Bulaşık Makinesinin İçi Nasıl Temizlenir: 2 Doğal Yöntem
Bulaşık makinesinin içi nasıl temizlenir? Bulaşık makinesindeki artıklar nasıl temizlenir? İşte, bulaşık makinesinin içini temizlemek için uygulayabileceğiniz 2 doğal yöntem:

Bulaşık makinesi, kısa sürede bulaşıkları yıkayarak hem zamandan, hem de enerjiden tasarruf etmenizi sağlayan bir beyaz eşyadır. Bulaşık makinesinin kullanım ömrü, hem kullanımınızı, hem de temizliğe göre değişiklik gösterir. Eğer bulaşık makinesinin içini hiç temizlemiyorsanız, kısa süre sonra makinenizin iyi çalışmadığını ve kötü kokular yükseldiğini görebilirsiniz. Çünkü bulaşık makinesinde zamanla yemek artıkları, sabun köpüğü ve pislikler birikir. Bu artıklar filtrenin tıkanmasına ve makinenin eski performansını kaybetmesine neden olabilir. Bu yüzden bulaşık makinesini, haftada bir kez silmeli, ve ayda bir kez de derinlemesine temizlemelisiniz. 

Bulaşık Makinesinin İçi Nasıl Temizlenir?

  1. Sirke ve karbonat yöntemi

Öncelikle makinin raflarını çıkarın ve fişini çekin. Ardından makinenin içini güzelce silin ve çıkardığınız rafları silip kurulayın. Tabanda bulunan bulaşık makinesi filtresini çıkarın ve deterjan yardımıyla temizleyin. Daha sonra kurulayın ve yerine takın. Ardından çatal bıçaklığı ve pervaneyi de talimatlara uygun bir şekilde sirkeli bezle silin. Makinenin içini sildikten sonra fişini takın. 

Bir kaseye beyaz sirke koyun ve makinenin alt rafına yerleştirin. Bir tur sıcak ayarda çalıştırın. Yıkama bittikten sonra, bir paket karbonatı makinenin taban kısmına dağıtın ve sıcak ayarda kısa süreli olarak tekrar çalıştırın. Bu iki malzeme sayesinde makinenizin içi pırıl pırıl olacaktır.

  1. Arap sabunu

Makineyi fişten çekin. Makinin içini, çatal bıçaklığı ve rafları güzelce temizleyin ve kuruması için kenarda bekletin. Islak bir beze, az miktarda arap sabunu dökün. Makinenin içini bu bezle güzelce silin. Ardından nemli temiz bir bez yardımıyla kalıntıları silin ve kağıt havlu yardımıyla içini tamamen kurulayın. Makinenin kapağını bir süre açık bırakın. Ardından alt rafına sirke koyup sıcak ayarda kısa süreli çalıştırabilirsiniz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra, bulaşık makinesinin dışını, kapağını, tutma kolunu ve düğmelerin üzerinde lekeleri de silmeyi unutmayın.

Makine Temizleyiciler İşe Yarar Mı?

Eğer yukarıdaki yöntemlerde uğraşmak istemiyorsanız, piyasadaki farklı markaların sunduğu makine temizleyicilerini de kullanabilirsiniz. Bunun için makinede herhangi bir eşya kalmamasına dikkat edin. Bulaşık makinesi temizleyicisini ters çevirin tellerden birine oturtun. Ardından makineyi bir tur boş çalıştırın. Bu sıvı temizleyicilerin, makinenin ulaşılmayan köşelerindeki kir ve kireçleri temizleme konusunda oldukça etkilidir. 3 ayda bir kullanmanız önerilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Bulaşık makinesindeki kötü koku nasıl giderilir?
  2. Bulaşık makinesini nasıl tasarruflu kullanabiliriz?
  3. Bulaşık makinesi neden iyi yıkamıyor?
  4. Bulaşık makinesinde neler yıkanmaz?
  5. Bulaşık makinesi tuzu nasıl kullanılır?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları