Hem sağlıklı, hem de lezzetli bir besin olan brüksel lahanası, turpgiller familyasından bir sebzedir. Küçük yumru bir şekle sahip olan brüksel lahanası, kış sebzelerinden biridir. Kansere yakalanma riskini düşürdüğü söylenen bu sebze, haşlama, soteleme, kızartma ve fırınlama teknikleriyle pişirilir. Pişirme işlemleri esnasında tuz, biber gibi malzemeler eklenebilir.
Malzemeler; Yapılışı: Tencerenin içini suyla doldurun ve ocağa alın. İçerisine tuz serpiştirerek kaynamasını bekleyin. Brüksel lahanasını suyun altında yıkayın ve sararan yaprakları temizleyin. Su kaynamaya başladığında lahanaları içerisine alarak 10-15 dakika pişirin. Çatalı brüksel lahanasına batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen lahanaları tuz, tereyağı ve biber ile karıştırarak lezzetlendirin. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Brüksel lahanalarını bol suyla yıkayın ve sararan kısımları temizleyin. Bıçak yardımıyla tepesinden kök kısımlarına kadar kesin. Kök kısımlarına 1 cm'lik kesikler atın. Zeytinyağını tavaya alın ve ısıtın. Isınan yağa dilimlenmiş brüksel lahanalarını ekleyin. Lahananın üzerine tuz ve biber ekleyerek karıştırın. Lahanaları pembeleşinceye kadar tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Üzerine 1/3 su bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. En son limon suyu ekleyerek servis edin. Malzemeler; Yapılışı: Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın. Lahanayı bol suyla yıkayın ve sararan yapraklarını temizleyin. Rahat pişmesini sağlamak için, köklerini kesin. Lahanayı kaseye alın ve üzerine zeytinyağı, karabiber ve tuzu lahanaların üzerine dökün. Güzelce karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Lahanaları tepsinin üzerine yerleştirin. Tepsiyi fırına atın ve 30-40 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için çatal batırın. Lahanaların üzerine limon suyu sıkarak servis edin. Brüksel lahanası yemeği, brüksel lahanası salatası ve brüksel lahanası dolması tarifine de göz atın. Şunlara da göz atın;