Bulgurla Yapılan 5 Doyurucu ve Pratik Lezzet
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bulgur, hem besleyici hem de doyurucu olmasıyla mutfağımızın vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Pratik hazırlanışı sayesinde hızlı ve lezzetli yemekler yapmaya olanak tanır. İşte hem sağlıklı hem de kolayca hazırlayabileceğiniz 5 bulgurlu lezzet.
Bulgurla Yapılan 5 Doyurucu ve Pratik Lezzet

Sebzeli bulgur pilavından kıymalı bulgur köftesine, yoğurtlu bulgur salatasından mercimekli bulgur yemeğine kadar birçok farklı tarifle sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. İşte bulgurla yapılan 5 doyurucu ve pratik lezzet önerisi.

  1. Sebzeli Bulgur Pilavı

sebzeli bulgur pilavı

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı pilavlık bulgur
  2. 1 adet soğan
  3. 1 adet havuç
  4. 1 adet kırmızı biber
  5. 1 adet yeşil biber
  6. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  7. 1 yemek kaşığı tereyağı
  8. 2 su bardağı sıcak su
  9. Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

Soğanı ve sebzeleri küçük doğrayın, sıvı yağ ve tereyağında kavurun. Bulguru ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin, sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin, 10 dakika dinlendirin.

  1. Kıymalı Bulgur Köftesi (Fellah Köftesi)

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı ince bulgur
  2. 1 su bardağı sıcak su
  3. 1 çay bardağı irmik
  4. 1 yumurta
  5. 2 yemek kaşığı un
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 1 çay kaşığı kimyon
  8. 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  1. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  2. 1 yemek kaşığı domates salçası
  3. 2 diş sarımsak
  4. Maydanoz

Yapılışı:

Bulguru sıcak su ile ıslatıp 5 dakika bekletin. İrmik, yumurta, un ve baharatları ekleyip yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp kaynar suya atın, pişince süzün. Sarımsaklı salça sosunu hazırlayıp köftelerle karıştırın, maydanoz serpip servis edin.

  1. Bulgurlu Yeşil Mercimek Yemeği

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı yeşil mercimek
  2. 1 su bardağı bulgur
  3. 1 adet soğan
  4. 1 yemek kaşığı salça
  5. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  6. 4 su bardağı su
  7. Tuz, kimyon, karabiber

Yapılışı:

Mercimeği haşlayıp süzün. Soğanı kavurun, salçayı ekleyin. Mercimek, bulgur, baharatlar ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.

  1. Bulgurlu Kabak Dolması

Malzemeler:

  1. 4 adet kabak
  2. 1 su bardağı ince bulgur
  3. 1 adet soğan
  4. 1 adet domates
  5. 1 yemek kaşığı salça
  6. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. Maydanoz, tuz, karabiber

Yapılışı:

Bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekleyin. Soğan, domates, salça ve baharatlarla karıştırıp iç harcı hazırlayın. Kabakların içini oyun, harcı doldurun ve tencereye dizin. Üzerine su ekleyip kısık ateşte pişirin.

  1. Bulgurlu Yoğurtlu Salata (Kısır Alternatifi)

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı ince bulgur
  2. 1 su bardağı sıcak su
  3. 1 su bardağı yoğurt
  4. 1 diş sarımsak
  5. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 1 tatlı kaşığı pul biber
  7. Maydanoz, dereotu

Yapılışı:

Bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekleyin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzla karıştırın. Bulguru ekleyip karıştırın, üzerine zeytinyağı ve pul biber gezdirin.

Şunlara da göz atın:

  1. Tane Tane Bulgur Pilavı İçin 5 Önemli Püf Noktası
  2. Bulgur Yıkanmalı Mı, Yıkanmamalı Mı?
  3. Buğdayın Bulgura Dönüş Hikayesi
  4. Bulgurda Gluten Var Mı?
  5. Bulgur Yerine Ne Kullanılır? 

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Diyet Sahur Tarifleri: Düşük Kalorili 10 Diyet Sahur Yemeği
Sahurda Muz Yenir Mi? Bir Uzmana Sorduk
Patatesli Sahur Tarifleri: 15 Doyurucu Patatesli Sahur Tarifi
Migren Hastaları Oruç Tutabilir Mi?
Hipoglisemi Hastaları Oruç Tutabilir Mi?
Oruç Tutarken Halsizliği Önlemenin 9 Yolu