Sebzeli bulgur pilavından kıymalı bulgur köftesine, yoğurtlu bulgur salatasından mercimekli bulgur yemeğine kadar birçok farklı tarifle sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. İşte bulgurla yapılan 5 doyurucu ve pratik lezzet önerisi.
Malzemeler:
Yapılışı:
Soğanı ve sebzeleri küçük doğrayın, sıvı yağ ve tereyağında kavurun. Bulguru ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin, sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin, 10 dakika dinlendirin.
Malzemeler:
Sosu için:
Yapılışı:
Bulguru sıcak su ile ıslatıp 5 dakika bekletin. İrmik, yumurta, un ve baharatları ekleyip yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp kaynar suya atın, pişince süzün. Sarımsaklı salça sosunu hazırlayıp köftelerle karıştırın, maydanoz serpip servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Mercimeği haşlayıp süzün. Soğanı kavurun, salçayı ekleyin. Mercimek, bulgur, baharatlar ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekleyin. Soğan, domates, salça ve baharatlarla karıştırıp iç harcı hazırlayın. Kabakların içini oyun, harcı doldurun ve tencereye dizin. Üzerine su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekleyin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzla karıştırın. Bulguru ekleyip karıştırın, üzerine zeytinyağı ve pul biber gezdirin.
Şunlara da göz atın: