Brunoise Nedir, Nasıl Uygulanır?
Temel kesim tekniklerinden biri olan brunoise doğrama nedir? Brunoise kesim tekniği nasıl uygulanır? İşte, brunoise tekniği hakkında bilmeniz gerekenler:

Fransız mutfağında yaygın olarak kullanılan brunoise, temel kesim tekniklerinden biridir. 'Sıçandişi' ve 'brünuaz' isimleriyle de bilinir. Genellikle sebzelerin doğranmasında kullanılan bir tekniktir.

Brunoise Nedir?

Brunoise, sebzelerin çok küçük küpler halinde doğranmasına denir. Mutfak sanatlarında kullanılan en küçük doğrama tekniğidir. Genellikle 3x3 veya 2x2 mm olacak şekilde uygulanır. Genelde 3 mm esas alınsa da, Fransız mutfağında boyutu daha ufaktır. Brunoise tekniği, komsommeyi süslemek veya yemeklerin yanında garnitür sunumu yapmak için kullanılır. Brunoise tekniği kullanılırken, boyut ve şekil birbirine tutarlı olmalıdır. Bunun amacı şık bir sunum oluşturmaktır. Çorba yapımında sebzenin tadını verebilmek için de brunoise kesimi kullanılabilir.

Brunoise Nasıl Uygulanır?

  1. Sebzeler önce 2 mm olacak şekilde dilimlenir.
  2. Bu dilimler tekrar 2 mm olacak şekilde şeritler halinde kesilir.
  3. Elde edilen şeritler 2 mm olacak şekilde küpler halinde doğranır.
  4. Özellikle havuç, soğan, kereviz, şalgam ve pancar gibi sebzeler, brunoise tekniği için uygundur.


Şunlara da göz atın;

  1. Patates nasıl doğranır?
  2. Mantar nasıl doğranır?
  3. Kereviz nasıl kesilir?
  4. Mango nasıl kesilir?
  5. Fileto nasıl çıkartılır?

Haber Kategorileri

Kesim Teknikleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video