Buzdolabına Asla Koymamanız Gereken 10 Gıda
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Her yiyecek soğuğu sevmez. Bazı gıdalar buzdolabında lezzetini ve dokusunu kaybeder. İşte buzdolabında saklanması önerilmeyen 10 gıda.
Buzdolabına Asla Koymamanız Gereken 10 Gıda

Buzdolabı, yiyecekleri taze tutmanın en güvenli yollarından biri gibi görünse de aslında her gıda için ideal bir saklama yeri değildir. Bazı sebzeler, meyveler ve temel mutfak ürünleri, soğuk ortamda hızla bozulabilir, lezzet kaybına uğrayabilir veya dokuları değişebilir. Üstelik bazıları soğukta daha hızlı çürüyebilir ya da faydalı özelliklerini yitirebilir. İşte buzdolabına koyduğunuzda farkında olmadan lezzetine zarar verdiğiniz 10 gıda!

  1. Patates

patates

Soğuk, patatesteki nişastanın şekere dönüşmesine neden olur. Bu da hem tadını değiştirir hem de pişirildiğinde garip bir dokuya yol açar. Serin ve karanlık bir yer idealdir.

  1. Soğan

Nemli ortamda çabuk yumuşar ve küflenebilir. Kuru, havadar ve karanlık bir yerde saklamak daha iyidir. Ama soyulmuş veya doğranmışsa buzdolabına koymakta sakınca yok.

  1. Sarımsak

Buzdolabında lastiksi bir dokuya bürünür ve filizlenmeye başlar. Oda sıcaklığında hava alabilen bir kapta saklamak en iyisi.

  1. Domates

Soğuk domatesin aromasını yok eder ve unumsu bir dokuya neden olur. Oda sıcaklığında olgunlaşmaları daha iyidir.

  1. Ekmek

Buzdolabında kurur ve bayatlar. Dondurmak daha uzun ömürlü saklama için iyi bir alternatiftir.

  1. Muz

Soğukta kabuğu kararır ve olgunlaşması durur. Oda sıcaklığında olgunlaşmaya devam etmesi daha iyidir.

  1. Avokado (olgunlaşmamış)

Olgunlaşması yavaşlar ya da durur. Oda sıcaklığında bekletip olgunlaştıktan sonra buzdolabına alınabilir.

  1. Bal

Buzdolabında kristalleşir ve sürülmesi zorlaşır. Serin ve karanlık bir dolap yeterlidir.

  1. Zeytinyağı

Soğukta donabilir ve kıvamı bozulabilir. Oda sıcaklığında, ışıktan uzak bir yerde saklamak en iyisidir.

  1. Çikolata

Buzdolabında beyaz bir tabaka oluşabilir (yağ veya şeker çiçeklenmesi). Bu zararlı değildir ama görünümü ve dokusu bozulur.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Ganaj Nasıl Yapılır? Evde Pratik Ganaj Tarifi
Mayalı Poğaçanın Bayatlamaması İçin Ne Yapmalı?
Pilav Çok Yağlı Olursa Ne Yapılır?
Semizotu ile Yapılabilecek En Nefis 10 Şey
Salçalı Yemek Neden Bulanık Olur?
Pişirme Tekniği Tadı Nasıl Değiştirir?