Buz kalıbı nasıl temizlenir?
Buz kalıplarını yalnızca suyla doldurduğunuz için temizlemeyi ihmal ediyorsanız dikkat! İşte, buz kalıpları için en doğru temizleme yöntemleri:

Özellikle yaz aylarında buz kalıplarını sıklıkla kullanırız. Bir buz kalıbını tekrar tekrar sadece su ile dolduruyorsanız, sık sık yıkamanıza gerek yokmuş gibi görünebilir. Ancak buz kalıpları dondurucunuzdaki birçok farklı yiyeceğe maruz kalır. Buz kalıbınızı nasıl ve ne sıklıkla temizlemeniz gerektiğini sizler için anlattık:


Buz Kalıbı Nasıl Temizlenir?

  1. Buz kalıbınızı temizlemek için önce buz kalıntılarından kurtulmanız gerekir. Bu yüzden öncelikle buz kalıbını suyun altında gezdirin.
  2. Ardından, iki çay kaşığı karbonatı yarım bardak ılık suyla karıştırın ve solüsyonu bir bezle her bölüme ovalayarak sürün.
  3. Kabartma tozu sadece mevcut kokuları azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda tamamen doğal bir temizleyici görevi görecektir.
  4. Ilık suyla durulayın, sıvıyla doldurun ve dondurun. Standart buz kalıplarının ayda en az bir kez yıkanmasını önerir.
  5. Kahve veya meyve suyu buzları hazırlarken, her kullanımdan sonra aynı işlemi uygulayarak yıkadığınızdan emin olun.


Buz küpü tepsiniz sert plastikten yapılmışsa, bulaşık makinesinde yıkanabilir.  Bazı plastik pişirme kapları, yüksek sıcaklıklar nedeniyle bükülebilir ve zamanla şekillerini kaybedebilir. Bununla birlikte, silikondan yapılmış buz kalıpları daha yüksek bir ısıya (genellikle 500°F'ye kadar) dayanabilir, böylece ilave kokuları yok etmek için bunları bulaşık makinesine koyabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Yanmış tencere nasıl temizlenir?
  2. Mutfak temizliği nasıl yapılır?
  3. Buzdolabı nasıl temizlenir?
  4. Çaydanlık kireci nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?
13 Kasım 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?
Neden Yavaş Yemek Hızlı Yemekten Daha Sağlıklı?
Şefler neden uzun şapka takıyor?