, ardından kağıt havlu ile kurulamayı unutmayın. 

  1. Karbonat

Bir paket karbonat ve bir su bardağı beyaz sirkeyi karıştırın. Karışımı sprey şişesine aktarın ve buzdolabının içine sıkın. 10 dakika bekledikten sonra temiz bir bezle silebilir ve ardından kurulayabilirsiniz. 

  1. Bulaşık Deterjanı

Buzdolabının içindeki çıkarın ve çıkarılabilir rafları yerinden kaldırın. Bir kovaya ılık su ve bulaşık deterjanı doldurup köpürtün. Bulaşık süngeri ile buzdolabın içini güzelce silin. Ardından ıslak temiz bir bez yardımıyla köpükleri üzerinden silin. Daha sonra mikrofiber bezle kurulayın. 

Buzdolabındaki küfleri temizlemek için, tüm rafları ve içini sildikten sonra, kapının etrafındaki lastik contayı da kontrol edin. Eğer lastikte küf varsa, suyla karıştırılmış sirke yardımıyla bu bölgeyi de temizleyin. Buzdolabının içinde kötü kokuyu gidermek için, buzdolabına kabartma tozu veya limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca buzdolabını her hafta düzenli olarak silmeyi ve sildikten sonra kurulamayı unutmayın. Eğer buzdolabını nemli bırakırsanız, küf oluşumu artacaktır. 

Buzdolabındaki Küf Tehlikeli Mi?

Buzdolabında küf, alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği için tehlikelidir. Reaksiyonlar astım, nefes darlığı, öksürük, sinüs tıkanıklığı, döküntü ve göz sulanmasına sebep olabilir. Alerjik reaksiyonlar yaşlılar, çocuklar, hamile kadınlar ve bağışıklığı zayıf olan kişiler için tehlikeli olabilir. Ayrıca küfün yiyeceklere bulaşması, gıda zehirlenmesi riskini artırır. Bu yüzden küf sorunu tespit edildiği zaman, vakit kaybetmeden temizlenmelidir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Buzdolabı nasıl temizlenir?
  2. Buzdolabında kötü koku neden olur?
  3. Derin dondurucu nasıl temizlenir?
  4. Küf nasıl temizlenir?
  5. Ahşap mobilyalardaki küf nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Et Yemeğinin Yanına Hangi Çorba Gider?
Brownie Tarifleri: Kahvenin Eşlikçisi Olacak 14 Brownie Tarifi
Ravioli Tarifleri: İtalyan Usulü 10 Nefis Ravioli Tarifi
Kokusuz Karnabahar Pişirmek İçin 5 İlginç Püf Noktası
Feng Shui Bitkileri: Yaşam Enerjisiyle Dolu 10 Bitki
Bursa Kahvaltı Mekanları: En İyi 19 Mekan