Buharda Pişirme Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey
Buharda pişime hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. İşte, buharda pişirme hakkında bilmeniz gereken 5 şey:

Buharda pişirme bir diğer adı ile steaming buharda pişirmeye verilen isimdir. Yiyecekleri buharda pişirmek hızlı, yumuşaktır ve tonlarca ekipman veya deneyim gerektirmez. Buna rağmen, birçok ev aşçısı bu tekniği kaynatma, haşlama veya kavurma lehine gözden kaçırır. Buharın ne yapabileceği (ve yapamayacağı), ihtiyacınız olan minimum ekipman ve buharlı tencerenizi hazır hale getirdiğinizde ne yapmamanız gerektiği konusunda küçük bir yardımcı rehber olabilir. Buharlamaya başlamak için bunu rehberiniz olarak kabul edin. İşte, buharda pişirme hakkında bilmeniz gereken 5 şey:


Buharda Pişirme Nedir?

Buharda pişirme, yiyecekleri pişirmek için kaynayan suyun nemli ısısını kullanan bir mutfak tekniğidir. Kaynatmanın aksine, buharda pişirme, su ile yiyecek arasında boşluk bırakır. Genellikle buharlı pişirici sepetleri veya bambu buharlı pişiriciler gerektiren buharda pişirme tarifleri görürsünüz, ancak genellikle özel ekipmana ihtiyacınız yoktur: sadece bir tencere ve yiyecekleri suyun yüzeyinin üzerine çıkarmak için bir şey.

Hangi Yiyecekler Buğulanabilir?

Buharda pişirme, dayanıklı sebzeleri daha yumuşak yapmak için çok yararlıdır. Buharda pişirme, örneğin kek hamuruna tatlı patates eklemenize veya onlardan kendi bebek maması pürenizi yapmanıza olanak tanır. Ancak bu yumuşatıcı güç, pancar ve kış kabağı gibi işlenmesi zor ürünlere de uzanarak daha az hazırlıkla yemeyi kolaylaştırır. Örneğin, bu sebzeleri kabuğunu soymadan bütün olarak buharda pişirebilir, ardından buhardan sonra kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarabilirsiniz. Ayrıca, soyulması daha kolay katı yumurtalar yapmak veya tavuk, karides veya balıkları hafifçe pişirmek için buharın gücünü kullanabilirsiniz. Buharda pişirme, köfte, buğulanmış çörekler ve yumuşak kekler gibi sevilen tarifler için de kullanılır.


1. Buharda pişirmek için özel bir buharlı pişiriciye ihtiyacınız yoktur.

Buharlı tencereler hacimli olabilir ve her gün buharda pişirmiyorsanız, yatırıma değmeyebilirler. Sıkıca oturan bir kapağa ve ucuz bir buharlı sepete sahip güzel bir tencere, çok fazla buharda pişirmeyi sağlayabilir (ve başka şeyler için kullanılabilir). Bir buharlı pişirici sepetine yatırım yapmak istemiyorsanız, yiyecekleri tencerenin tabanından yükseltmek ve birçok yiyeceği buharda pişirmek için paslanmaz çelik bir trivet veya yuvarlak soğutma rafı kullanılabilir.

Yine de önemli olan şu: sıkı oturan kapak. Bu, kaynar sudan gelen yumuşak ısıyı tutarlı tutar ve buğulanmış yiyeceklerin daha hızlı pişmesine yardımcı olur. Ayrıca suyunuzun hemen kaynamamasını sağlar.


2. Doğru miktarda su kullanın.

Buharda pişirme, kaynatma veya haşlama değildir, bu nedenle tam bir tencereye suya ihtiyacınız yoktur ve yemeğin kesinlikle suya temas etmesini istemezsiniz. Peki ne kadar suya ihtiyacınız var? Bu, tencerenizin boyutuna, yiyeceği yükseltmek için ne kullandığınıza ve ne kadar süre buharda pişirmeniz gerektiğine bağlı olacaktır.

Buharlamanın ortasında biraz daha su eklemeniz mi gerekiyor? Sıcaklığı düşüreceğinden ve pişirme süresini etkileyeceğinden, buharlı pişirme düzeninize soğuk veya oda sıcaklığında su eklemekten kaçının. Daha uzun süre buharda pişen yemeğiniz olduğunda veya gruplar halinde pişirmeniz gerektiğinde, buhar tencerenizi yeniden doldurmak için ocakta küçük bir tencerede su kaynatmanız yeterlidir.

3. Farklı işler için farklı ekipmanlar kullanın.

Set üstü ocak için temel bir buharlı pişirici kurulumunu zaten ele aldık, ancak tencerenin, buharlı pişirici sepetinin ve kapağın ötesinde, buharda pişirmek için başka birçok seçenek de var. Bambu buharlı sepet, daha uzun pişen yiyecekler altta ve yumuşak yiyecekler üstte olacak şekilde birden fazla yiyeceği aynı anda pişirmek için kullanılabilir. Bambu buharlı pişiriciyi ayrıca buğulanmış çörekler, köfteler ve çok daha fazlası için kullanabilirsiniz.

Mikrodalga buharda pişirme, hafta içi hızlı bir garnitür ihtiyacınız olduğunda gerçekten bir cankurtarandır ve brokoli, mısır ve hatta pirinç veya kinoayı hızlı bir şekilde buharda pişirmek için gerçekten sadece mikrodalgaya uygun bir kase ve plastik sargı gerektirir..


4. Buharlama söz konusu olduğunda zamanlama her şeydir.

Buğulamayı duygusal yiyeceklerle ilişkilendirirseniz, bunun nedeni birisinin zamanlayıcıyı ayarlamayı unutmuş olması olabilir! Buharlama, nazik olmakla ünlüdür, ancak aynı zamanda inanılmaz derecede hızlı ve güçlüdür. Soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış sebzeler dakikalar içinde yumuşayacak ve kaynaması 20 dakikadan fazla süren patatesler 10 dakikadan daha kısa sürede ezilmeye hazır olacaktır. Yiyecekleri buharda pişirmeye başladığınızda bir zamanlayıcı ayarladığınızdan emin olun - buharda pişirme sonrası püre yapmayı planlamıyorsanız.


5. Buharı değil, yemeği baharatlayın.

Buharlama aromatikler için mükemmel bir fırsat gibi görünüyor, değil mi? Ancak yiyecek ve su temas etmediğinden, buharlı suyunuza tuz, baharat veya başka aromatik maddeler ekleyerek pişirme sürenizi mahvetme riskiniz vardır. Bunun yerine, yiyecekleri doğrudan baharatlayın ve buharlı pişirici sepetinize bir katman olarak istediğiniz aromaları ekleyin.


Şunlara da göz atın;

  1. Fırında pişirme hakkında merak edilenler
  2. Deep frying nedir?
  3. Temel pişirme teknikleri
  4. Roasting pişirme tekniği nedir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı