Burrata Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır?
İtalyan peynirleri meşhurdur. En meşhurlarından burrata nedir? Nasıl yapılır? Sizler için buratta peyniri hakkında merak edilenleri anlattık. İşte, buratta peyniri hakkında merak edilenler:

İtalyan peynirleri meşhurdur. En meşhurlarından burrata nedir? Nasıl yapılır? Dışı taze mozzarella peynirine benzeyen burrata peynirinin iç kısmı cıvıktır. Sizler için buratta peyniri hakkında merak edilenleri anlattık. İşte, buratta peyniri hakkında merak edilenler:

Burrata Nedir?

Burrata, inek sütünden yapılan yumuşak, taze bir İtalyan peyniridir. Sadece dış görünüşüne bakılırsa, bu peynir kolaylıkla taze mozzarella ile karıştırılabilir ve bunun nedeni dış kabuğunun yumuşak mozzarelladan yapılmış olmasıdır. Farkı iç kısmıdır. İç kısmında küçük peynir pıhtıları ve kremadan yapılmış, sızan, yumuşak bir iç kısmı vardır. Aslında, İtalyanca burro kelimesi tereyağı anlamına gelir, kelime anlamından yola çıkılacak olursa içinin kremamsı olduğu anlaşılabilir.

Güney İtalya’dan ortaya çıkan peynirin tarihi 1900’lerin başlarına kadar uzanıyor. O zamandan beri burrata, pizza, makarna ve Caprese salataları gibi İtalyan yemeklerinde önemli bir bileşen olmuştur.

Burrata Nasıl Yapılır?

Burrata, esasen, hepsi esnek, dövülebilir bir top haline getirilmiş, peynir pıhtıları ve kremadan oluşan yemyeşil bir karışımın etrafına sarılmış bir mozzarella kabuğudur.

Burrata, sıcak, taze inek sütüne eklenen kültürler ve peynir mayası ile herhangi bir peynir gibi başlar. Süt kesilmeye başladığında peynir altı suyu ayrılır ve boşaltılır. Daha sonra, lorların üzerine kaynar su dökülür, daha sonra gerilir ve esas olarak mozzarella yapılır.

Ancak burrata'nın kendisini mozzarelladan ayırdığı yer burasıdır: Uzatılmış pıhtı bir kese oluşturmak için kullanılır, bu daha sonra krema ve taze pıhtı karışımıyla doldurulur. Ardından kapatılır.

Burrata Tadı Nasıldır?

Burrata zengin lezzetler ile doludur. Bu nedenle genellikle "tereyağı" olarak tanımlanması şaşırtıcı olmamalıdır. Doğrusu, bu taze peynirle ilgili çok güzel olan şey, hem lezzet hem de dokuda sağladığı üstün dengedir. Burrata, taze mozzarella peyniri ile benzer tat notalarına sahiptir, ancak daha çökmekte, konsantre sütlü bir tada ve zengin kremayı andıran bir tatlılığa sahiptir.

Şunlara da göz atın;

  1. Obruk peyniri nedir?
  2. Brie peyniri nedir?
  3. Mozarella peyniri nedir?
  4. Emmantel peyniri nedir?
  5. Parmesan peynirli tarifler

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk