Av yasağının kalkması ve balık sezonunun açılmasıyla birlikte beklenen oldu. Bu yıl palamut bol. Lezzetli eti ve besleyici özellikleriyle mutfaklarımızda önemli bir yere sahip olan palamut, özellikle omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olmasıyla dikkat çekiyor. Üstelik palamut, tavada kızartılarak, fırında, pilaki veya buğulama şeklinde pişirilebilme özelliğiyle her damak tadına hitap edebiliyor. Palamut için çeşitli tarifler mevcut. Gastronometro şeflerinin önerisi ise şöyle:
Malzemeler
Hazırlanışı: Fileto palamutların kılçıkları temizlenir, derisi ayıklanır ve kurulanır. Zencefil ve sarımsaklar soyulup rendelenir. Domatesler ve arpacık soğan halka dilimler şeklinde doğranır. Limon kabukları soyulduktan sonra halka şeklinde doğranır. Yağlı kağıtlar zarf şelinde katlanır ve içerisine fileto palamut, doğranan ve rendelenen tüm malzemeler eşit olarak paylaştırılır. Tuz, tarhun ve zeytinyağı ilave edilerek yağlı kağıtlar hava almayacak şekilde kapatılır. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirilerek servis edilir.